Tools & werkplaats

Radio: een truc voor splinterloze bezuinigingen in triplex


Als u van plan bent om triplex te zagen, zijn hier een paar punten om in gedachten te houden. Door multiplex te snijden ontstaat meestal een versplinterde rand aan één zijde van de plaat. Dat is niet erg als uw project slechts één zijde van het blad vereist om splintervrij te zijn.

Luisteren naar BIJ HET ZAGEN VAN PLYWOOD of lees de onderstaande tekst:

Aan welke kant staan ​​de splinters? Dat hangt af van het type zaag dat u gebruikt om de zaagsnede te maken. Over het algemeen produceren radiale armzagen en tafelzagen splinters aan de bovenkant van de plaat, terwijl sabelzagen en cirkelzagen het hout aan de onderkant versplinteren. Als uw keuze van gereedschap een spieraangedreven handzaag is, verwacht dan splinters bovenop.

Maar wat als je beide zijden van het vel nodig hebt om vrij te zijn van splinters? Uw beste weddenschap is om het scherpste, stijfste mes te gebruiken dat u kunt vinden om diepe scores te maken - aan beide zijden van het hout - langs de lijnen van de beoogde sneden. Een waarschuwing: u moet zorgvuldig meten om ervoor te zorgen dat uw scorelijnen op precies dezelfde plaats aan beide zijden van het vel eindigen. Zoals altijd met elektrisch gereedschap, zorg ervoor dat u een veiligheidsbril en handschoenen draagt ​​voordat u begint met snijden.

Radio is een dagelijkse radiospot op meer dan 186 zenders op 75 markten in het hele land. Je kunt hier je dagelijkse dosis krijgen door te luisteren naar of te luisteren naar de 60 seconden durende radioverbeteringstip van de dag.