Handleidingen en snelle tips

How To: Gooi de bakolie weg


Ben je dol op het koken van die frites, donuts en andere heerlijke lekkernijen, maar overweldigd door wat te doen met de olie als je klaar bent? Hopelijk heb je gestopt met het dumpen in de gootsteen! Dit kan leiden tot verstoppingen in afvoerleidingen van het huis en bijdragen aan grotere verstoppingen in gemeentelijke lijnen, dat is de reden waarom de meeste gemeenschappen ertegen zijn. Gieten op de grond is ook een nee-nee: het Environmental Protection Agency heeft vastgesteld dat bakolie, of het nu plantaardig is (zoals canola) of dierlijk (zoals reuzel), "dieren in het wild kan doden of verwonden" en veroorzaken ook tal van andere milieuproblemen.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken over uw frituurmiddel, u bent op de juiste plaats! Deze gids legt uit hoe u kunt bepalen of de uwe moet worden verwijderd en geeft u de beste opties voor het verwijderen van bakolie op een veilige, verantwoorde manier.

1. Bepaal of het tijd is om te gooien met de snuiftest.

Gebruikte frituurolie hoeft na eenmalig gebruik niet te worden weggegooid. Als je in een koekenpan hebt gebakken en de overgebleven olie liever niet verspilt, verwijder je gewoon de resterende stukjes voedsel door het door een groot koffiefilter te persen en het vervolgens in een afsluitbare container te gieten voor opslag op een koele, donkere plank. De meeste friteuses zijn ontworpen om hun olie van gebruik tot gebruik te behouden, en het is een gedoe om een ​​hele tank te zeven. Dus blijf het gebruiken zolang het de snuiftest hieronder doorstaat.

Uiteindelijk zal alle bakolie ranzig worden. Om te bepalen of de jouwe slecht is geworden, geef het een snuifje. Goede olie heeft een lichte, schone geur, terwijl een bitter of metaalachtig aroma - of iets dat doet denken aan kleurpotloden! - betekent dat het voorbij zijn prime is. Als je het niet zeker weet, wrijf dan een beetje olie tussen je wijsvinger en duim: verse olie voelt glad en licht aan, maar een plakkerige of plakkerige consistentie geeft aan dat het tijd is om te gooien.

2. Wees veilig met betrekking tot verwijdering door te wachten tot het is afgekoeld en de juiste container te kiezen.

Bakolie moet tot kamertemperatuur zijn afgekoeld voordat het veilig kan worden gehanteerd. In een geïsoleerde friteuse kan olie voldoende warmte vasthouden om tot een uur of langer ernstige brandwonden te veroorzaken nadat het is uitgeschakeld. Dus wees geduldig en laat het eerst helemaal afkoelen.

Als het gaat om bakvet en reuzel, schep dan de gestolde vorm in een leeg bakblik of koffieblik en laat het op het deksel vallen. Zolang het zich in een gesloten container bevindt, kunt u het in uw afvalbak doen en weggooien met uw normale keukenafval.

Als je echter bent begonnen met vloeibare bakolie, zoals pinda-olie of saffloerolie, verwacht dan niet dat het te dik wordt als het afkoelt. Je hebt een veiligere container nodig, zoals een lege plastic melkkan of frisdrankfles met een strak schroefdeksel. Om een ​​puinhoop te voorkomen, gebruikt u een trechter bij het gieten van olie door flesopeningen met smalle mond.

Als u regelmatig gefrituurd voedsel bereidt met kleine hoeveelheden bakolie die u niet van plan bent te hergebruiken, overweeg dan om een ​​vethouder te kopen. Deze handige kokhulp, meestal gemaakt van metaal of steengoed, wordt geleverd met wegwerpfolie voeringen. Giet of schraap gebruikte olie in de met folie gevoerde bus en plaats het deksel terug. Blijf gebruikte olie toevoegen tot deze de vullijn bereikt en vouw vervolgens de bovenkant van de folieliner, verwijder deze uit de bus en plaats de foliezak in uw afvalcontainer.

3. Beslis over afval of recycling.

Hoewel je in theorie je gevulde (en verzegelde) container rechtstreeks in de prullenbak kunt gooien om naar de stoep te brengen, is dat niet het enige middel om bakolie af te voeren. Sterker nog, als u milieubewust bent, kunt u oude frituurolie misschien weggooien in een recyclingcentrum dat het dan zal verzenden om te worden omgezet in biodiesel. Dat helpt niet alleen de behoefte aan productie van fossiele brandstoffen te verminderen, het is ook het groenste wat je kunt doen. Earth911.com onderhoudt een interactieve zoekopdracht om te bepalen welke soorten recyclebare materialen in uw gemeenschap worden verzameld. Voer uw postcode in om erachter te komen of er een inzamelcentrum voor het recyclen van bakolie in uw buurt is.


Bekijk de video: Voortaan gooi jij nooit meer papaya-pitten weg! natuurlijke remedie (Mei 2021).