Dakbedekking en gevelbeplating

Wat is het verschil? Vinyl versus ontworpen houten gevelbekleding op schuren


Schuren vervullen een aantal functies, van het opbergen van gereedschap en gazonuitrusting tot het dienen als een speelhuis voor kinderen. Wat het doel van uw achtertuin gebouw ook is, als u wilt dat het de tand des tijds doorstaat, is het essentieel dat u materialen kiest die er goed uitzien en bestand zijn tegen de aanvallen van Moeder Natuur - en de buurtkinderen. Het kiezen van de juiste gevelbeplating kan het verschil maken tussen een schuur die uw achtertuinlandschap jarenlang aanvult en een die er in een paar korte seizoenen oud en moe uitziet.

Als u op zoek bent naar een schuur en probeert te beslissen welk type gevelbeplating u wilt installeren, lees dan verder. Hier nemen we een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen vinyl en bewerkt houten gevelbekleding, zodat u de beste optie voor uw behoeften kunt kiezen.

Houten gevelbekleding kost meer dan vinylbekleding.

U betaalt ongeveer $ 70 tot $ 100 per vierkant (100 vierkante voet) voor vinyl en $ 110 tot $ 130 voor LP® SmartSide®-houten gevelbekleding.Hoewel vinylbeplating in het algemeen minder duur kan zijn, afhankelijk van het type en de kwaliteit van de gevelbeplating die u kiest, voldoet het goedkopere materiaal niet aan de prestatienormen van de houten gevelbekleding ontwikkeld door LP®, een bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in de productie hoogwaardige bouwoplossingen. Daarom is het misschien een goed idee om de initiële kosten te wegen met de langetermijninvestering van uw schuur.


Houten gevelbekleding is esthetischer.

Hoewel vinylbeplating wordt vervaardigd om op hout te lijken, snijdt de textuur, die tijdens het extrusieproces wordt gecreëerd, het gewoon niet. Bij nadere inspectie lijken de "houtnerf" -patronen meer uniform en door de mens gemaakt dan natuurlijk. Aan de andere kant biedt LP® SmartSide® ontworpen houten gevelbekleding een authentiek uiterlijk van diepkorrelig cederhout dat het uiterlijk van traditioneel hout nauw nabootst.

Vinylbeplating breekt meer bij impact.

Sommige achtertuinen zien veel fysieke activiteit, zoals balspelen, frisbee-gooien en zwaar gereedschapsgebruik. Gevelbekleding van vinyl is niet zo slagvast als gevelbekleding van bewerkt hout, zelfs niet van iets dat schijnbaar onschadelijk is als de draaiende lijn van een snoeischaar. En als het weer frigide is, wordt vinyl opruimen broos en is de kans groter dat het stuk gaat - een probleem dat parket op hout niet heeft. LP® SmartSide® gevelbeplating presteert consistent beter dan vinylbeplating bij impacttests en is bestand tegen directe impacts, zoals de verkeerd geadresseerde golfbal van een buurman.

Parketbekleding van hout is beter bestand tegen thermische schade dan vinylbekleding.

De patio of het terras, een favoriete plek voor een buitengrill, kan zo klein zijn als een voet of zo weg van uw schuur. (En waarom niet, wanneer u de grill, samen met zijn gereedschap en accessoires, heel goed in de schuur na een cookout kunt opbergen?) Als uw grill zich in de buurt van de schuur bevindt, moet u er rekening mee houden dat sterke stralingswarmte vinylbeplating kan beschadigen. Het is bekend dat warmte van de achterkant van een grill vinylbeplating smelt, waardoor het beschadigde gebied volledig moet worden vervangen. Vinyl gevelbeplating kan ook smelten wanneer het wordt geraakt door de geconcentreerde stralen van de zon, wanneer bijvoorbeeld een straal die wordt gereflecteerd door een venster in de buurt op de gevelbeplating wordt gericht. Grill noch zon vormen een probleem met LP® SmartSide® gevelbeplating. In feite is een houten gevelbekleding bestand tegen schade door zowel stralingswarmte als versterkte zonnestralen.

Vinylbeplating heeft de neiging om krom te trekken.

Helaas kunnen zowel onjuiste installatie (te strak op de gevelbekleding spijkeren) als temperatuurschommelingen (waardoor de gevelbekleding kan uitzetten en samentrekken) het vinylbekledinggordel er golvend uit laten zien. Goedkoop vinyl opruimen is vatbaarder voor kromtrekken dan vinyl van hogere kwaliteit, maar het risico bestaat nog steeds bij de meeste merken. Het productieproces van bewerkt hout bindt echter houtstrengen of vezels, wassen en harsen onder druk samen om een ​​sterk, duurzaam gevelbekledingsproduct te verkrijgen.

Langere gevelbeplating betekent minder naden.

Naden onderbreken het strakke uiterlijk van de gevelbekleding, dus hoe minder naden op uw schuur, hoe beter het eruit zal zien. Het is belangrijk op te merken dat vinylbeplating een lengte heeft van maximaal 12 voet, terwijl LP® SmartSide®-parketpanelen een lengte van 16 voet hebben. Als uw schuur klein is (minder dan 12 voet aan elke kant), maakt dit verschil niet uit omdat u beide soorten gevelbekleding kunt installeren zonder naden. Voor grotere schuren en bijgebouwen, echter, kunnen 16-voet lange stukken van bewerkt hout opruimen vertalen in minder of geen naden in vergelijking met de kortere lengtes van vinyl.

Het opruimen van vinyl kan voor huiseigenaren gemakkelijker zijn om zichzelf te installeren.

Van alle soorten gevelbeplating op de markt, is vinyl het meest DIY-vriendelijk, omdat het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, inclusief startstrips, fascia, kanalen en buitenhoeken die de ruw gesneden uiteinden van de gevelbeplating bedekken, en deze stukken klikken eenvoudig in elkaar terwijl ze worden geïnstalleerd. Houten gevelbekleding vereist nauwkeurig meten en zagen, en als de gevelbeplating wordt geïnstalleerd, moet de installateur gelijke overhangende overlappingen kunnen maken. Het installeren van houten gevelbeplating zal dus iets langer duren om te installeren, maar het kan een betere investering zijn op de lange termijn.

Als je niet de tijd of de vaardigheden hebt voor dit soort projecten, heb je geluk: loodsdealers die met deze hoogwaardige materialen bouwen, kunnen hun diensten aanbieden en je loods op locatie bouwen. U kunt een dealer vinden die duurzame LP® Outdoor Building Solutions®-SmartSide® Lap Siding en SmartSide® Wandpanelen, LP® ProStruct® dakafdekking en LP® ProStruct® Flooring-through LPShed.com verkoopt.

Het opruimen van materiaal kan beperkingen in uw buurt hebben.

Om de hierboven genoemde redenen kan vinylbeplating worden beperkt in buurtconvenanten voor gebouwbouw waar houten gevelbeplating wordt verwelkomd. Maar in een gebied met een hoog brandgevaar is het een houten gevelbeplating die misschien niet is toegestaan. Deze beperkingen kunnen ook niet alleen van toepassing zijn op uw huis, maar op eventuele schuren of bijgebouwen in uw tuin. Als uw residentiële ontwikkeling verbonden heeft, of als u in een buurt woont met een vereniging van huiseigenaren (HOA), probeer dan niet om een ​​schuur te bouwen of te installeren zonder eerst de plannen-materialen die bij de HOA of ontwikkelingscommissie zijn inbegrepen, te wissen.

Deze inhoud is u aangeboden door LP Building Products. De feiten en meningen zijn die van.


Bekijk de video: Wat is het verschil tussen anorexia en boulimia? (Mei 2021).