Uncategorized

Hoe maak je een lampenkap van jute met ruches


Zorg ervoor dat je genoeg jute hebt om het hele oppervlak van je lampenkap te bedekken EN genoeg om in reepjes te snijden om de lampenkap te bedekken om de ruches te creëren.

Ik heb de jute eerst in reepjes gesneden.

Ik lijmde de jute rondom de kap en trok de stof strak zodat het oppervlak glad zou zijn.

U kunt de stof tijdens het lijmen over de boven- en onderkant vouwen. Ik deed het, maar het was niet netjes, dus uiteindelijk sneed ik dunne reepjes jute om een ​​binnenrand te maken en de schaduw een afgewerkte look te geven.

Neem nu je reepjes jute en vouw ze dubbel en strijk een vouw glad. Je zou dit met de hand kunnen doen, maar het strijkijzer maakt een scherpere snede.

Op de hoogste stand duurt het maar een paar seconden om een ​​scherpe vouw te verwijderen.

Dit is waar de leuke dingen binnenkomen !!!!

Begin met het lijmen van uw stroken op de schaduw. Ik heb ervoor gekozen om ze van boven naar beneden te lijmen, maar je kunt er omheen. Doe een beetje lijm op de kap waar je wilt beginnen en druk de gekreukte rand erin.

Druk het stevig op elkaar en lijm de stof in een kronkelend patroon vast zodat het op een ruche lijkt.

Zorg ervoor dat geen twee ruches er hetzelfde uitzien. Dit zal interesse toevoegen. U zult enkele openingen tussen elke rij opmerken. Dit is goed. Je vult ze in als je klaar bent.

Gaten zijn prima !!!

Ik ben klaar met het toevoegen van mijn rijen ruches.

Vul je gaten in met extra stroken jute. U kunt de stukken indien nodig inkorten om in de ruimte te passen. Knip vervolgens 2-4 dunne reepjes jute af om aan de binnenkant te lijmen om het uit te knippen.

Dit is het eindproduct !!! Hoop dat je het leuk vindt! Het is geïnspireerd op een antroplogie-lampenkap voor een fractie van de kosten :)

Ik hou ervan!!

Bekijk mijn blog voor dit en nog veel meer projecten en ambachten .... http: //pancakesandpatience.wordpress.com


Bekijk de video: Zelf een staande takkenlamp maken (Juni- 2021).