Fundering & Inlijsten

Radio: bodemonderzoek


Heb je je zinnen gezet op een groot bouwproject? Niet zo snel. Eerst moet u meer weten over hoe de grond van de site de fundering specifiek beïnvloedt, hoe goed de grond draineert en hoeveel deze waarschijnlijk zal bezinken onder het gewicht van de geplande structuur.

Luisteren naar OP GRONDSTOFFEN EN HUISSTICHTINGEN of lees hieronder:

Maak een wandeling over de site. Als je laarsafdrukken achterlaat, probeer dan een stok van twee voet te hameren. Als het binnenkomt na een paar klappen, in plaats van de gebruikelijke zes of zeven, moet je de grond mogelijk verdichten voordat je gaat bouwen.

Nog een test: schep een bal aarde in je handen. Als het uit elkaar valt wanneer je het loslaat, bevat de grond waarschijnlijk zand en grind. Als het aan elkaar plakt, is er waarschijnlijk wat slib in gemengd. En als het in een bal blijft zitten, zelfs nadat je het hebt laten vallen vanaf een hoogte van bijvoorbeeld twee voet, dan heb je waarschijnlijk te maken met grond met een hoog kleigehalte. Als dat zo is, roep dan de professionals in voor een kijkje, want er kunnen veel problemen zijn in verband met gebouwen die in klei zijn gesitueerd.

Over het algemeen zijn de beste grond voor het handhaven van een stabiele fundering (en een droge kelder) zand en grindmengsels die 30% of minder slib of klei bevatten.

Radio is een 60 seconden durende thuisverbetering van de dag op meer dan 186 zenders op 75 markten in het hele land. Klik hier om je te abonneren, zodat je elke nieuwe aflevering automatisch kunt ontvangen zodra deze binnenkomt - helemaal gratis!


Bekijk de video: bodemonderzoek - Roosendaal Konings Grondboorbedrijf BV (Juni- 2021).