Grote systemen

Koopgids: slimme thermostaten


Slimme thermostaten gaan veel verder dan hun programmeerbare voorgangers en bieden een geheel nieuw niveau van klimaatregeling in woonwijken - met de toegevoegde bonus van energiebesparing. Deze hightech, gebruiksvriendelijke apparaten vereisen allemaal een geïnstalleerd wifi-thuisnetwerk om te kunnen werken, maar de functies verschillen enigszins van apparaat tot apparaat. Sommige slimme thermostaten volgen en analyseren het energieverbruik van uw HVAC, controleren de luchtvochtigheid en laten u weten wanneer het tijd is om uw luchtfilter te vervangen. Andere modellen detecteren wanneer bewoners thuis zijn en passen automatisch de temperatuur aan, en weer anderen weten wanneer u op weg bent naar huis en passen de temperatuur aan zodat ze comfortabel zijn bij aankomst.

Door je thermostaat uit te schakelen voor een thermostaat die zoveel controle biedt dat je je huis alleen verwarmt of koelt wanneer en wanneer net zo indien nodig, kunt u 20 procent of meer besparen op uw energierekening. Wil je die besparingen zien? We zouden beginnen met deze vijf slimme thermostaten, elk afgestemd op iets andere consumentenbehoeften:

  1. BESTE BUDGET PICK: Emerson Sensi Wi-Fi
  2. BESTE LEREN THERMOSTAAT: Nest Easy Learning Thermostat
  3. BESTE INTEGRATIEMOGELIJKHEDEN: ecobee4 slimme thermostaat
  4. BESTE AANRAAKSCHERM CAPACITEIT: Emerson Sensi Wi-Fi Touchscreen Thermostaat
  5. BESTE VOOR HUURDERS: ecobee Lite slimme thermostaat

Lees verder om de criteria te begrijpen die worden gebruikt om deze modellen de beste slimme thermostaten te noemen die vandaag beschikbaar zijn - en ontdek waarom ze zo hoog scoorden, zodat u de juiste slimme thermostaat voor uw huis kunt kiezen.

Overweeg tijdens het winkelen de volgende criteria om jarenlang de beste slimme thermostaat voor uw huis en levensstijl te krijgen.

  • Aanwezigheidsbewaking. Dit is het vermogen van een slimme thermostaat om te detecteren wanneer iemand in een kamer is en past automatisch de temperatuur aan. Dit wordt gedaan door externe sensoren in verschillende delen van het huis te installeren. Wanneer een sensor beweging detecteert, past de slimme thermostaat de temperatuur aan tot een comfortabel niveau. Externe sensoren kunnen worden gebruikt met standaard HVAC-systemen en ook met gezoneerde HVAC-systemen die het verwarmen van selectieve kamers in een huis mogelijk maken. Het merendeel van de slimme thermostaten beschikt over aanwezigheidsdetectie.
  • Geofencing. Dit op GPS gebaseerde detectiesysteem bespaart op energiekosten omdat het pas begint met verwarmen of koelen als u op weg bent naar huis. Geofencing werkt via een gedownloade app op uw smartphone. Het enige dat u hoeft te doen is een straal rond uw huis programmeren, bijvoorbeeld drie mijlen, en wanneer uw smartphone de straal binnenkomt, geeft dit uw slimme thermostaat aan om te beginnen met verwarmen of koelen ter voorbereiding op uw aankomst.
  • Mobiele apps. Alle slimme thermostaten kunnen vanaf smartphones worden bediend door het downloaden van apps. De meeste slimme thermostaten hebben apps die werken met zowel iOS- als Android-apparaten, maar niet allemaal, dus controleer dit voordat u koopt. Apps kunnen worden gedownload via Google Play Store (voor Android-apparaten) en Apple iTunes (voor iOS-apparaten).
  • Smart Home-integratie. Slimme thermostaten zijn ontworpen om te integreren met populaire domoticasystemen, zoals Amazon Alexa, Wink, Vera, SmartThings en Logitech Harmony. Sommige zijn echter compatibel met slechts een of twee systemen, dus u wilt zeker weten dat de thermostaat die u koopt, wordt geïntegreerd in het systeem dat u gebruikt.
  • Stroombehoefte. Slimme thermostaten hebben meer elektriciteit nodig dan handmatige of programmeerbare thermostaten om hun netwerkverbindingen en GPS-functies van stroom te voorzien. Dit betekent dat het model dat u selecteert mogelijk een gemeenschappelijke draad nodig heeft (ook bekend als een C-draad) die loopt van de thermostaat naar het HVAC-systeem. Als uw huis minder dan 10 jaar oud is, heeft het waarschijnlijk al een C-draad. Als dit niet het geval is, kunt u er een installeren of een slimme thermostaat kopen waarvoor geen C-draad nodig is om te functioneren. Sommige thermostaten worden geleverd met een power extender kit (PEK) als alternatief voor een C-draad.

Of u nu uw HVAC-systeem op afstand wilt regelen of de verwarming en koeling van uw woning volledig wilt automatiseren, een van de volgende slimme thermostaten is geschikt voor u.

1. BESTE BUDGET PICK: Emerson Sensi Wi-Fi

Deze mooi geprijsde slimme thermostaat biedt geofencing, zeven-daagse planning, temperatuur- en vochtigheidsmeldingen en energieverbruiksrapporten. Eenvoudig te installeren dankzij stapsgewijze video-instructies, de Emerson kan worden aangedreven door een C-draad of een Power Extender Kit en kan worden geïntegreerd met Google Assistant, Amazon Alexa, Wink en Apple HomeKit (een C-draad is nodig voor Apple HomeKit). Koop nu.


2. BESTE LERENDE THERMOSTAAT: Nest (derde generatie) Easy Learning Thermostat

Een van de meest populaire slimme thermostaten die er is, de Nest (derde generatie) Easy Learning Thermostat (een Google-product) integreert met Google Assistant en Amazon Alexa en synchroniseert met andere Nest Home Smart-apparaten voor volledige smart home-integratie. Wanneer u repetitieve taken uitvoert, zoals het voor het slapengaan lager zetten en de volgende ochtend hoger zetten, leert de thermostaat uw keuzes en onthoudt deze en begint de instellingen voor u te veranderen. Het Nest beschikt ook over aanwezigheidsdetectie en geofencing (sensoren worden apart verkocht). Kopers hebben de neiging het zeer hoog te waarderen vanwege de eenvoudige installatie, het scherm met hoge resolutie en het griezelige vermogen om familiepatronen te leren. De thermostaat werkt op een oplaadbare lithium-ionbatterij of door aansluiting op een C-draad. Koop nu.


3. BESTE INTEGRATIEMOGELIJKHEDEN: ecobee4 Smart Thermostat

Voor een breed scala aan verbindingsopties is het moeilijk om de ecobee4 Smart Thermostat te verslaan, die werkt met zowel iOS- als Android-apparaten. Het wordt geleverd met een eigen luidspreker, microfoon en ingebouwde Alexa-functie, zodat u de temperatuur van uw huis kunt regelen met uw stem en muziek kunt afspelen en ook slimme lichten en andere Alexa-apparaten kunt bedienen. Slim, dit model integreert ook met smart home-systemen van Samsung, Apple en Wink. De ecobee kan worden gevoed door een C-draad of worden aangesloten op een Power Extender Kit (meegeleverd). Het bevat één sensor (voor aanwezigheidswaarneming) en extra sensoren (apart verkrijgbaar) kunnen worden aangesloten om temperatuurinformatie in verschillende kamers van het huis te verzamelen en ook geofencing te bieden. Koop nu.


4. BESTE TOUCH-SCREEN CAPACITEIT: Emerson Sensi Wi-Fi Touchscreen Thermostaat

Naast zowel iOS- als Android-connectiviteit, kunnen gebruikers met de Emerson Sensi Wi-Fi touchscreen-thermostaat eenvoudig alle thermostaatfuncties bedienen via een groot high-definition touchscreen. Het vereist een C-draad voor gebruik (geen andere optie) en integreert met vele smart home-systemen, waaronder Alexa, HomeKit, Google Assistant en Wink. De thermostaat beschikt over slimme waarschuwingen, ontworpen om extreme temperaturen of vochtigheid te detecteren en u via uw smartphone te waarschuwen. Andere favoriete functies zijn energieverbruiksrapporten, zevendaagse planning en geofencing. Merk alleen op dat aanwezigheidsdetectie niet beschikbaar is op dit model. Koop nu.


5. BESTE VOOR HUURDERS: ecobee3 Lite Smart Thermostat

Wanneer een C-draad niet beschikbaar is - of als u een huurder bent en er geen kunt installeren - is de ecobee3 Lite Smart Thermostat een geweldige optie. Het wordt geleverd met een Power Extender Kit en een oplaadbare lithium-metaalbatterij. Klanten zijn enthousiast over de mogelijkheden van bezetting en geofencing. De ecobee3 Lite is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten en kan worden geïntegreerd met Alexa, Google Assistant, Wink, HomeKit en Samsung SmartThings. In tegenstelling tot zijn grote broer (de ecobee4 hierboven), wordt de ecobee3 niet geleverd met een meegeleverde sensor, maar je kunt sensoren apart aanschaffen. Koop nu.


Bekijk de video: Mike & Dennis - Modulatiebereik (Juni- 2021).