Schilderen

How To: Verf achter een toilet


De krappe ruimte achter het toilet is een moeilijk te onderhouden gedeelte van de badkamer en vormt een uitdaging als het gaat om stof en een gelijkmatige grotere een bij het opnieuw schilderen. Een toilettank die niet helemaal vlak tegen de muur ligt, laat heel weinig ruimte over om een ​​kwast of verfroller te bedienen, maar net genoeg om de kleur ongewijzigd te laten terwijl de rest van de kamer een verfrissing krijgt. Gelukkig hebben doe-het-zelf-geneigde huiseigenaren en huurders twee eenvoudige opties voor het schilderen achter een toilet, die geen van beide vereisen dat het omvangrijke keramiek uit de weg wordt verplaatst.

  • Optie 1: Bedek uw toilet met een vuilniszak en bekleed de vloer met drop-doeken zodat u zonder angst voor rommel kunt werken. Deze optie is ideaal wanneer u uw hele badkamer of de volledige muur waar uw toilet zit, opnieuw schildert.
  • Optie 2: Schakel een speciaal gereedschap in, Jimmy Sponge Stix genaamd, om in de nauwe ruimte achter een toilet en een kussen op verf te glijden. Gebruik het samen met optie 1 om een ​​volledige en vlekkeloze verfbeurt te garanderen of alleen als een "snelle oplossing" om verkleuring op de muur direct achter het toilet te corrigeren.

Zorg voordat u begint dat u de juiste primer en verf selecteert. Badkamers zijn natuurlijk blootgesteld aan veel vocht en vochtigheid, dus uw verfkeuze moet ontworpen zijn om de combinatie te weerstaan. Overweeg een verf met antimicrobiële additieven, zoals Benjamin Moore's Aura Bath and Spa-collectie, of een interieurverf met semi-of hoogglansafwerking - deze glans stoot vocht beter af dan matte verf. En vergeet niet om te beginnen met een vochtbestendige verfprimer van topkwaliteit. De juiste primer voorkomt jarenlang peeling en waterschade.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Binnenverf primer
- Semi of hoogglans interieurverf
- Milde wasmiddel
- Cellulosespons
- Badstof
- Waaier
- Schildersmasker
- Drop doek
- Extra grote vuilniszak
- Schilders tape
- Mini verfroller
- Verfbak
- 3'brede schuimkwast
- 1'grote schuine kwast
- Jimmy Sponge Stix
- Papieren handdoeken


OPTIE 1: Bedek een toilet volledig met een vuilniszak en borstel het vervolgens vrij.

Wanneer u de hele badkamer schildert, bereidt u het toilet voor met een druppeldoek voordat u begint, maar bewaar het daadwerkelijke schilderen van de krappe ruimte achter uw toilet voor het laatst - het vereist de meest gedetailleerde aandacht.

STAP 1: Zorg voor voldoende ventilatie.

Badkamers zijn vaak kleine, afgesloten ruimtes met slechte luchtcirculatie. Materialen zoals douchegordijnen en handdoeken die vocht vasthouden, houden ze ook constant vochtig. Om de badkamerventilatie te stimuleren en de droogtijd van verf te minimaliseren, verwijdert u het douchegordijn, vloerkleed, bad en handdoeken. Als uw badkamer ramen heeft, zorg er dan voor dat deze open zijn. Laat de ventilator draaien of sluit een kleine circulatieventilator aan.

Om inademing van verfdampen te voorkomen, kunt u ook wensen dat u een schildersmasker draagt.

STAP 2: Stof en bereid de ruimte achter het toilet voor.

Verwijder stof en haarafzetting met een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel gemengd met water in een spuitfles is voldoende) en een cellulosespons rond de vloer, muur en toiletoppervlakken. Droog grondig met badstof.

Bedek vervolgens de vloer rond het toilet met een zeil of plastic laken dat is beveiligd met schilderstape. Dit voorkomt dat er per ongeluk verf op de vloer komt.

Bedek vervolgens het toilet met een extra grote plastic vuilniszak. (Tip: u vindt opruimzakken voor aannemers in uw plaatselijke winkel voor thuisverbetering in maten tot 50 gallon, en deze zijn bestand tegen onbedoeld scheuren.) Plak de zak op zijn plaats rond de bodem van het toilet en let goed op leidingen of basis die kunnen worden blootgesteld met schilderstape.

STAP 3: Prime en verf

Begin met een tot twee lagen primer om de beste verfhechting te garanderen. Om achter het toilet en rond leidingen te reiken, wilt u het volgende doen:

  • Gebruik een smalle verfroller om verfprimer aan te brengen rond de vorm van het toilet en zo goed mogelijk in te snijden. Rol met het metalen frame aan de buitenkant om zo dicht mogelijk bij de overdekte toilettank te komen.
  • Schakel over op een 3'-brede schuimborstel om achter het toilet te schilderen. Laad voorzichtig gewoon een zijde van de schuimborstel met verfprimer en, wanneer u achter het toilet reikt, de met verf bedekte zijde in direct contact met de muur houden. Breng in kleine slagen aan.
  • Gebruik een 1'-brede schuine borstel voor detailwerk rond de pijpen.

Laat de primer goed drogen voordat u verf aanbrengt. (De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsgraad in uw badkamer, evenals de verfprimer die u kiest; raadpleeg het blik voor een geschatte droogtijd tussen de lagen en vóór de verf.)

Reinig uw verfpan na het primen voordat u er nieuwe verf in giet. Volg dezelfde tips om uw verf aan te brengen. Wacht na de eerste laag de door de fabrikant aanbevolen tijd (langer, als uw badkamer niet bijzonder geventileerd is) zodat de muur volledig droog is voordat u een toplaag aanbrengt.


OPTIE 2: Koop een speciaal schildergereedschap om toegang te krijgen tot het gebied achter een toilettank.

Het schilderen van de muur direct achter de wc-tank kan minder lastig zijn als u een hulpmiddel gebruikt dat is ontworpen om in de nauwe opening tussen uw wc-tank en de muur te passen. Natuurlijk kan het zijn dat je maar één keer in de vijf tot 10 jaar zo'n verfbeurt hebt (kan zijn meer, als u een huurder bent die een frisse verflaag op prijs stelt wanneer u intrekt en dan vaak opnieuw moet schilderen voordat u vertrekt). Gelukkig is een innovatieve tool zoals een Jimmy Sponge Stix beschikbaar op Amazon voor minder dan $ 13 per stick - een kleine prijs om te betalen voor gezond verstand een slank herbruikbare tool. Je kunt een korte demovideo bekijken om een ​​idee te krijgen hoe deze stokken gemakkelijk tegen de muur achter het toilet schuiven voor een soepele verftoepassing.


STAP 1: Ventileer de badkamer en bereid de verf voor.

Ga verder met het tot stand brengen van goede badkamerventilatie en een schone lei voor de beste hechting, net zoals u zou doen in stap 1 en 2 van optie 1.

Eén draai: een Jimmy Sponge Stix kan worden gebruikt om de muur direct achter het toilet te reinigen. Bevochtig de sponsachtige kant met zeepwater en schuif deze stevig tegen de muur om oppervlaktestof, haarlak of meeldauw te verwijderen. Terwijl de muurlucht droogt, maak je de stok schoon en laat je hem volledig drogen voordat je gaat schilderen.

Bedek de badkamervloer met een druppeldoek dat op zijn plaats wordt gehouden met schilderstape, maar sla het toilet over. De Jimmy Sponge Stix heeft alleen een applicator aan de muurzijde, dus het is minder waarschijnlijk dat u verf op het toilet overbrengt als u er tegenaan botst. Houd voor de zekerheid echter een vochtige papieren handdoek in de buurt om eventuele vlekken weg te vegen.

STAP 2: Rol de primer op en schilder vervolgens op de Jimmy Sponge Stix, glijd over de muur en herhaal.

Laat een traditionele verfroller door de verfprimer lopen en rol deze over de schone, sponsachtige kant van de Jimmy Sponge Stix. Schuif vervolgens de stok langs de muur achter het toilet en druk stevig om te zorgen dat het volledige met verf verzadigde oppervlak de muur raakt. De lengte van 27 inch moet aan weerszijden voorbij de toilettank reiken, zodat je met je vingers door het gat in elk uiteinde kunt grijpen.

Breng twee lagen primer op deze manier aan, laat tijd tussen de lagen zoals aanbevolen door de verffabrikant. Reinig de stok vervolgens met water en laat hem drogen. Herhaal het proces met twee lagen verf met behulp van de Jimmy Sponge Stix.


Bekijk de video: Toilet makeover met Pure & Original by Lesley Alma (December 2020).