How To's & Quick Tips

Hoe kan ik: Een koelkast verplaatsen


Wanneer je in een nieuw huis begint of de keuken in je huidige huis renoveert, kan het moment komen dat je moet uitzoeken hoe je een koelkast moet verplaatsen. Met koelkasten die ergens tussen de 150 en 350 pond wegen, kan het onjuist uitvoeren van deze taak leiden tot lichamelijk letsel, krassen op vloeren, zelfs een gebroken koelkast. Dus help een helper (dit is absoluut een baan voor twee personen!), Huur een apparaatdollly bij de dichtstbijzijnde ijzerhandel en volg deze stappen - toepasbaar op elke soort koelkast, van side-by-side en Franse deurmodellen tot die met de vriezer aan de boven- of onderkant om de verplaatsing gemakkelijk en veilig te maken, zonder voedsel te bederven, spieren te belasten of je koelte te verliezen tijdens het proces.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Draagbare koeler
- Ritsen
- Schilders tape
- Handdoek
- Bungee koorden (2 of meer)
- Plasticfolie
- Grote dolly met riemen

STAP 1
Leeg eerst de koelkast. Of je nu in de kamer of op het platteland bent, als je een koelkast van A naar B verplaatst, is het laatste wat je wilt, dat die frisdrankblikjes en augurken in het rond rammelen en onderweg openbreken. Bovendien wilt u het bederf voorkomen dat gemakkelijk kan optreden als u voedsel in een afgesloten koelkast achterlaat. Bewaar bederfelijke waren in een geïsoleerde picknickkoeler of twee en gooi een paar bevroren flessen water in voor extra gemoedsrust. Verwijder vervolgens alle ijsblokjedienbladen, beweegbare planken en andere accessoires die "halverwege de vlucht" kunnen verschuiven en haal die magneten en andere decoratieve elementen van de buitenkant.

STAP 2
Koppel de koelkast los van de muur. Als u een ingebouwde ijsmachine hebt, koppelt u de koelkast ook los van de waterbron. Verzamel de koorden in een spiraal en zet ze stevig vast met een ritssluiting of een paar lussen schilderstape (afplaktape is ook een optie, maar kan lijmresten achterlaten). Wacht 6 tot 8 uur om het interieur volledig te laten ontdooien; als u deze stap overslaat, loopt u het risico dat de koelkast aan de binnenkant groeit of zelfs over de bewegende vrachtwagen lekt tijdens het transport.

Tip: Koppel de nacht voor een verhuizing of reno los zodat alles 's ochtends klaar is om te rollen. Zodra het interieur op kamertemperatuur is gekomen, gebruikt u een handdoek om gesmolten ijs uit de vriezerlade te vegen.

STAP 3
Wikkel twee of meer universele bungeekoorden rond het apparaat zoals riemen - één rond de bovenste helft en één rond de onderste helft - om de deuren gesloten te houden wanneer u de koelkast verplaatst. Als je geen bungeekoorden hebt, kunnen twee lange rollen plasticfolie die stevig rond de koelkast zijn bevestigd, bijna hetzelfde doen; zorg ervoor dat je goed aansluit en plak de uiteinden af ​​om te versterken. Bind de deurgrepen indien mogelijk ook samen om ervoor te zorgen dat alles goed op zijn plaats blijft tijdens het transport.

STAP 4
Rol de dolly op (meestal te huur bij gerenommeerde bouwmarkten voor ongeveer $ 15 per dag) en centreer het sleepblad voorzichtig onder de koelkast en benader het van de zijkant met de koelkastdeuren in een hoek van 90 graden vanaf de achterkant van de dolly. Merk op dat je nooit een koelkast op zijn zijkant of achterkant moet leggen om hem te verplaatsen, omdat het te ver in de verkeerde richting kantelen een koelvloeistof kan veroorzaken, waardoor je koelkast wordt beperkt tot iets meer dan een grote, kapotte metalen doos. Maar als u een dolly correct gebruikt, kunt u de koelkast iets zijwaarts kantelen om hem te verplaatsen zonder hem te ver naar voren te leunen.

Voor deze taak voor twee personen plaatst één persoon de dolly onder de koelkast en blijft hij achter met handen op handgrepen, zodat hij op zijn plaats blijft. Het sleepblad moet net onder het apparaat glijden zonder te worden gedwongen. Nu gebruikt de helper de riemen van de dolly om hem vast te zetten door het lichaam van de koelkast als een riem te omcirkelen, vergelijkbaar met de manier waarop u de deuren met tape of plasticfolie hebt gesloten. Als de dolly een ratelmechanisme heeft (te vinden op de achterkant), gebruik deze dan om de riem strak te trekken en de koelkast stevig aan de dolly zelf vast te houden terwijl deze in beweging is. Als er geen ratel is, maak dan een stevige dubbele knoop en veranker deze aan de stalen ribben tussen de handgrepen van de dolly.

STAP 5
Plaats uzelf zodanig dat de ene persoon achter de dolly staat, deze aan beide handgrepen vasthoudt om de beweging te begeleiden, en de andere voor de deuren staat, in staat is snel te reageren als er iets niet goed is bevestigd en de koelkast start om te schuiven of de deuren beginnen te openen.

Kantel de koelkast en dolly samen iets tussen 20 en 45 graden, net genoeg voor de wielen om vrij te kunnen bewegen wanneer de persoon die de handgrepen van de dolly vasthoudt zachtjes duwt of trekt, afhankelijk van of u vooruit of achteruit moet gaan. Wanneer jij en de koelkast stabiel zijn, begin je langzaam je weg te banen naar de rijdende vrachtwagen (of gewoon uit de weg, in het geval van een renovatie). Zorg ervoor dat het apparaat gedurende de hele reis niet meer dan 45 graden gekanteld is en wees voorzichtig als dat nodig is tijdens het navigeren door hoeken, door deuropeningen en op en af ​​hellingen van welke aard dan ook.

Vergeet het niet!
Het is van cruciaal belang om uw koelkast nooit op de achterkant of zijkant te leggen of te dragen, omdat dit een onherstelbaar lek in het koelsysteem kan veroorzaken en kan voorkomen dat het apparaat zijn werk doet zodra u het weer aansluit. Het is ook onhygiënisch om een ​​koelkast te verplaatsen terwijl het koelt nog steeds af en is gevuld met condens, waardoor een speeltuin voor schimmels en bacteriën ontstaat. Dus doe je voorbereiding, neem je tijd en zorg ervoor dat je een dolly gebruikt die groot genoeg is om de klus veilig te klaren. Na het volgen van deze eenvoudige stappen voor het verplaatsen van een koelkast, koelt u snel in uw nieuwe keuken.


Bekijk de video: Wasmachine verhuizen - (December 2020).