How To's & Quick Tips

Genie! DIY Faux gebrandschilderd glas


Er is iets met de nostalgische en tijdloze schoonheid van glas in lood ... maar echt glas in lood komt met een behoorlijk prijskaartje. Dus, innovatieve doe-het-zelvers zoals Colleen van Just Paint It maken hun eigen - en jij ook!

Colleen is een zichzelf beschreven autodidactische kunstenaar. “Jaren geleden was ik display-ontwerper in een grote ambachtelijke winkel. Faux afwerkingen kwamen net in zwang en er waren geen glazuren of gereedschappen lokaal beschikbaar in Californië. ”Dat was pre-internet, wat betekent dat Colleen heel creatief werd met nieuwe ambachtelijke producten om verschillende effecten te creëren. Uiteindelijk bracht haar liefde voor het ambacht haar in de huizen van mensen, schilderde faux-afwerkingen en muurschilderingen.

Maar voor deze verfliefhebber is niet alle verf gelijk. Voor projecten in huisdecoratie is ze voorstander van krijtverf en voor kunstwerken, aquarellen. “Ik ben nieuw voor hen beiden en ik ben absoluut dol op ze. Krijtverf is ongelooflijk vergevingsgezind en aquarellen geven een 'schilderachtige' uitstraling met heel weinig ervaring of moeite. ' "Ik kan niet bedenken dat ik er ooit succes mee heb gehad."

Als u dit of een ander verfproject aanpakt, volgt hier het advies van Colleen: “Het is vooral verf! Als er iets niet uitkomt, schilder er dan gewoon overheen en begin opnieuw. Ook zijn wij onze eigen ergste critici. Gun uzelf een pauze en tijd om een ​​techniek of nieuw product onder de knie te krijgen. '

Dus met dat in gedachten, hier is hoe je je eigen faux gebrandschilderd glas kunt maken!

MATERIAAL
- Glazen oppervlak (ik gebruikte een tweedehands winkelframe)
- Ontsmettingsalcohol en katoen
- Patroon
- Glasvlek leidend
- Hobbymes
- Glasvlekken (helder, geel, oranje, rood, bruin en groen)
- Tandenstokers
- Papieren handdoeken
- Klein penseel
- Schilderstape (optioneel)

Je kunt alles gebruiken voor een patroon, of mijn herfstbladeren, als je wilt. Het enige dat u nodig hebt, is een overzicht. Of je kunt stencils gebruiken.

STAP 1
Reinig het glas grondig met ontsmettingsalcohol en laat het drogen. Markeer de randen tijdens het drogen. Ik gebruikte het karton dat in het frame kwam, creëerde de randen en bracht de bladeren over.

STAP 2
Giet je glasvlek leidend. Denk aan echt gebrandschilderd glas - het zijn een aantal stukjes glas die aan elkaar zijn gesoldeerd. Dus u wilt dat effect creëren met uw voorrand en het glas in het frame "solderen". Leiden duurt ongeveer 6-8 uur om volledig te drogen.

Ik had wat goopy bosjes. Geen zorgen, oké? Laat de draad volledig drogen en verwijder vervolgens de klontjes met uw mes.

Ik miste hier en daar een plek. Nogmaals, geen zorgen. Kom gewoon terug met je leidraad en vul het in.

STAP 3
Mix en giet vervolgens je kleuren. Het is zo makkelijk! Spuit gewoon een beetje bruin, dan een beetje geel, pak een tandenstoker en draai het allemaal samen. Zoveel plezier!

Enkele tips: "Trek" de kleuren naar de top met uw tandenstoker. Naarmate de verf droogt, krimpt deze een beetje, dus je wilt zeker weten dat je de ruimte helemaal met kleur hebt gevuld.

Ik vond het prettiger om in kleinere porties te werken in plaats van een heel blad in te vullen.

Bedankt voor het delen, Colleen! Als je het patroon van Colleen wilt gebruiken om je eigen faux-gebrandschilderd raam te maken of om haar video-tutorial te bekijken, ga je naar haar website.