Dakbedekking en gevelbeplating

7 dingen om te weten voordat u een metalen dak kiest


Regen op een tinnen dak is zo rustgevend dat het kan worden gevonden op zowel witte ruismachines als meditatie-apps, maar dat is niet de enige reden (noch een van de top!) Voor zijn populariteit bij de huiseigenaren van vandaag. Steeds meer mensen installeren metalen daken in zowel nieuwbouw- als dakvervangingsprojecten. McGraw-Hill Construction and Analytics schat zelfs dat 750.000 Amerikaanse huiseigenaren vanaf 2015 voor hun woningen kozen voor metalen dakbedekking. Dat aantal duidt op een aandeel van 11 procent in de tweede keus voor dakbedekking alleen voor asfaltshingles.

Benieuwd waarom dit bouwmateriaal zoveel huiseigenaren heeft gewonnen? Bekijk hieronder de volledige lijst met voor- en nadelen van metalen dakbedekking. Weeg ze zorgvuldig en u kunt ook merken dat u ook voordeel kunt halen uit deze betrouwbare dakbedekking.

PRO: Metalen daken zijn duurzaam en gaan lang mee.

Bovenaan de lijst van 'pro's' van metalen daken, is de lange levensduur van het materiaal de reden waarom de meeste huiseigenaren de overstap maken in een nieuw dak of een nieuwe constructie. Uit dat recente onderzoek van McGraw-Hill is inderdaad gebleken dat 26 procent van de huiseigenaren levensduur als belangrijkste reden voor hun investering in metaal noemde en nog eens 22 procent zei dat ze door de kracht ervan werden beïnvloed. Een correct geïnstalleerd metalen dak gaat meestal net zo lang mee als het huis, met een verwachte levensduur van 40 tot 70 jaar en, vaak, een fabrieksgarantie van 30 tot 50 jaar om op te starten. (Traditioneel asfaltdakwerk daarentegen gaat meestal 12 tot 20 jaar mee.) Dankzij de unieke duurzaamheid van het materiaal kunt u erop rekenen dat het bestand is tegen de elementen, inclusief windstoten tot 140 mijl per uur, en niet corrodeert of barst dankzij roestbestendige coatings.

CON: Metalen daken zijn duur.

De jarenlange service die een metalen dak belooft, kost hoge kosten. Dit materiaal kan variëren van $ 120 tot $ 900 per 100 vierkante voet (of een “vierkant” materiaal), volgens de Home Advisor's Guide to Roofing Costs. Hoewel dit bereik vergelijkbaar is met de kosten van andere premium dakbedekkingsproducten, zijn hoogwaardige metalen maar liefst 10 keer zo duur als asfaltshingles. Dan komen niet alleen materialen met hoge prijskaartjes, maar de installatiewerk is ook duurder dan wat u zou betalen voor andere soorten dakbedekking vanwege de gespecialiseerde training, kennis, gereedschappen en apparatuur die het met zich meebrengt. Dat wil echter niet zeggen dat huiseigenaren geen geld terugkrijgen op uw initiële investering. Hoewel u tijdens de levensduur van uw huis mogelijk meerdere keren moet betalen voor het vervangen van een conventioneel asfaltdak, is een hoogwaardig metalen dak waarschijnlijk het laatste dak dat uw huis ooit nodig heeft. Het is zoals het gezegde luidt: "Je krijgt waar je voor betaalt."

PRO: Metalen daken zijn milieuvriendelijk.

Traditionele asfaltshingles zijn een aardolieproduct en vergroten als zodanig de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Bovendien moeten ze om de 15 tot 20 jaar worden vervangen, wat betekent dat volgens de Environmental Protection Agency elk jaar bijna 20 miljard pond oude asfaltshingles naar Amerikaanse stortplaatsen wordt gestuurd.

Metalen daken daarentegen worden om een ​​aantal redenen als een duurzamer alternatief beschouwd. Om te beginnen bestaan ​​ze voor minimaal 25 procent uit gerecyclede materialen en zijn ze zelf voor 100 procent recyclebaar. (Stalen dakbedekking kan herhaaldelijk worden gerecycled zonder verlies van kracht!) Metalen dakbedekking biedt ook een ideaal platform voor huiseigenaren die verschillende milieubewuste initiatieven willen nemen, waaronder zonnepanelen en systemen voor het oogsten van regenwater. Ten slotte is een metalen dak bij sommige re-dakprojecten zo licht - ongeveer een derde van het gewicht van asfalt - dat het direct boven asfaltshingles kan worden geïnstalleerd zonder de structurele ondersteuning van het dak te overbelasten. Deze strategische stap bespaart de inspanning en pure verspilling om het oude dak af te scheuren en naar een stortplaats te sturen.

CON: Metalen daken kunnen worden gedeukt.

Hoewel de metalen daken van vandaag zijn ontworpen om tientallen jaren van misbruik door extreem weer te weerstaan, waaronder zware sneeuw en ijs, glijden beide recht over de gladde metalen helling in plaats van blijven hangen en veroorzaken lekkage - sommige metalen kunnen nog steeds worden aangetast door grote hagel of vallende takken . Afhankelijk van het type dak, kun je misschien niet eens op de metalen gordelroos lopen zonder ze te beschadigen. Als deze nadelen meer als dealbreakers klinken, kunt u er zeker van zijn dat ze helemaal kunnen worden omzeild als u de juiste grind kiest (bij voorkeur een grind die nooit wordt gedeukt!). Sommige soorten metaal zijn gewoon sterker dan andere. Aluminium en koper zijn bijvoorbeeld beide zachter en daarom gevoeliger voor dit soort schade dan bijvoorbeeld staal.

PRO: Metalen daken zijn energiezuinig.

Geld besteed aan de installatie van een metalen dak kan worden terugverdiend van de besparingen in maandelijkse koel- en verwarmingskosten dankzij de reflecterende eigenschappen van dit type dak. Metalen daken reflecteren zonnestralingswarmte in plaats van het te absorberen, wat het hele jaar door, maar vooral tijdens de lange dagen van de zomer, de koelingskosten met maar liefst 25 procent kan verlagen, volgens de Metal Roofing Alliance. Bovendien wordt sommige metalen dakbedekking gecoat met speciale reflecterende pigmenten om warmtetoename te minimaliseren, waardoor de inzittenden comfortabel blijven zonder de airconditioner op te starten.


CON: Metalen daken kunnen luidruchtig zijn.

Hoewel hier vermeld als een "con", hoeft dit specifieke nadeel geen gegeven te zijn. Natuurlijk kan metaal luidruchtiger zijn dan andere soorten dakbedekking, vooral tijdens zware regen of onweer, maar extra lagen stevige omhulling of isolatie die eronder wordt geïnstalleerd, minimaliseren meestal het geluid dat binnenin wordt gehoord. (Dat gezegd hebbende, deze lagen moeten worden verwerkt in de totale kosten van het dak.)

PRO: Metalen daken zijn stijlvol.

De metalen daken van vandaag staan ​​ver af van de golfplaten schuren van het landelijke verleden - inderdaad, nu kunt u kiezen uit tin, zink, aluminium, koper of gegalvaniseerd staal, in een duizelingwekkende reeks kleuren, afwerkingen en zelfs vormen! Hun variëteit overtreft die van de veel meer conventionele asfaltshingle. Hoewel asfalt misschien 15 tot 20 kleuren biedt, heeft modern metalen dakbedekking meer dan 100 verschillende kleuren, waaronder standaard, premium en aangepaste tinten. Staal en aluminium, de twee meest voorkomende metalen die worden gebruikt in residentiële daken, zijn beide ontworpen om verfafwerkingen goed te houden.

Zeven van de tien huiseigenaren die onder metalen daken woonden, ontwierpen de hunne met de traditionele verticale geribbelde panelen of de constructie met 'staande naad', maar metalen dakbedekking heeft ook geen tekort aan stijlopties. Fans van meer traditionele profielen kunnen kiezen voor een metalen dakspaan die is vervaardigd om te lijken op houten shakes, leisteen of kleitegels, of een ander aantal ontwerpen in plaats daarvan. Het metaal hoeft niet op te vallen als een zere duim om zijn werk te doen; het kan eerder bijna elke look nabootsen met behulp van fabrieksafwerkingen met meerdere lagen die ervoor zorgen dat het uiterlijk niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en duurzaam.