How To's & Quick Tips

How To: Cut Mirror


Spiegels verbeteren elk interieur als zowel decoratieve als zeer functionele functies, stuiterend licht en bieden de mogelijkheid om uw uiterlijk te controleren voordat u de deur uitloopt. De juiste vinden voor uw behoeften - nu is dat het ticket. Gelukkig, wanneer een huiseigenaar een fotolijst wil hergebruiken om een ​​reflectie te bevatten of niet de juiste spiegelgrootte kan vinden om in de badkamer te hangen, is hij of zij niet gedoemd om honderden dollars uit te geven bij een glaszetter of een lijst winkel om een ​​custom cut te krijgen. Met het juiste gereedschap en een beetje knowhow kan iedereen leren om een ​​spiegel op de exacte gewenste afmetingen te knippen met behulp van een techniek die vergelijkbaar is met het snijden van glas (een spiegel is immers in wezen aluminiumgelakt glas). Als je nog nooit eerder een van beide materialen hebt gesneden, overweeg dan om een ​​plaatselijke glas-snij- of lijstwinkel te bezoeken en om wat schrootglas te vragen om de volgende stappen te oefenen.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Krant
- Glasreiniger
- Microvezeldoek
- Liniaal, kader vierkant of meetlint
- Markeerpotlood of waxpotlood
- Werkhandschoenen
- Beschermende bril
- Rechte rand
- Afplaktape
- Glas-snijder
- Olie snijden
- Keukenpapier
- Deuvel
- Tangen met vierkante kaken
- Stof of karton
- Fijn schuurpapier, schuurblok of schuurpapier

Voordat je aan je project begint, houd er rekening mee dat sommige banen het beste aan de professionals kunnen worden overgelaten. Probeer niet om een ​​stuk glas langer dan 24 inch te snijden, omdat scoren en breken van het uitgestrekte oppervlak moeilijk en gevaarlijk zal zijn. Evenzo moet u niet proberen iets minder dan een halve inch groot te snijden, omdat de beperkte werkruimte een groter risico voor uzelf oplevert. Deze stappen voor het knippen van een spiegel kunnen het beste worden opgeslagen voor kleinere doe-het-zelvers, zoals het vullen van een frame of het toevoegen van extra facetten aan een gewoon rechthoekig vel.


STAP 1
Leg meerdere vellen krantenpapier bovenop uw werkoppervlak. Dit moet een plat en stevig tafelblad zijn dat groot genoeg is voor het ongesneden spiegelvenster. De laag kranten zorgt voor een glad oppervlak, zodat de hobbels en fouten in de tafel geen invloed hebben op het snijproces.

STAP 2
Reinig de spiegel met een glasreiniger en een microvezeldoek. Deze stap is cruciaal; stof, vuil en resten op het oppervlak van de spiegel kunnen de effectiviteit van de glassnijder belemmeren en een gekartelde rand veroorzaken.

STAP 3
Leg de spiegel op uw werkoppervlak en meet deze met een liniaal, een kadervierkant of meetlint. Merk op dat als u de spiegel snijdt om in een frame te passen, u deze een paar millimeter smaller moet maken dan de frame-ruimte; op die manier past het perfect in de opening. Markeer langs de snijlijn met een waspotlood of een markeerpotlood.

STAP 4
Trek goed aangrijpende werkhandschoenen en oogbescherming aan. Plaats vervolgens een richtliniaal langs de gemeten markeringen die u in stap 3 hebt gemaakt. Als uw richtliniaal niet veilig aanvoelt tegen het glas, wilt u deze misschien aan de spiegel bevestigen met lussen van plakband eronder.

STAP 5
Zwaai uw glassnijder schoon en veeg het wiel af met keukenpapier dat bevochtigd is met een paar druppels snijolie om stof en pluisjes te verwijderen. U wilt ook een druppel olie op de punt van het wiel plaatsen; dit helpt je om een ​​"droge" snede te bereiken en verhoogt de kans op een schone pauze, in plaats van een die off-path afsnijdt en splinters heeft.

STAP 6
Plaats de glassnijder op het oppervlak van de spiegel, tegen het uiteinde van de richtliniaal en trek deze naar u toe. Druk de snijder met matige kracht in het glas, en let erop dat een te harde druk de spiegel kan breken en een te zachte druk het oppervlak niet zal scoren. Werken met de juiste druk klinkt alsof je de spiegel "scheurt".

Voltooi de snede in een enkele beweging van het ene uiteinde van de spiegel naar het andere, waardoor gekartelde randen worden voorkomen. Vermijd meerdere scores langs de liniaal.

STAP 7
Nadat je het glas hebt gescoord, moet je het langs de breuklijn breken. Leg de richtliniaal opzij en schuif voorzichtig een plug onder de spiegel over de volledige lengte van de partituur. Leg een palm aan weerszijden van de plug en druk stevig, maar voorzichtig, op de spiegel. Het zou langs de snijlijn moeten klikken.

STAP 8
Om stukjes of uitstekende stukjes glas te verwijderen, plaatst u een vierkant van twee centimeter stof of karton in de kaken van een vierkante tang en breek vervolgens de stukjes spiegel voorzichtig af. De stof of het karton moet de snijrand beschermen tegen fragmentatie.

STAP 9
Wrijf de randen van de gesneden spiegel met fijnkorrelig schuurschuim, schuurblok of schuurpapier. Een gladde rand maakt de spiegel veiliger te hanteren.

STAP 10
Leg de spiegel opzij en begin met het opruimen van de werkruimte. Verzamel de krant altijd aan de buitenranden, zodat eventuele reepjes glas worden samengevoegd. Zuig de ruimte op om eventuele losse glasscherven op te vangen en veeg het werkoppervlak af met een natte doek.

Dan is het tijd om de gesneden spiegel schoon te maken en op te hangen, waar het zal dienen als een oogverblindend aangepast decorstuk in uw huis!


Bekijk de video: How to Cut Mirror Glass - QUICK (Mei 2021).