Grote systemen

Handel NU voor meer comfort VOLGENDE Winter


Na een lange, harde winter met recordbrekende sneeuwval en lage temperaturen, is het logisch om vooruit te kijken naar het mooiere weer dat voor ons ligt. Maar laat de komst van de lente je niet afleiden van de realiteit dat, als je je tijdens de koude maanden thuis niet op je gemak voelde, je je waarschijnlijk weer ongemakkelijk zult voelen. En het is slechts een kwestie van tijd voordat de winter terugkeert. Dus in plaats van te wachten tot het weer weer vies wordt, profiteer je van het laagseizoen om je huisverwarming opnieuw te beoordelen. Er bestaat misschien niet zoiets als een perfect systeem, maar hey, het is 2015: u verdient verwarming die efficiënt werkt om consistent comfort te creëren. Is het een tijdje geleden dat je je opties voor het laatst hebt bekeken? Lees verder voor een onderzoek van drie hoofdzaken die vandaag de dag een rol spelen bij de besluitvorming over thuiswarmte.

COMFORT

Warmte is warmte, toch? Mis. Als je een radiator, plint of geforceerde luchtverwarming hebt, weet je dat de thermostaat alleen de temperatuur in je huis benadert. Het kan geen nauwkeurige meting geven, omdat de binnentemperatuur fluctueert, niet alleen van kamer tot kamer, maar van de ene hoek van de kamer naar de andere. Meestal is het het warmst in de buurt van de verwarmingseenheid en aanzienlijk koeler verder weg. Dus afhankelijk van waar je staat of zit, kun je je te warm voelen of niet bijna warm genoeg. Met geforceerde luchtverwarming, het meest alomtegenwoordige type in Amerika, zijn de temperaturen bijzonder variabel, dankzij het achtbaaneffect van het systeem dat wordt in- en uitgeschakeld. Wanneer de hitte begint, stromen hete luchtstromen de ruimte in totdat de doeltemperatuur is bereikt. Vervolgens wordt de warmte plotseling uitgeschakeld en blijft deze uit totdat de kamer koud genoeg wordt om het systeem weer in werking te zetten. Is dit comfortabel? Niet echt.

Als u constante, gelijkmatige warmte in uw huis wilt, is een optie om af te zien van traditionele systemen ten gunste van stralingswarmte. De technologie bestaat al jarenlang, maar pas recent is het een levensvatbare oplossing voor het hele huis geworden. In dit type systeem komt warmte aan, niet via ventilatieopeningen of zelfstandige eenheden, maar van panelen onder de vloer. Panelen, elk ingelegd met warmwaterbuizen, liggen onder het vloermateriaal van uw keuze en leveren warmte aan de ruimte daarboven rustig, onzichtbaar en op een constante, omhullende manier. Zeker, er zijn esthetische voordelen aan een verwarmingssysteem dat u niet dwingt om te decoreren rond omvangrijke radiatoren of wandomhullende plinten. De voordelen voor de luchtkwaliteit zijn hier ook niet aanwezig, omdat hier geen stofverspreidende, allergie verergerende kanalen in het spel zijn. Maar voor huiseigenaren die meer warmte willen dan wat dan ook, is de reden om voor een stralend systeem te kiezen dat het ontwerp en de technologie altijd voor maximaal comfort zorgen.

ZONERING

In een tijdperk waarin de energiekosten niet zo onbetaalbaar hoog waren, was het misschien prima om een ​​alles-of-niets-systeem te installeren, een systeem dat geen compromis bood tussen de "uit" -instelling en de volgaswerking. Tijden zijn veranderd. Dankzij innovatieve systemen kunnen huiseigenaren tegenwoordig verschillende temperaturen voor verschillende delen van het huis nastreven. Dus als u in een slaapkamer op de tweede verdieping slaapt, hoeft u niet langer de kosten te dekken die nodig zijn om de lege eerste verdieping op 70 graden te houden. Hoewel het niet altijd onmogelijk is om gezoneerde verwarming te bereiken met traditionele systemen, zijn nieuwere technologieën geschikt voor zonering vanaf het begin. Warmboard, een toonaangevende fabrikant van stralingsbronnen, wijst een afzonderlijke thermostaat aan voor afzonderlijke zones, waardoor klanten het energieverbruik van huishoudens kunnen minimaliseren. Wat meer is: in een gezin met leden die verschillende temperaturen verkiezen, zorgt zonering ervoor dat iedereen comfortabel de winter door kan komen.

BESPARINGEN

Isolatie, tochtstrip, afdichting - dit zijn allemaal waardevolle wapens in de strijd voor energie-efficiëntie en goedkopere verwarming, maar er is slechts zoveel dat afdichting van het huis kan doen. Met andere woorden, u kunt elke muur isoleren en elk luchtlek dichten, maar als uw verwarmingssysteem relatief veel energie verbruikt om een ​​comfortabele binnentemperatuur te bereiken en te behouden, zit u onvermijdelijk vast aan een flinke maand -tot maandrekeningen.

Dat is een van de redenen dat steeds meer huiseigenaren overstappen op stralend. In vergelijking met geforceerde luchtverwarming werken stralingssystemen ten minste 25% efficiënter, volgens een studie uitgevoerd door Kansas State University in samenwerking met de American Society of Heating, Refrigeration and Air-Engine Engineers. Voor een deel blinkt stralingsvermogen uit in efficiëntie omdat, in tegenstelling tot geforceerde luchtsystemen met imperfect kanaalwerk, het eerste niet kwetsbaar is voor warmteverlies. Terwijl een geforceerde luchtoven overuren moet maken en extra energie moet verbruiken om zijn verliezen goed te maken, verspillen stralingspanelen vrijwel geen energie tijdens het gebruik.

Niet elk stralingsverwarmingssysteem maximaliseert besparingen voor huiseigenaren. Zeker, de basistechnologie biedt efficiëntievoordelen, maar individuele systeemcomponenten maken ook een groot verschil. In sommige stralende opstellingen zijn bijvoorbeeld hydraulische buizen (of elektrische spoelen) ingebed in een plaat van traag beton die uren nodig heeft om op te warmen en af ​​te koelen. Fabrikanten als Warmboard zagen de beperkingen van beton en gingen over op het omhullen van ondervloerpanelen in zeer geleidend aluminium. Hier reageert de warmte op thermostaataanpassingen, niet geleidelijk, maar min of meer onmiddellijk. Omdat aluminium warmte zo effectief overbrengt, kan de thuisboiler het water voor het systeem bovendien verwarmen tot een lagere temperatuur dan andere systemen zouden vereisen. Uiteindelijk kunt u serieus geld besparen op huisverwarming door een willekeurig stralingssysteem te kiezen, maar van alle fabrikanten die stralingsproducten aanbieden, kan Warmboard u het meeste besparen.

Dit artikel is u aangeboden door Warmboard. De feiten en meningen zijn die van.