Badkamer

Opgelost! Wat het betekent als uw toilet sist


Vraag: Hoe is dit voor een bijzonder sanitair probleem: na elke spoeling sist ons toilet, net als een luide slang. Het begon een paar maanden geleden het geluid te maken en het lijkt met de week luider te worden. Ik heb ook gemerkt dat de tank nu langzamer volloopt, dus het gesis gaat langer dan een minuut door. Waarom sist mijn toilet en hoe kan ik dit oplossen?

EEN: Het spijt ons te horen over je kakofonische commode, maar het gesis dat je hoort is een relatief veel voorkomend probleem. Het is gerelateerd aan de inlaatwaterklep van uw toilet, ook wel een "vulklep" genoemd. Na verloop van tijd kunnen zich hardwaterafzettingen of stukjes bezinksel in de klep nestelen en de waterstroom in de tank gedeeltelijk blokkeren. Dit verhoogt de waterdruk in de klep, die op zijn beurt het water in een smalle stroom naar buiten duwt, waardoor trillingen en het vervelende geluid ontstaan. Hoewel dit geen schade aan het toilet veroorzaakt, wordt het probleem alleen niet beter. Als sediment aanwezig is, kan dit de klep sterker verstoppen, waardoor het gesis nog luider wordt en het nog langer duurt voordat de tank zich met water vult.

Gelukkig zal een doe-het-zelf-oplossing vaak dingen rechtzetten, zonder het toilet te vervangen. De eerste reparatieoptie is zo eenvoudig dat vrijwel iedereen ze kan doen, dus blijf lezen om te leren hoe u de slang in uw toiletreservoir tot zwijgen kunt brengen.

Als vuil en bezinksel de klep verstoppen, is het misschien voldoende om de tank stil en snel weer te vullen. Deze eenvoudige oplossing duurt niet langer dan 15 minuten. Bewapen jezelf met een plastic drinkbeker en misschien een schroevendraaier en volg deze stappen:

  1. Draai de watertoevoer naar het toilet dicht door de slang te zoeken die op de bodem van de tank aansluit en de klep naar "UIT" te draaien.
  2. Spoel het toilet door om de tank leeg te maken.
  3. Plaats de inlaatklep, het verticale samenstel direct boven de plek waar de watertoevoerslang aansluit op de bodem van de tank en verwijder de dop van de bovenkant. Tankcomponenten verschillen in ontwerp, maar de dop heeft vaak een andere kleur en kan worden verwijderd door naar beneden te drukken en te draaien (zoals een kindveilige dop van de fles) of door een of twee schroeven te verwijderen met een schroevendraaier.
  4. Verwijder de afdichting (een rubberen of plastic schijf) aan de onderkant van de dop. Wrik het los met een vingernagel of een kleine platte schroevendraaier. Spoel het af onder een kraan om eventueel opgehoopt vuil te verwijderen.
  5. Keer de plastic beker om op de bovenkant van de inlaatklep (de plek waar u zojuist de dop hebt verwijderd) en houd deze daar vast. De volgende stap is om het water kort weer aan te zetten, en de beker voorkomt dat het eruit spuit.
  6. Houd de plastic beker op zijn plaats en draai de watertoevoerklep slechts vijf tot 10 seconden open. Het water spoelt eventueel vuil weg dat in de klep is opgesloten. Inspecteer de afdichting die u hebt gespoeld op scheuren, scheuren of kromtrekken. Als het in goede staat is, plaatst u het terug in de dop en bevestigt u de dop weer op de inlaatklep. Als het beschadigd is, gaat u verder met de volgende reparatieoptie.

Als de oude afdichting beschadigd is, kan deze de klep blokkeren en het toilet sissen. U kunt een nieuwe afdichting bestellen bij de toiletfabrikant, maar het is gemakkelijker om de oude afdichting gewoon naar uw plaatselijke huisverbeteringscentrum of loodgieterswinkel te brengen en er een te vinden die overeenkomt. Wanneer u het thuiskomt, plaatst u de nieuwe afdichting in de dop en bevestigt u de dop weer op de inlaatklep.

Als de voorgaande stappen het gesis van het toilet niet elimineren, ligt het probleem in de hierboven beschreven klepsamenstelling. Hoogstwaarschijnlijk worden hardwaterafzettingen gevormd in het onderste gedeelte van de inlaatklepsamenstelling, en de enige manier om dit probleem op te lossen, is om het hele ding te vervangen. Deze oplossing is iets gecompliceerder, dus misschien wilt u nu een loodgieter bellen.

Als je een meer toegewijde doe-het-zelver bent, ga dan gerust voor de oplossing. Je kunt het toilet niet beschadigen als je een fout maakt, maar je moet misschien meer dan één vervangende klep kopen als je de eerste breekt. Voor $ 19 tot $ 35 per klep is dat nog steeds goedkoper dan het bezoek van een loodgieter, maar ga door met geduld om onnodige kosten te voorkomen. Het hele vervangingsproces, waarvoor u een set waterpomptangen en een verstelbare halve moersleutel nodig hebt, duurt minder dan drie uur.

Het vervangen van de gehele inlaatklep omvat het verwijderen van de verticale klepconstructie uit de toilettank, deze ontkoppelen van de spoelhendel en ook van de arm die de flapper optilt (de rubberen stop die water in de tank afdicht totdat u spoelt). Omdat inlaatkleppen qua ontwerp variëren, komen ze op verschillende manieren uit elkaar. Raadpleeg de website van de toiletfabrikant voor aanwijzingen over het demonteren van de uwe. Zodra u de klepconstructie eruit haalt, brengt u deze naar een centrum voor thuisverbetering of een loodgieterswinkel en koopt u een vervangende inlaatkleppenset die erbij past. De vervangingsset bevat alle sluitringen, moeren en afdichtingen die u nodig hebt om de nieuwe klepconstructie te installeren. De set bevat ook instructies voor het installeren van de klep en het aanpassen van de hoogte van het water in de tank.


Bekijk de video: How to let the Self die - Is God good? (December 2020).