How To's & Quick Tips

How To: zich te ontdoen van vliegen in huis


Terwijl warm weer binnensijpelt, neemt ook een jaarlijkse overlast van huisvliegen toe. De kleine, zwarte, zoemende beestjes die op je eten landen, de hond lastigvallen en onophoudelijke irritatie veroorzaken, lijken misschien onschadelijk, maar ze kunnen ziekteverwekkers en ziekten dragen. U wilt zeker een plaag voorkomen! Terwijl er geen is een manier om zich te ontdoen van vliegen in huis, kan een veelzijdige aanpak ze op afstand houden. Voorkom dat een paar slepende plagen uitgroeien tot een groter probleem door deze vijf strategieën te volgen.

1. Sluit de ingang
Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je geen vliegen in huis wilt, laat ze dan niet binnen. Met een druk huishouden van bezoekers, kinderen en huisdieren die komen en gaan, is dat soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar doe wat je kunt: zorg ervoor dat je schermen op je ramen en deuren hebt en repareer alle mazen die voldoende beschadigd zijn om een ​​ingang ter grootte van een vlieg te maken. Er is niet veel voor nodig!

2. Verwijder het aas
Als je binnenshuis van vliegen af ​​wilt, moet je je best doen om de spullen die ze aantrekken te verwijderen of te minimaliseren. Eten staat bovenaan die lijst. Laat niets weg, vooral als het onbedekt is. Meer dan dat, vergeet niet om werkbladen schoon te houden van kruimels, afwas kort na de maaltijd in plaats van ze in de gootsteen te laten en de deur naar de vaatwasser gesloten te houden wanneer deze wacht om te worden gebruikt.

Naast je eten, wil je echter ook rekening houden met compost, afval en voedsel voor huisdieren. Deze zijn ook aantrekkelijk voor vliegen en kunnen snel broedplaatsen worden. Om te voorkomen dat een paar vliegen in een kolonie veranderen, neemt u compostmateriaal onmiddellijk mee naar buiten. Houd het afval afgedekt en voer het regelmatig uit. Tot slot, bedek of maak Fluffy's kommen volledig tussen de maaltijden schoon, vooral als je natvoer op voorraad hebt.

3. Lok ze eruit
Als je een grote zwerm vliegen in huis lijdt, bespaar jezelf de cardio van het rondzwaaien van je vliegenmepper en kijk eerst of je de meerderheid van hen kunt laten vertrekken. Insecten worden aangetrokken door licht, dus begin met het verduisteren van de kamer waarin ze zich bevinden. Sluit de gordijnen en gordijnen en laat een kleine opening aan de deur. Een aantal van je vervelende huisgasten zal waarschijnlijk in de richting van het licht zoemen en hun weg naar buiten vinden, waardoor je met een kleinere menigte achterblijft.

4. Roep het Swat-team op
Nadat je je preventietactieken hebt doorgenomen, haal je de vliegen weg die bij de gebruikelijke verdachten blijven: een goede ouderwetse vliegenmepper of een opgerolde krant. Omdat een vlieg bijna 360 graden zicht heeft, is het het beste om van achteren te naderen en net boven te zweven voordat je een definitieve beslissende en dodelijke beweging maakt. Roze vliegemeppers zijn zeker mooi om op te hangen als de klus geklaard is, maar neutrale kleuren zijn minder duidelijk en beter voor stealth. Om je inspanningen te ondersteunen, kun je ook goed ouderwets vliegpapier ophangen (zoals dit). Als je geluk hebt, kunnen er insecten op het papier landen terwijl je probeert te ontsnappen aan je veegbewegingen.

Als je goed zicht en reflexen hebt, kun je ze midden in de vlucht recht uit de lucht stofzuigen, maar het is gemakkelijker om een ​​paar centimeter voor ze te blijven staan ​​gedurende 10 tot 20 seconden (net zoals je zou doen met een mep) en vervolgens duik in om ze te vangen. Probeer deze methode alleen als uw stofzuiger een zak heeft en gooi deze onmiddellijk weg, zodat ze hun weg niet terug naar uw huis vinden.

5. Voorkom terugkeerbezoeken
Vliegen geven niet om rook, dus het verbranden van een paar citronella-kaarsen terwijl je buiten bent. Gebruik binnenshuis planten en etherische oliën met geuren die beestjes afstoten. Munt, lavendel en basilicum zijn allemaal waardige kamerplanten om in uw vensterbank te plaatsen. En een paar druppels lavendel of eucalyptusolie in een spuitfles vol water kunnen een eerste verdediging zijn als ze rond de kozijnen van deuren en ramen worden gespoten, hoewel je vaak opnieuw moet aanbrengen.