How To's & Quick Tips

Doe-het-zelf plantenbakken


Er zijn veel doe-het-zelf betonbakken, maar niet veel hebben de vorm van een paar handen. We waren zo getroffen door deze handplanters van Jenise bij DIY Fun Ideas dat we niet konden wachten om ze te delen. Deze handen kunnen worden gevormd om er het hele jaar door zorgzaam uit te zien voor een tuin of kunnen worden aangepast om er beat en griezelig uitzien voor Halloween. Bekijk haar tutorial om te leren hoe ze dit fantastische concrete project heeft volbracht - en enkele lessen die ze heeft geleerd over het gieten van beton.

MATERIAAL

- stof masker
- beton
- mengemmer
- tuinschepje
- tuinhandschoenen
- rotsen

Hoewel het maken van deze doe-het-zelf concrete handen super eenvoudig was, moet ik toegeven dat ik begon met een grote mislukking. Dus ik zal je eerst wat vertellen over hoe je kunt voorkomen dat je dezelfde fouten maakt.

Mijn grootste les die ik hier heb geleerd, is dat niet alle beton gelijk wordt gemaakt. Ik pakte de kleinste zak beton die ik bij Home Depot kon vinden. Hun kleinste tas was 50 pond. Maar het was slechts $ 5 dus geen probleem. Ik was helemaal klaar om te beginnen.

STAP 1

Het eerste wat je zeker wilt doen als je begint, is waar een ademmasker is, want als je het beton giet, kun je op geen enkele manier het inademen van stof vermijden. Draag dus absoluut een masker.

Hoe dan ook, met mijn stofmasker op, ging ik door en goot mijn droog beton in een emmer.

Het was allemaal vol rotsen! JEP. Blijkbaar is echt beton rotsen gemengd met cement. Nou, ik dacht dat ik het eens zou proberen, dus mengde ik me in water op basis van de instructies op de verpakking. Daarna gebruikte ik een tuinschep om het beton in een oude tuinhandschoen en een paar plastic handschoenen te stoppen.

Ik liet de handschoenen een nacht zitten en begon toen de handschoenen van het beton te snijden en te schillen. Het zag er helemaal niet goed uit.

Ik had er absoluut een zooitje van gemaakt; kon zelfs de handschoenen niet uittrekken zonder de vingers te breken. Totaal verdriet.

Maar ik was niet klaar om op te geven. Ik ging terug naar de ijzerhandel en deze keer vroeg ik een van de winkelbedienden welk soort cement ik moest gebruiken voor het gieten. De bediende ging in een spiel op alle verschillende soorten cement (blijkbaar zijn er veel verschillende soorten cement), maar hij leidde me uiteindelijk naar een product. Dus mijn grootste tip is om te zoeken naar een cement (geen beton) waarop staat "gieten". Dit is wat ik heb opgepikt ...

STAP 2

Dus, terug naar de tekentafel, mengde ik mijn nieuwe cement volgens de instructies. Aahhh, kijk eens hoe perfect glad dat is ...

STAP 3

Ik gebruikte weer een tuinschep en begon mijn handschoenen te vullen. Ik ontdekte dat lucht in de vingers blijft steken.

STAP 4

Ik kneep in de vingers van de handschoen om de lucht eruit te duwen en om het cement tot op de bodem van de vingers te krijgen, moet je de vingers een beetje "melken" alsof je een koe melkt. (Ik heb nog nooit een koe gemolken, maar ik kan er nu best goed in zijn.) Het duurt een beetje om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen zijn. Ik moest nogal snel werken omdat het cement dat ik gebruikte in 15 minuten begint te harden.

STAP 5

Ik vulde in totaal vier handschoenen op deze manier. Op de laatste twee, met behulp van een schaar, sneed ik een spleet langs de roze kant, drukte een beetje cement uit en drukte vervolgens de twee handen samen zodat ze als één zouden drogen.

STAP 6

Toen vormde ik de vingers zoals ik ze wilde en gebruikte ik wat stenen om ze op hun plaats te houden. Ik deed hetzelfde met de andere twee handschoenen die ik vulde.

STAP 7

Het cement begint heel snel te drogen en de handen werden erg heet. Na ongeveer een half uur voelden ze zich rotsvast. Maar ik liet ze een paar uur drogen voordat ik ze lastig viel. Vervolgens gebruikte ik een schaar om de handschoenen open te knippen en ze af te trekken.

STAP 8

Toen de handschoenen eenmaal waren afgepeld, waren mijn prachtige doe-het-zelf-handbakken van beton goed om te gebruiken.

Bedankt, Jenise van DIY Fun Ideas! Je kunt nog meer concrete projecten bekijken op haar site.