Interieur ontwerp

De beste kerstverlichting voor elk binnen- of buitenbeeld


Wie is er niet vertraagd om een ​​huis te bewonderen met een bijzonder uitgebreide weergave van kleurrijke vakantielichten? Of, wat dat betreft, een torenhoge kerstboom versierd van boven naar beneden met twinkelende lichten en glanzende ornamenten? Een van de geneugten van het seizoen zijn alle mogelijkheden voor creatieve en mooie displays van vakantie-inrichting, en prime onder die decoraties zijn lichtslingers.

Tegenwoordig gaat de keuze van vakantielichten echter veel verder dan de oude gloeilampen in oude stijl die ooit overal de kerstbomen en dakranden van huizen sierden. Je hebt nu de keuze uit het type lamp, een veel breder scala aan kleuren, maten, vormen en zelfs fonkelende patronen - van een eenvoudige aan / uit-afwisseling tot uitgebreide dansvoorstellingen die op muziek zijn ingesteld. Lees verder voor een overzicht van wat u moet overwegen bij het kiezen van uw vakantielichten, samen met vijf aanbevelingen voor de beste kerstverlichting die u dit jaar kunt maken:

 1. BESTE GROTE LICHTEN: Wintergroene verlichting 25-count LED multicolor binnen- / buitenverlichting
 2. BESTE MINI GEKLEURDE LICHTEN: LED-kerstverlichting van Ankuka 200-count
 3. BESTE MIDDELGROTE WITTE LICHTEN: NOMA 70-Count LED String Lights
 4. BESTE MINI WITTE LICHTEN: YULETIDE 200-count warmwitte LED-kerstverlichting
 5. BESTE SPECIALE EFFECTEN TOUWLICHTEN: TaoTronics 100-count dimbare lichtslingers met afstandsbediening

Binnen versus buiten

Je eerste beslissing is waar je de lichten zult gebruiken. U vindt drie opties: alleen binnen, binnen / buiten en buiten. Hoewel het in het algemeen prima is om buitenverlichting in huis te gebruiken, is het tegenovergestelde niet veilig. Nooit gebruik alleen binnenverlichting buiten, waar blootstelling aan vocht en weersomstandigheden kortsluiting kan veroorzaken, waardoor brand kan ontstaan. Van de drie zijn binnen- / buitenverlichting de meest praktische optie als u uw vakantiedecoratie elk jaar wilt veranderen of niet wilt storen door de lichten op type te scheiden.

LED versus gloeilamp

Hoewel LED-lampen gloeilampen in populariteit hebben overtroffen, kun je nog steeds een paar van de oudere lampen in de winkelrekken vinden.

 • Gloeiende Kerstverlichting hebben slechts twee voordelen ten opzichte van LED-vakantielichten: ze zijn goedkoper en de lampen geven een warme gloed die een vintage uitstraling heeft.
 • Terwijl LED-kerstverlichting kost meer bij aankoop - vaak twee keer de prijs van gloeilampen - u zult uw kosten terugverdienen in de komende feestdagen. LED-lampen gebruiken ongeveer 10 procent van de hoeveelheid elektriciteit als gloeilamp van gelijke grootte en gaan twee tot drie keer langer mee. Ze branden ook koel, in tegenstelling tot gloeilampen die voldoende kunnen opwarmen om je vingers te verbranden, en zijn voorzien van plastic omhulsels (geen glas) die minder snel verkleuren of afbladderen.

Vorm, grootte en kleur van de lamp

Hoewel het traditionele "traanvormige" kerstlicht nog steeds het meest populair is, op de voet gevolgd door ronde of bolvormige bollen, vindt u een breed scala aan andere opties. IJspegels en sneeuwvlokken komen vrij vaak voor, net als touwlichten, die de lichten in een doorzichtige plastic buis omsluiten. Vorm en grootte zijn een kwestie van voorkeur, dus kies uw favoriet, of mix en match rond uw huis.

Er zijn verschillende maten druppel- en bollampen beschikbaar. De meest voorkomende zijn:

 • Mini lichten, die goed werken zowel aan de boom als voor het versieren van kleine accenten aan de binnen- en buitenkant van uw huis. Mini-lampen zijn momenteel de meest populaire maat, maar zoals bij alle modes, verandert de stijl van vakantie-decoraties in de loop van de tijd, dus als je iets groters verkiest, voel je vrij om de trend te volgen. Deze lichten zijn meestal ⅝-inch lang.
 • C6-lampen hebben de vorm van kleine aardbeien en zijn de perfecte maat voor binnenbomen. Deze bollen zijn 1⅛-inch lang.
 • C7 zijn een beetje ronder en langer dan C6-bollen en werken goed op grotere bomen, gewikkeld rond trapleuningen, of buitenshuis. Deze bollen zijn 1½-inch lang.
 • C9 zijn de traditionele druppelvorm en -grootte voor een buiteninrichting die u zich misschien herinnert uit uw jeugd. Op 2½-inch lang, deze lichten bieden een grote impact voor displays buitenshuis.
 • G12 zijn bolvormige bollen die vaak een geëtst ontwerp hebben dat op een framboos lijkt. Ze hebben een diameter van 2,5 cm en werken zowel binnen als buiten goed.

Als het op kleur aankomt, geven sommige mensen de voorkeur aan puur wit licht, bijvoorbeeld, of wisselen ze twee kleuren af, terwijl anderen de voorkeur geven aan een regenboog aan tinten. De keuze is helemaal aan jou; terwijl traditionele primaire kleuren altijd populair zijn, zie je ook kleuren die in de voorbije jaren ongehoord waren, zoals roze, paars en turkoois, samen met neon-heldere of pastelbollen.

Stringlengte en afstand

Controleer altijd de lengte van de totale string, het aantal bollen en de ruimte tussen de bollen, die normaal op de verpakking worden vermeld.

Snaarlengte. Terwijl snaren met speciale vormen vaak minder dan 15 voet lang zijn, lopen de meer traditionele bolvormen over het algemeen langer - je vindt snaren zo lang als 100 voet. Onthoud alleen: hoe langer het touw, hoe moeilijker het netjes te winden voor opslag tussen de seizoenen.

Aantal bollen en afstand. Als grove regel staan ​​minilichten op een afstand van 4 tot 6 inch op de draad. U vindt meestal minibollen in strings van 50 bollen / 25 voet en strings van 100 bollen / 50 voet, hoewel langere en kortere snaren ook beschikbaar zijn. Grotere bollen staan ​​verder uit elkaar; C9-lampen zijn vaak één per voet en overspannen vaak tussen 25 en 50 voet lang.

Om te bepalen welke opties het beste aan uw behoeften voldoen, gebruikt u deze vuistregels voor het versieren van binnen en buiten met kerstverlichting:

 • Probeer bij het decoreren van uw boom 100 lichten per voet boomhoogte aan te steken.
 • Altijd naar boven afronden. Meet eerst wanneer u andere oppervlakken in of uit uw huis decoreert. Vergeet dan niet om de kale draad aan het uiteinde van de stekker toe te staan ​​- deze lengte wordt vermeld op de verpakking - en vergis je aan de kant van het iets langer gaan om te voorkomen dat je jezelf nog met twee voet van dakranden vindt en nog maar één voet van lichten.
 • Combineer lichtslingers zorgvuldig. Meestal kunt u lichtstrings aan elkaar koppelen om zoveel lengte te krijgen als u nodig hebt, maar houd u aan de richtlijnen op de verpakking, die moeten aangeven hoeveel snaren veilig aan elkaar kunnen worden aangesloten. Houd bij het combineren van strings altijd hetzelfde type vast - sluit geen strings van verschillende lengte of met bollen van verschillende grootte aan elkaar. Dit kan de draad overbelasten en brand veroorzaken.
 • Als je een struik in de buitenlucht bedekt, maken kerstlichtnetten de taak supereenvoudig. Hang het net over het gebladerte, sluit het aan en geniet van het feestelijke display. De meeste netten zijn 4 voet bij 6 voet en bevatten 150 bollen, maar zoals bij de meeste vakantielichten, vindt u ook andere opties voor grootte.

Krachtbron

De meeste kerstlichten van alle soorten en maten worden op een stopcontact aangesloten. Maar misschien kiest u liever voor snaren op batterijen (die perfect zijn voor plekken die niet in de buurt van een stopcontact zijn) of zelfs snaarlampen op zonne-energie voor gebruik in uw buiteninrichting - geen verlengsnoeren meer over het gazon!

Extra speciale functies

Als een simpele rij met kleurrijke lichten niet genoeg is om naar je zin te maken, ga je gang en ga je nog verder. Veel lichtslingers hebben kleine schakelkasten met een veelheid aan instellingen voor lichtpatronen. Enkele van de meest voorkomende zijn knipperend, langzaam of snel vervagen, opeenvolgende afzonderlijke kleuren, golven en opeenvolgende aan / uit-patronen. Als je echt een plons wilt maken, zul je zelfs lichtslingers vinden die muziek spelen en de lichtpatronen in ritme met de melodie "dansen".

Maar er is een bonusfunctie die bijna elke huiseigenaar kan achterlaten: afstandsbediening. Je kunt geen lichtslingers verslaan die via de afstandsbediening in- en uitschakelen in plaats van dat je een tuimelschakelaar langs het snoer moet pakken. (Als alternatief, als u een reserve-smart home-outlet en een smart-assistent hebt, kunt u de outlet via uw telefoon of spraakopdracht bedienen, maar deze extra componenten dragen bij aan de totale kosten.)

Er zijn veel opties op de markt, maar deze verscheidenheid aan kerstlichtslingers moet elk soort display dekken, zowel binnen als buiten. (Plus, elk wint lovende recensies van huiseigenaren!)

1. BESTE GROTE GEKLEURDE LICHTEN: Wintergroene Verlichting LED Multicolor Indoor / Outdoor Lights

Bespannen met grote C9 LED-lampen, kunt u zeker de 17-voet string binnenshuis gebruiken, maar deze grote lichten schijnen echt wanneer ze buitenshuis worden gebruikt om het dak van uw huis te omlijsten, een boom in de buitenlucht te markeren of uw veranda op te vrolijken. De veelkleurige bollen hebben een geëtst diamantontwerp op de plastic schaal voor een beetje extra pit. Ze gaan jarenlang mee zonder op te branden, en je kunt tot 80 snaren aan elkaar aansluiten om je hele huis rond te slingeren. Zegt een tevreden koper: "Mooie kleuren dragen echt bij aan ons buitendisplay!" Koop nu.

2. BESTE MINI GEKLEURDE LICHTEN: Ankuka LED-kerstverlichting

Met een lengte van 66 voet is deze set van 200 veelkleurige LED-minilichten lang genoeg om rond een kerstboom van 5 tot 6 voet lang te wikkelen. Meer lengte nodig? Geen probleem! Je kunt tot 22 strings van deze lichten op elkaar aansluiten om zelfs de hoogste boom te versieren. Of gebruik de lichten om door de trapleuning te slingeren, de schoorsteenmantel op te jagen of een deuropening in te kaderen. U krijgt jaren gebruik bij een zeer laag energieverbruik. In de woorden van een tevreden klant: “Deze werken perfect voor onze vakantieboom. Ik ben dol op hoe lang de streng is en hoe helder de lichten zijn. ” Amazon.

3. BESTE GROTE WITTE LICHTEN: NOMA LED String Lights

Deze diamanten geslepen C6-lampen zijn perfect op maat gemaakt voor de voorkant van het huis - ze zijn beide gemakkelijk te zien op palen vanaf de oprit en nog steeds niet te groot voor toegangsdecoraties zoals kransen en trappen met slingers. De kleur is net zo aantrekkelijk als de veelzijdigheid: "Het pure wit is een vrolijk medium tussen een traditioneel warm kerstlicht en een strak LED-kerstlicht", schrijft een klant. Of u van plan bent de NOMA LED-lichtslingers buitenshuis of binnenshuis te gebruiken, elke streng van 23,8 voet kan worden aangesloten op maximaal 44 extra snaren voor al uw vakantieplannen. Koop nu.

4. BESTE MINI WITTE LICHTEN: YULETIDE Warm witte LED-kerstverlichting)

Deze set warme witte bollen op een streng van 66 voet lang, is vol en flexibel genoeg om elk decoratieschema voor vakantie aan te vullen: rood en groen, blauw en wit ... noem maar op. Sluit tot 10 strengen aan voor 660 totale voet kerstverlichting. "Ik ben dol op het zachte licht dat ze afgeven," schreef een klant. "Het doet me denken aan de boom van mijn Nana in Maine, waar ik ben opgegroeid." Koop nu.

5. BESTE SPECIALE EFFECTEN: TaoTronics dimbare lichtslingers

Deze LED-minilampen geven een warme, witte twinkeling - binnen of buiten. Bovendien bevatten de lichten een afstandsbediening waarmee u de helderheid op 10 niveaus kunt instellen. Je kunt ook de lichten laten knipperen, stroboscoop of vervagen, of je kunt ze gewoon gestaag laten gloeien. De woorden van deze recensent vatten de gevoelens van velen samen: “Ik heb vorig jaar twee packs gekocht en dit jaar nog vier sets voor ons huis gekocht. We gebruikten regelmatig lampen op kransen en decoraties in ons huis, maar deze zien er veel eleganter uit omdat de draden en lichten zo klein zijn ... Ik vind het vooral geweldig dat je ze met een afstandsbediening kunt in- en uitschakelen in plaats van met een netsnoer te rommelen, zoals we deden met de gewone lichten ... Daar kunnen we niet blijer mee zijn! ' Koop nu.


Bekijk de video: Willem Stegenga - oud-papierophaler (December 2020).