Muren en plafonds

Radio: de juiste hoogte voor stoelrails


Stoelrailafwerking geeft een smaakvolle toets aan ruimtes, vooral in combinatie met lambrisering of kroonlijst. Maar als u overweegt stoelrails te installeren, zijn hier een paar punten om in gedachten te houden.

Luisteren naar OP STOELSPOOREN of lees de onderstaande tekst:

Om het meest visueel aantrekkelijk te zijn, moeten stoelrails op de juiste hoogte worden geïnstalleerd. De meeste experts zeggen dat de 'juiste hoogte' ongeveer een derde van de afstand van de vloer tot het plafond is. Dus voor een kamer met een plafond van 8 voet, wil je de lijst op ongeveer 32 centimeter van de vloer spijkeren.

De beste breedte voor het vormen van stoelrails zal een beetje variëren, afhankelijk van de afmetingen en de muurkleur van de kamer. Twee tot drie centimeter komt het meest voor.

Lijstwerk op stoelrails werd al in de Grieken en Romeinen gebruikt. Maar de term 'stoelrail' werd pas in de 19e eeuw algemeen gebruikt. Dat was toen Shakers pinnen in hun lijstwerk installeerden. Hun doel? Om stoelen op te hangen tijdens het vegen en dweilen!

Radio is een nieuw gelanceerde dagelijkse radiospot op meer dan 60 stations in het hele land (en groeit). Je kunt hier je dagelijkse dosis krijgen door te luisteren naar of te luisteren naar de 60 seconden durende radioverbeteringstip van de dag.