Tools & werkplaats

De beste kitpistolen voor elk project


Alle kitpistolen hebben één doel: een doorlopende kit van kit leveren om voegen tussen twee oppervlakken af ​​te dichten, bijvoorbeeld openingen tussen kozijnen en stijlen.

Het merendeel van de kitpistolen die tegenwoordig worden gebruikt, is handmatig, wat betekent dat u een handtrekker indrukt om de kit af te geven. Gemotoriseerde kitpistolen - de nieuwe kinderen in het blok - worden steeds populairder omdat je alleen maar de punt van het pistool hoeft te geleiden om een ​​gladde, doorlopende kraal kit te creëren.

Het ideale kitpistool voor u hangt af van het type kit dat u aanbrengt en de omvang van uw project. Lees verder om te leren hoe de juiste beslissing te nemen en ontdek waarom we de volgende zes kitpistolen als beste in hun klasse hebben gekozen:

 1. BESTE BEGROTINGSKEUZE VOOR LICHT GEBRUIK: Pasgeboren 188 Super Ratchet Rod Cradle Kitpistool
 2. BESTE VOOR OCCASIONEEL GEBRUIK: Pasgeboren drip-free glad hex-stangpistool
 3. BESTE VOOR CAULKING ROND HOEKEN: Pasgeboren kitpistool 250 gladde staaf
 4. BESTE VOOR DIKKE SEALANT: PC-producten Stalen doseerpistool
 5. BESTE WORSTPISTOOL: Pasgeboren ronde staaf worst pistool
 6. BESTE AANGEDREVEN KANON VOOR UITGEBREID OF PRECISIEGEBRUIK: Chicago pneumatisch kitpistool

Hoewel het zien van tientallen opties die te zien zijn in winkels voor thuisverbetering (of online) misschien ontmoedigend lijkt, als je deze tips volgt om de basisprincipes te begrijpen van hoe deze tools werken, kies je gemakkelijk het beste kitpistool voor je project.

Bekijk de stang. Het indrukken van de handtrigger op een handmatig kitpistool duwt een stang in de achterkant van de buis van kit, die op zijn beurt de kit uit de punt van de buis duwt. Er zijn twee hoofdtypen pistoolstangen die enigszins verschillen in prestaties.

 • Ratelstang: Kitpistolen met ratelstangen (gekartelde stangen die bij elke handknijpen "vastlopen") zijn goedkoop en geschikt voor lichte projecten. Het grootste probleem met ratelstangen is dat het afdichtmiddel blijft wegsijpelen totdat u het uiteinde van de stang draait en terugtrekt om de druk te laten ontsnappen. Dit kan een puinhoop veroorzaken en tot verspild afdichtmiddel leiden.
 • Gladde staaf: Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van kit met een kitpistool met gladde stang - vaak geadverteerd als "druppelloos" - hoeft u alleen een duimhendel in te drukken om de druk op de kit af te laten.

Verkrijg de juiste stuwkrachtverhouding. Zoek naar de stuwkrachtverhouding op het pakket van het kitpistool of in de online beschrijving. De stuwkrachtverhouding heeft betrekking op de hoeveelheid kracht die wordt gegenereerd telkens wanneer u de handtrigger indrukt. Hoe hoger de verhouding, hoe meer kracht er bij elke knijpbeweging wordt uitgeoefend. Dit is belangrijk omdat verschillende soorten afdichtmiddel min of meer viskeus (dik) zijn. Bij dikkere kitten is een grotere stuwkracht nodig om het kitten te doseren. Stuwkrachtverhoudingen lopen van 3: 1 tot 28: 1. Pistolen met lagere verhoudingen zijn geschikt voor het doseren van dunne soorten kit, zoals latexkit op waterbasis, terwijl hogere stuwkrachtverhoudingen nodig zijn voor het doseren van meer viskeuze soorten kit, zoals epoxy-afdichtmiddelen.

Zoek naar een ronddraaiend frame om rond hoeken te breeuwen. Stoppen en starten bij het uitvoeren van een bolletje kit kan leiden tot lelijke bulten en uitstulpingen. Het is vooral een uitdaging om een ​​continue kraal om een ​​hoek te laten lopen, omdat je de handpositie en de hoek van het pistool moet veranderen. Met een ronddraaiend frame draait u echter, terwijl u een hoek omgaat, gewoon het frame (in plaats van het hele pistool) om zonder onderbreking te dichten.

Product opslaan met een worstpistool. Het klinkt als een ontbijtgereedschap, maar een worstpistool is eigenlijk ontworpen om samenvouwbare foliekitcilinders met afdichtmiddel te bevatten, "worsten" genoemd. Met deze kitpistolen, die op vrijwel dezelfde manier werken als anderen (handmatig of aangedreven), kunt u elke laatste beetje kit van de worst, dus er is heel weinig afval.

Overweeg een aangedreven kitpistool. Het herhaaldelijk indrukken van een trekker kan leiden tot vermoeidheid van handen en polsen, en daarom worden aangedreven kitpistolen steeds populairder. Toen ze een paar jaar geleden voor het eerst op de markt kwamen, waren aangedreven kitpistolen gereserveerd voor commerciële en industriële projecten. Vandaag ontdekken doe-het-zelvers het voordeel van het gunnen van het pistool door de kit zodat ze zich kunnen concentreren op het creëren van een gladde kraal. Zonder handtrigger is de stuwkrachtverhouding niet van toepassing. In plaats daarvan regelt u de doseerdruk via een lichte knijpbeweging op de vingertrekker.

 • Electric: Net als ander elektrisch gereedschap wordt een elektrisch kitpistool geleverd met een snoer en heeft u toegang nodig tot een stopcontact. Met lichte druk op een vingertrekker kunt u precies de juiste hoeveelheid afdichtmiddel doseren.
 • Batterij aangedreven: Deze bad boy heeft verwijderbare batterijen en een oplader, dus je kunt een kraal caulk laten draaien op locaties waar geen elektriciteit beschikbaar is, meestal twee tot drie uur per lading. Als je veel breeuwen nodig hebt, overweeg dan om in een extra batterij te investeren, zodat je niet leeg raakt voordat je klaar bent.
 • pneumatische: Luchtafstotende pistolen behoren tot de meest populaire aangedreven opties voor thuiswerkplaatsen omdat er geen batterij hoeft te worden opgeladen en ze worden uitgewisseld met andere luchtkrachtgereedschappen, maar u hebt wel een luchtcompressor nodig. Naast de vingertrekker van het pistool kan de doseerdruk worden geregeld door de druk op uw luchtcompressor aan te passen.

1. BESTE BUDGET KEUZE VOOR LICHT GEBRUIK: Pasgeboren 188 Super Ratchet Rod Cradle Kitpistool

Het is niet nodig om te investeren in een duur pistool voor incidentele kleine afdichtingsprojecten, zoals het dichten van een opening tussen de kuip en de muur. Het goed geprijsde en superbetrouwbare Newborn 188 Super Ratchet Rod Cradle Kitpistool heeft traditionele ratelstangtechnologie en met een stuwkrachtverhouding van 6: 1 is het het beste voor het doseren van afdichtmiddel met lage viscositeit, zoals latex afdichtmiddel van de schilder. Het wordt geleverd met een ingebouwde pin voor het doorprikken van de afdichting op de afdichtingsbuis en een ingebouwde snijder om de punt van de buis af te kneuzen. Koop nu.


2. BESTE VOOR BIJZONDER GEBRUIK: Pasgeboren Drip-Free Smooth Hex Rod Kitpistool

De gladde stang op het pasgeboren druppelvrije, gladde hex-stangpistool wordt automatisch ingetrokken nadat u de handgreep met comfortgreep loslaat om te voorkomen dat overtollig speeksel naar buiten druppelt. Het heeft een stuwkracht van 10: 1 en kan gemakkelijk licht tot licht-medium viscositeit afdichten,
waardoor het goed geschikt is voor latex en siliconen. Doe-het-zelvers zijn dol op de soepele handtrekker van het pistool en de druppelloze technologie, evenals het feit dat het wordt geleverd met een ingebouwd punctietool voor afdichting, een snijgereedschap en een handige haak om het pistool aan een laddersport te hangen. Koop nu.


3. BESTE VOOR CAULKING ROND HOEKEN: Pasgeboren 250 Smooth Rod Draaiende Frame Kitpistool

Met het draaiende frame maakt het Newborn 250 Smooth Rod revolverende kitpistool breeuwen rond hoeken in een handomdraai. Het is niet nodig om te starten en te stoppen. Draai eenvoudig de loop en de schuine punt van de buis draait naar de juiste positie om een ​​kraal te blijven lopen. De Newborn 250 is gebouwd om lang mee te gaan, met een zinklegering om corrosie te verminderen, en beschikt over een forse stuwkrachtverhouding van 18: 1 om eenvoudig afdichtmiddel met gemiddelde viscositeit af te geven, inclusief butyl en acryl. Het wordt geleverd met een duimontspanner voor druppelloze bediening, maar wat het echt een favoriet maakt, is de kwaliteitsconstructie en het gebruiksgemak bij het werken in hoeken en andere krappe plekken. Koop nu.


4. BESTE VOOR DIKKE SEALANT: PC-producten Stalen doseerpistool

Met een hoge stuwkrachtverhouding van 26: 1 is het PC Products stalen kitpistool een werkpaard dat soepele en gemakkelijk dikke afdichtingsmiddelen afgeeft. Het pistool kan worden gebruikt met elk type kit of afdichtmiddel, maar het belangrijkste doel is het afgeven van afdichtmiddelen met een hoge viscositeit, zoals betonepoxy. Het beschikt over een gladde staaf en een duimontgrendeling om lekken en verspilling te voorkomen, en doe-het-zelvers zijn enthousiast over de kwaliteit stalen constructie en uitstekende prestaties. Als u slechts één kitpistool nodig hebt om te gebruiken voor meerdere soorten kit, maak dit dan uw keuze. Koop nu.


5. BESTE WORSTPISTOOL: Pasgeboren rondstaafworstpistool

Het Newborn Round Rod Worstpistool is een investering die zijn vruchten zal afwerpen en beschikt over een stuwkracht van 18: 1 om gemakkelijk afdichtingsmiddelen met zowel lichte als gemiddelde viscositeit te verwerken. Het wordt geleverd met drie kegels (doseertips), een ringdop (om de kegels op hun plaats te houden) en een eenvoudige duimplaat. Bovendien kunt u het gebruiken met standaard kitbuizen en worstjes. Duurzame constructie, gebruiksgemak en nauwkeurige afdichting maken de Newborn net zo goed als, zo niet beter dan, duurdere worstpistolen. Koop nu.


6. BESTE AANGEDREVEN KANON VOOR UITGEBREID OF PRECISIEGEBRUIK: Pneumatisch luchtpistool Chicago

Of u nu elk raam in uw huis afdicht of een volledige set kasten in uw werkplaats bouwt, met een groot afdichtingsproject zult u het zonder moeite afdichten waarderen met het Chicago Pneumatic Air Caulking Gun. Voor gebruiksgemak, veelzijdigheid en het vermogen om zich probleemloos aan te passen aan lichte of zware viscositeit, is het Chicago Pneumatic Air Gun een go-to. Koop nu.


Bekijk de video: DIY Silicone Mold - Easiest and Cheapest Method Ever - Easy Silicone Mold Making (Mei 2021).