Schilderen

Opgelost! Welke komt eerst: de muur schilderen of bijsnijden?


Vraag: We zijn klaar om mijn woonkamer opnieuw te schilderen, maar het is een tijdje geleden dat ik een borstel heb opgepikt. Vrienden en familie hebben me tegenstrijdig advies gegeven over de beste volgorde voor het schilderen van de muur en de bekleding. Als ik de schoonste lijnen wil, wat raadt u dan aan: muren schilderen of eerst trimmen?

EEN: Net als het beruchte kip-of-het-ei-debat, kan nadenken over de vraag of je muren eerst moet schilderen of trimmen je ertoe brengen in cirkels te denken. Als u de bekleding eerst schildert, loopt u het risico dat de muurkleur spettert en deze opnieuw moet bijwerken. Aan de andere kant, als je de muur eerst schildert, kan de trimverf overbloeden en je dwingen terug te gaan en de muurkleur te fixeren. De veelbesproken kwestie lijkt geen definitief antwoord te hebben ... Dus wat moet u doen?

Pro's geven toe dat de bestelling meer een persoonlijke keuze is dan een goede of verkeerde manier. Bepaalde mensen schilderen de bekleding zorgvuldig en doen vervolgens de muren, en ze denken dat de tape van de schilder het grootste deel van hun handige werk zal beschermen en zo niet dat ze het later kunnen bijwerken. Anderen vinden het gemakkelijker om in de grotere gebieden te schilderen en maken zich geen zorgen als er iets op de bekleding spettert, omdat deze wordt bedekt wanneer u de bekleding uiteindelijk schildert. “Het is een van die catch-22's. Ik zou bijna beweren dat het een beetje een voorkeur is. Er zijn voor- en nadelen, hoe je het ook aanpakt, ”verklaart Chip Gaines, voormalig co-host van Fixer Upper en Visionary voor het merk KILZ van primers en verven. "Voor mij schilder ik eerst een muur, en dan kom ik terug en schilder ik de bekleding."

Het eerst schilderen van de muur is eenvoudiger en efficiënter, vooral voor onervaren schilders. Door deze specifieke volgorde kunnen doe-het-zelvers iets slordiger zijn bij het schilderen van de muren zonder dat het werk er slordig uitziet. De snelkoppeling: breng de muurkleur helemaal tot aan de bekleding met uw roller, zodat u alleen hoeft in te snijden - gebruik een penseel om in de buurt van de nauwe hoeken en spleten te komen - wanneer u de bekleding schildert . Als je weet dat je vervolgens onbedoelde spetters op de bekleding zult schilderen, waarom zou je je dan te veel zorgen maken over precisie?

Als je de bekleding eerst schildert, kun je niet zo onzorgvuldig zijn met je penseelstreken. Omdat deze laag meestal wordt gedaan in een hoogglans (en soms op olie gebaseerde) verf, wil je niet dat vegen van deze verf de muur bereiken waar de glans door de matte muurverf zou kunnen zien om vervolgens te worden aangebracht. Dat betekent dat je twee keer hebt ingekort: een keer voor de eerste keer rond en opnieuw na het schilderen van de muur om eventuele spatten of rommelige lijnen te repareren. Het kan een moeizame klus zijn om gestaag uit de vrije hand te poetsen, dus het hoeft maar één keer te doen is een grote professional.

Bovendien biedt het schilderen van de muren eerst bijna onmiddellijke voldoening. Wanneer u een stap achteruit doet en naar uw pas geverfde muren kijkt, is het verschil merkbaar. Je bent misschien pas halverwege klaar, maar de kamer voelt al lichter of gezelliger aan. Het heeft allemaal te maken met de grootte van je canvas; nieuw geverfde afwerking is misschien merkbaar, maar het zal niet dezelfde impact hebben als een laag muurverf. Als je deze grote resultaten ziet en tevreden bent met je handwerk, kun je de energieboost krijgen die je nodig hebt voor de rest van het werk.

Andere schilders zweren bij het begin van de bekleding hoe gemakkelijk het is om de randen van de muren te schilderen. Gaines kent persoonlijk veel professionals die beginnen met het trimmen en eindigen met de muren. Ze vinden dat het gemakkelijker is om de randen van plinten, sierlijsten en kroonlijsten eenmaal volledig droog te bedekken met schilderstape dan de omtrek van muren met tape te bedekken. Sommigen vinden het ook gemakkelijker om over de platte, brede muren in te snijden dan om op de smallere (en vaak gebogen en gevouwen) randen te moeten snijden. Als je een vaste hand hebt en de tijd hebt om te werken aan het langzaam schilderen van de randen en hoeken, is dit misschien de methode voor jou.

Echt, als je strakke lijnen wilt, stop dan met zoeken naar andere snelkoppelingen. De waarheid is echter dat het proces en de benodigdheden die u gebruikt veel belangrijker zijn voor het verkrijgen van schone randen dan de volgorde waarin u schildert. Zoals hierboven vermeld, is schilderen niet moeilijk, maar het is tijdrovend. De drang om er zo snel mogelijk doorheen te snellen, is hoe je uiteindelijk slordige fouten maakt. "Vertraag, wees geduldig, neem je tijd", zegt Gaines. "Zelfs als het je een dag langer kost dan je had gehoopt, ben je trots op het eindproduct."

Meer specifiek, zelfs niet denken over het overslaan van de verfprimer. Een van de belangrijkste stappen in het verfproces, priming biedt een gladder oppervlak om te schilderen, helpt de verflaag vast te houden en u een algeheel beter eindresultaat. Bovendien hoeft u zich met primer geen zorgen te maken dat het op de muur spettert of trimt! Elk te schilderen oppervlak heeft een jas nodig.

Zorg ervoor dat u extra schilderstape opslaat. Dit lijkt misschien een voor de hand liggend nietje om bij de hand te hebben, maar het is de moeite waard eraan te worden herinnerd. Welk oppervlak u ook het eerst schildert, u wilt het beschermen tegen de tweede verfkleur die u gaat gebruiken door het met zachte tape af te dekken. Zorg ervoor dat de randen van de tape plat tegen de muur liggen, zodat er geen verf onder kan sijpelen. Eén truc: gebruik een mes of een 5-in-1 schildersgereedschap - een favoriet van Gaines - om de randen stevig naar beneden te drukken door het mes voorzichtig over de lengte van de tape te trekken.

Een verf edger kan ook helpen bij het beschermen van uw bekleding bij het zagen in de muur. Het geheime wapen is beschikbaar in verschillende maten en vervangt je gebruikelijke insteekapplicator bij het schilderen van het gebied van een muur die zich het dichtst bij de bekleding of plint bevindt. Je vindt het in twee soorten: roll-on en smeer-edgers.

• EEN rollende edger ziet eruit als een gewone mini-verfroller, behalve met een schild aan het uiteinde om te voorkomen dat verf spat of op de bekleding druppelt.

• EEN uitstrijkje edger is een plat, stevig kussen (vaak rechthoekig en met scherpe hoeken) bevestigd aan een handvat - geen borstelharen om de bekleding te buigen en te vegen.

Gebruik beide typen zoals u een gewone kwast of roller zou gebruiken, en hun ontwerp zal uw applicator zodanig leiden dat rechte lijnen worden gegarandeerd. Ze zijn vooral handig voor amateurs die de techniek voor schilderen uit de vrije hand niet hebben vastgelegd, dat is zeker de moeite waard om een ​​extra $ 5 tot $ 10 uit te geven.

En vergeet niet, als je een fout maakt, is het gewoon schilderen. Het mooie van deze klus voor het verbeteren van je huis is dat de benodigdheden die je nodig hebt niet te veel kosten en dat je alleen een beetje meer verf nodig hebt om de fout te verhullen.


Bekijk de video: Hoe Maak Je Een Wordpress Website 2019 (Mei 2021).