Deuren en ramen

Tips van een aannemer voor een duurzame voordeur


Als er één regel was bij het onderhoud van de buitenkant van het huis, zou dit de volgende kunnen zijn: sla de deur niet over. Met hun frequent dagelijks gebruik en constante blootstelling aan de elementen, zijn zelfs goed gemaakte, correct geïnstalleerde toegangsdeuren gevoelig voor slijtage. Gezien hun deels utilitaire rol in huis, worden deuren te vaak als vanzelfsprekend beschouwd en weggelaten uit maandelijkse of jaarlijkse onderhoudsroutines. Dat is een vergissing, volgens aannemer, auteur en eigenaar van Austin Home Restorations, Scott Sidler. Hier vertelt Scott ons welke bedreigingen er bestaan ​​voor het uiterlijk en de werking van deuren, en nog belangrijker, wat er kan worden gedaan om ervoor te zorgen dat de deur een lang leven geniet.

Hoe zit het met het lopende onderhoud? Zijn er jaarlijkse onderhoudstaken die u zou aanbevelen?

Scott: Controleer de finish minstens elk jaar. Vanwege de sterkere zon die we in het zuiden hebben, zie ik veel afbladderende verf. Hier schildert u krijtjes heel snel en gaat het lang niet zo lang mee als in de rest van het land. Maar zolang je voor de deur zorgt door hem geverfd te houden, heb je waarschijnlijk geen problemen. Ik zou zeggen dat hier in de buurt waarschijnlijk elke vijf jaar een nieuwe verflaag en minstens een beetje schuurwerk nodig is. Het hangt af van de mate van blootstelling die het krijgt. Als de deur niet bedekt is met een veranda en daar in de volle zon staat, moet je hem misschien om de twee of drie jaar schilderen.

Ouders schelden kinderen altijd voor het dichtslaan van de deur, maar de zon en de regen zijn echt de ergste vijanden van een deur, toch? Zijn er stappen die u zou aanbevelen om de kwetsbaarheid van een toegangsdeurinstallatie voor de elementen te minimaliseren?

Scott: Veel deurposten hebben een fabrieksafwerking aan de zijkant die zichtbaar is voor iedereen die het huis binnenkomt en gaat. Maar de achterkant van de stijl is meestal onafgewerkt. Dus wanneer we een vooraf opgehangen deur installeren - of het nu een deur van fiberglas, staal of hout is - zorgen we er altijd voor dat we de houten stijl terug primen om hem veel meer weerstand te bieden tegen vocht en insecten. Het andere wat je kunt doen is een boraatbehandeling. Het is niets ingewikkelds. Borate borstels of sprays op. Eenmaal aangebracht, migreert het door de stijl en helpt het zijn levensduur te verlengen tegen minimale extra kosten. Het duurt vijf minuten.

Opmerking van de uitgever: Borate-producten zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar bij The Home Depot, dat ook een geweldige plek is om een ​​toegangsdeur te kopen. De winkelketen verkoopt de volledige reeks deuren van Masonite, een gevestigde leider in de productcategorie, waarvan de deuren van glasvezel, staal en hout een beperkte levenslange garantie hebben bij aankoop bij The Home Depot. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een nieuwe deur, bekijk dan Masonite Max. Masonite Max, gezamenlijk aangeboden door Masonite en The Home Depot, is een eenvoudig en leuk te gebruiken hulpmiddel dat u door het proces van het ontwerpen van de perfecte deur voor uw project leidt.

Op welke andere problemen moet u letten?

Scott: Natuurlijk hebben deze problemen meestal geen invloed op deuren van glasvezel of staal, maar in het warme, vochtige seizoen blijven deuren van hout vaak hangen. In de winter werkt alles weer. Wat sommige mensen doen, is in de zomer een kleefdeur scheren zodat deze weer opengaat en weer soepel sluit. Maar nu heb je een probleem, want in de winter zal die deur krimpen en grote gaten eromheen achterlaten. Als je een houten deur gaat aanpassen omdat je er problemen mee hebt, houd dan rekening met de tijd van het jaar. Glasvezel en stalen deuren zijn minder gevoelig voor weersomstandigheden, dus ze zijn vrij van deze seizoensgebonden problemen.

Ervan uitgaande dat je de nieuwe deur hebt, het is de stijl voor je huis, en je onderhoudt het goed - wat zijn de voordelen die kunnen worden verwacht?

Scott: Ik denk niet dat veel mensen er op deze manier over nadenken, maar de voordeur is het enige deel van je huis waar iedereen naar zal staren, zonder iets anders te doen. Zo leg ik het aan huiseigenaren uit: een gast loopt niet naar een muur in je huis en staart er alleen maar naar. Maar bij de voordeur, terwijl ze wachten op jou om het te beantwoorden, zullen bezoekers daar gewoon gaan staan ​​en naar de deur staren. De deur en de hardware. Dat is het spul dat uw gasten en potentiële huizenkopers als eerste zien en blijven hangen. Ondertussen ga je waarschijnlijk elke dag de voordeur in en uit. Dus maak er iets van waar je van houdt. En als er een deur in huis is die soepel zou moeten werken, dan zou dit uw voordeur moeten zijn. Het krijgt gewoon zoveel aandacht. Het is de eerste indruk die je huis maakt. Sla de deur niet over!

Opmerking van de uitgever: Kies een nieuwe toegangsdeur met de beste kans om bestand te zijn tegen de onvermijdelijke slijtage die hij zal ervaren. Masonite is sinds 1925 continu in bedrijf en produceert deuren in verschillende materialen en stijlen, en het bedrijf is gespecialiseerd in duurzaamheid. Onder de vele Masonite-productlijnen zijn de Barrington-deuren van glasvezel, die opvallen door hun weerstand tegen deuken, kromtrekken, splijten en barsten. Weet u niet zeker welk type deur u wilt? Vergeet niet om Masonite Max te proberen, een nieuwe online tool die u door het proces van het ontwerpen van de perfecte deur leidt en deze gemakkelijk bij The Home Depot koopt.

Dit bericht is aan u aangeboden door Masonite. De feiten en meningen zijn die van