Uncategorized

Hoe verse mozzarella te strekken


Doe eerst de mozzarella-wrongel in een grote mengkom en snijd de mozzarella-wrongel in kleine stukjes. Verse mozzarella-wrongel is te vinden op GoldenAgeCheese.com

Verwarm vervolgens het water tot 140-150 graden en giet het voorzichtig over de kleine stukjes wrongel.

Laat de wrongel nu in het hete water zitten totdat deze zacht genoeg is om zich weer te vormen. Voer deze stap uit met een groot mes of lepel om de zachte wrongel voorzichtig terug te masseren tot een stevig stuk.

Als het water niet te heet is en de wrongel zich tot een stevig stuk heeft gevormd, begin het dan uit te rekken door de wrongel met zijn eigen gewicht naar beneden te laten strekken (draag rubberen handschoenen om u tegen hitte te beschermen).

Vorm de kaas tot een gladde bal als je hem in plakjes snijdt en eet of serveert in Caprese Salade, of als je een vlees- en kaasrolletje wilt maken, verdeel de kaas dan gelijkmatig in een plat vierkant stuk.

Als je de mozzarellabol (len) uitrekt, plaats dan de mozzarella onmiddellijk in ijswater (5-10 minuten). Eenmaal afgekoeld is de kaas klaar om geserveerd te worden! ** Bestrooi indien gewenst zout naar smaak **

Serveer de versgerekte Mozzarella alleen of naar wens. Probeer het eens met verse tomaten, basilicum en oregano, aangevuld door er lichtjes olijfolie overheen te besprenkelen; een Italiaanse specialiteit.


Bekijk de video: Yoga - Power Flow volledige les - 60 minuten (Mei 2021).