Kelder & Garage

10 manieren om uw garageverlichting te verbeteren


Of u het nu gebruikt om uw auto te parkeren, als een werkplaats, een opslaghub of al het bovenstaande, u hebt goede verlichting in uw garage nodig. Maar garages zijn vaak slecht verlicht, waardoor ze moeilijk te navigeren zijn, oogvermoeidheid veroorzaakt tijdens doe-het-zelfprojecten en u kwetsbaar maakt voor vallen en verwondingen. Verderop, de geheime formule om uw garageverlichting te verbeteren. Volg deze 10 slimme maatregelen om uw garage beter te verlichten en de veiligheid, zichtbaarheid, efficiëntie en zelfs de schoonheid van de ruimte te vergroten.

Kunstlicht valt in een van de drie categorieën: sfeer, taak en accent, en idealiter zou uw garage alle vormen moeten hebben.

  • Sfeerverlichting is zacht bovenlicht dat wordt gebruikt om de vloeren en muren te verlichten zodat u veilig rond kunt lopen of parkeren.
  • Taakverlichting is helderder, bedoeld voor werk- en opslagruimten om meer zichtbaarheid te geven tijdens detailgerichte projecten en organisatorische taken.
  • Accentverlichting, tussen omgevings- en taakverlichting in helderheid, schijnt op pronkstukken die u wilt benadrukken, of het nu een tafelvoetbaltafel of een oude trofeeëncollectie is.

Omdat de garage meestal een multifunctionele ruimte is, is het het beste om de verlichting te stapelen, zodat je het juiste licht hebt voor parkeren, handwerk, opslag en weergave. Houd deze categorieën in gedachten voor het selecteren en positioneren van alle garageverlichtingsarmaturen.

Koop armaturen in elke verlichtingscategorie zodat je al je basissen bedekt.

  • Sfeerverlichting armaturen omvatten gewoonlijk garagedeuropeners met ingebouwde verlichting, evenals ronde of lineaire inbouwlampen die aan het plafond worden bevestigd.
  • Taak verlichtingsarmaturen omvatten probleemverlichting (gekooide lampen met een bevestigde draad en een haak die u kunt verplaatsen en ophangen als dat nodig is) en winkelverlichting, die verstelbare strips van vier tot acht voet lang zijn die aan het plafond hangen door een ketting.
  • Accentverlichtingsarmaturen omvatten hangers die zich vanaf het plafond uitstrekken en wandlampen die aan muren hangen - die er ook geweldig uitzien aan weerszijden van de garagedeur voor een gemakkelijkere nachttoegang.

Het Illuminating Engineering Society (IES) Verlichtingshandboek beveelt 50 lumen (een maat voor de lichtopbrengst) per vierkante voet in residentiële garages en 300 lumen per vierkante voet in werkplaatsruimten aan. Een goede vuistregel is om te streven naar 50 lumen per vierkante voet voor omgevingsverlichting, 300 lumen per vierkante voet in gebieden die taakverlichting vereisen, en een matige 75 lumen per vierkante voet voor accentverlichting.

Vermenigvuldig de lumensrichtlijn met de vierkante meters van het functionele gebied om erachter te komen hoeveel gloeilampen aan uw eisen voor lichtopbrengst voldoen. Stel dat u 2.700 lumen nodig hebt om taakverlichting te leveren voor een gemiddelde werkbank van 300 vierkante meter (300 keer 9). Met behulp van de conversietabel van lumen naar watt van de Federal Trade Commission om het equivalente lampvermogen te berekenen, zult u zien dat het kopen van één 75 Watt (1.100 lumen) en één 100 Watt (1.600 lumen) gloeilamp samen de 2.700 lumen lichtopbrengst die u nodig hebt.

Verlicht uw garage met energiezuinige LED's of fluorescentielampen die dezelfde lichtopbrengst leveren als gloeilampen met een lager wattage voor lagere elektriciteitskosten. Een LED van 10 watt of een fluorescentielamp van 14 watt kan bijvoorbeeld ongeveer dezelfde lichtopbrengst leveren als een gloeilamp van 60 watt.


Buiten de klassieke peervormige lamp, zijn fluorescentielampen en LED-lampen ook als buizen om licht over een breder gebied van de garage te werpen dan gewone lampen. Buisvormige lampen hebben verschillende diameters: T5 (5/8 "), T8 (8/8") en T12 (12/8 "). Als u kiest voor buisvormige lampen, kies dan voor T5- of T8-lampen, die energiezuiniger zijn dan de oudere T12-lampen. Plus, T5- en T8-lampen worden geleverd met elektronische voorschakelapparaten (d.w.z. transformatoren) die flikkering minimaliseren als lampen worden gestoten of de garagetemperatuur onder de 50 graden daalt.

  • Sfeerverlichting moet gelijkmatig licht over de garagevloer werpen. Plaats dus garagedeuropeners met ingebouwde verlichting in het midden van het plafond; als u meerdere inbouwarmaturen gebruikt, installeer ze dan op gelijke afstand van elkaar aan het plafond.
  • Taakverlichting moet op het werkoppervlak of op een opslagplaats neerkomen op een manier die verblinding vermindert. Minimaal moet u winkellichten aan het plafond monteren, zodat ze een paar centimeter achter uw positie hangen of zitten terwijl u werkt, zodat het licht van u reflecteert in plaats van in uw ogen.
  • Accentverlichting moet zo worden geplaatst dat het licht rechtstreeks op de details schijnt die u wilt laten zien; een hanglamp moet bijvoorbeeld direct boven een decoratief display worden geplaatst.

Om ervoor te zorgen dat uw garageverlichting de kleur van houtwerk, verf en andere items waaraan u hier werkt realistisch weergeeft, zoekt u naar lampen met een kleurweergave-index (een maatstaf van hoe goed een lamp het volledige spectrum van kleuren getrouw kan weergeven) van 85 tot 100, waarbij een waarde van 100 de CRI van daglicht om 12.00 uur vertegenwoordigt.


Bewegingssensoren aangesloten op garageverlichting kunnen het elektriciteitsverbruik verlagen en geld besparen door de lichten na een bepaalde tijd automatisch uit te schakelen als ze geen beweging in de ruimte kunnen detecteren. Koop een bewegingssensor die compatibel is met de gloeilampen die u van plan bent te gebruiken en sluit deze vervolgens aan op een garage-verlichtingsarmatuur door elektrische kabels van een schakelkast naar de bewegingssensor en vervolgens naar de verlichtingsarmatuur te leiden.

Als u het budget en de tijd hebt om uw garage te verbouwen, kunt u overwegen een raam of dakraam te installeren. Natuurlijk licht kan de algehele warmte en helderheid van de ruimte verhogen en helpen de elektrische rekeningen een beetje te verlagen wanneer u de garage gebruikt terwijl de zon schijnt.


Bekijk de video: KARWEI. Een schakelaar tussen een snoer monteren - Snoerboer (December 2020).