Grote systemen

Radio: Level Out een wiebelige plafondventilator


Plafondventilatoren zijn geweldig - totdat ze wiebelig worden. Wat veroorzaakt dat en hoe kun je een wiebelige plafondventilator repareren?

Luisteren naar OP WOBBLY PLAFONDVENTILATOREN of lees de onderstaande tekst:

Controleer eerst op vuil op de messen. Ja, zelfs een kleine opeenhoping kan schommelingen veroorzaken. Gebruik een spons en huishoudreiniger om van het vuil af te komen.

Wiebelen kan ook betekenen dat een of meer van de messen vervormd of gebarsten zijn. Vervang indien nodig.

Als de messen er goed uitzien, controleer dan of ze niet zijn uitgelijnd. U kunt dat doen door een maatstaf te gebruiken om vanaf de bovenste punt van elk mes tot aan het plafond te meten. Als de afstand varieert, controleer dan op losse schroeven waar de messen zijn bevestigd aan hun metalen behuizingen.

Ook worden die behuizingen soms licht gebogen - door overijverig schoonmaken of wat dan ook - en moeten ze voorzichtig worden teruggebogen naar hun oorspronkelijke positie.

Als niets van dat alles werkt, ga dan naar het thuiscentrum en pak een mesbalanskit. Het zijn maar een paar dollar, en als ze je helpen het probleem op te lossen, zul je dat geld waarschijnlijk zonder twijfel beschouwen.

Radio is een 60 seconden durende thuisverbetering van de dag op meer dan 186 zenders op 75 markten in het hele land. Klik hier om je te abonneren, zodat je elke nieuwe aflevering automatisch kunt ontvangen zodra deze binnenkomt - helemaal gratis.