How To's & Quick Tips

How To: een sintelblokwand bouwen


Privacy, veiligheid, beveiliging - dit zijn slechts enkele van de redenen waarom huiseigenaren solide, duurzame tuinmuren bouwen. Hoewel het enorm bevredigend is om er een te bouwen, is het zeker geen gemakkelijke prestatie.

Als het gemiddelde doe-het-zelf-project slechts een deel van een dag kost en minimaal zwaar wordt getild, dan is dit niet uw gemiddelde taak. Dat gezegd hebbende, met een zorgvuldige planning kan het proces eenvoudig zijn en het project is zeker binnen handbereik, op voorwaarde dat je de kracht hebt om sintelblokken van 30 pond op te tillen en te plaatsen.

Van alle betrokken vaardigheden kan werken met mortel de meest uitdagende zijn, omdat dit enige techniek en finesse vereist. Maar ongeacht uw vaardigheidsniveau of ervaring, deze stapsgewijze instructies van QUIKRETE® kunnen u helpen een stapel sintelblokken om te vormen tot een aantrekkelijk, duurzaam element van uw hardscape.

Voordat u verder leest, is het echter van cruciaal belang op te merken dat elke blokwand, structureel of niet, een solide basis vereist. Omdat er verschillende definities zijn van wat een bouwkundige compliant voetstuk is, gaan de volgende instructies ervan uit dat er al een basis bestaat voor inspectie. Als u hulp nodig hebt bij het begrijpen van de relevante bouwcodes in uw gemeente, neem dan contact op met een aannemer, inspecteur of code-handhavingsspecialist.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon

- QUIKRETE® Mason Mix Type S
- Betonblokken
- Lijnkrijt
- Kunststof mengkuip of kruiwagen
- Schoffel mengen (of elektrische boormachine met paddle-mixer)
- Metselstenen troffel
- Masons lijn
- 4 'niveau
- Meetlint
- Verbindingshulpmiddel

STAP 1

Begin met het eenvoudig leggen van de sintelblokken voor de eerste gang van je muur. Het doel is hier eenvoudig: u bepaalt het aantal blokken dat nodig is voor de gewenste muurgrootte. Vergeet niet om bij het plaatsen van de blokken een tussenruimte van 3/8 inch te laten. Deze openingen zijn stand-ins voor de 3/8-inch mortelverbindingen die in de afgewerkte muur zullen verschijnen (niet alleen tussen elk blok, maar ook tussen elke loop). Je weet misschien al dat sintelblokken worden verkocht in nominale afmetingen die uitgaan van, en rekening houden met, een 3/8-inch mortelvoeg. Dus, hoewel het standaardblok kan worden gefactureerd als 8 'x 8' x 16 ', meet het feitelijk 7-5 / 8' x 7-5 / 8 'x 15-5 / 8'. Daarom is het essentieel dat u, terwijl u het aantal blokken uitzoekt dat u nodig hebt voor de basisbaan, de ruimte opvult die met mortel moet worden ingevuld. Een 3/8-inch dik triplexschroot kan u helpen elke opening nauwkeurig en uniform te maken. Zodra u tevreden bent met de droge pasvorm van uw basisrun, maakt u een krijtlijn aan weerszijden van de blokken om als referentie te dienen. Nadat u de blokken van de voet hebt verwijderd, bent u klaar om serieus te beginnen.

STAP 2

Het is tijd om de mortel voor te bereiden. Voor sintelblokken (en ook bakstenen muren), kiest u QUIKRETE® Mason Mix Type S. Vergevingsgezind voor degenen die geen experts zijn in metselwerkprojecten, de QUIKRETE® voorgemengde mix blijft lange tijd werkbaar, zonder opoffering van de hoge bindingssterkte die een succesvol project oplevert. Let bij het voorbereiden van de mortel goed op de instructies op de verpakking. Er zijn slechts twee ingrediënten-mortelmix en water; de kunst is om de juiste verhouding tussen de twee te vinden. Nadat beide ingrediënten aan een kruiwagen of mengbak zijn toegevoegd, meng je ze met een mengschoffel of een elektrische boor met een mengapparaat van het peddeltype. Ga door met mixen tot je een consistentie verkrijgt die gemakkelijk kan worden geschud. Zodra de mortel klaar is - en zodra je het oppervlak van de voet hebt bevochtigd - leg je een 1-inch bed van mortel langs de krijtlijnen die je in stap 1 hebt gebroken. Gebruik ten slotte je troffel om een ​​V-vormige voor naar beneden te laten lopen het midden van het bed van de mortel; wanneer u de blokken op de mortel plaatst, helpt deze groef de mortel gelijkmatig te verdelen, waardoor deze naar de randen van de blokken wordt gedwongen.

STAP 3

Nu je het mortelbed op de voet hebt aangebracht, ga je verder met het leggen van de eerste rij sintelblokken. Begin aan het ene uiteinde van de krijtomtrek die u in stap 1 hebt gemaakt. Druk het eerste blok, een hoekblok, in de mortel. Zorg ervoor dat u een 3/8-inch mortelvoeg aan de onderkant maakt. Laat het blok niet op zijn plaats glijden, omdat dat de mortel kan verplaatsen en het gewricht kan verstoren. Over het algemeen is het echter niet nodig om zachtaardig of zorgvuldig te zijn bij het hanteren van sintelblokken. Pak ze gewoon bij de zijkanten vast en kijk, door de holle kernen naar beneden, het blok in positie. Omdat het hoekblok het verticale en horizontale niveau voor opeenvolgende blokken in de koers definieert, moet u de tijd nemen om te controleren of het eerste blok zowel horizontaal als correct is uitgelijnd. Als u tevreden bent, knipt en verwijdert u overtollige mortel. Loop vervolgens verder naar het tegenovergestelde einde van de geplande muur en leg met dezelfde techniek als eerder een ander hoekblok neer. Controleer het niveau en de uitlijning en snijd vervolgens de overtollige mortel weg. Voer nu een mason's string tussen de twee blokken om u te helpen uniforme uitlijning te behouden terwijl u de rest van de cursus toevoegt.

STAP 4

Met een blok ingesteld op elke hoek, is je volgende stap om het midden in te vullen. Terwijl u voor de hoekblokken alleen mortel op de voet aanbrengt, moet u het ene uiteinde van elk van de middelste blokken "botsen" om het aan het aangrenzende blok te hechten. Doe dit door mortel aan de flenzen toe te voegen - de randen die uit het lichaam van het blok steken. Hier is hoe de boter te doen: Zet het blok rechtop aan een uiteinde. Veeg vervolgens met een volle troffel naar beneden om langs elke flens een kraal mortel te laten. (De mortel plakt misschien niet elke keer. Als deze eraf valt, begint u opnieuw met verse mortel en probeert u het materiaal aan de binnenkant van de flensrand naar beneden te duwen.) U hoeft slechts één uiteinde van het blok te mortelen en u kunt het web negeren -de scheidingswanden tussen de holle kernen. Maar vergeet niet om een ​​V in de aangebrachte mortel te snijden met de punt van je troffel. Zodra je dat hebt gedaan, druk je het blok in het voetbed op de voet. Terwijl u dit doet, kantelt u het beboterde blok van het blok tegen de flenzen van het eerder geplaatste blok. Controleer of het blok waterpas staat en gelijk ligt met zijn buur. Zo ja, ga verder. Blijf blokken op deze manier toevoegen om de rest van de cursus te voltooien.

STAP 5

Om de tweede gang te beginnen, past u een 1-inch dik mortelbed langs de bovenranden van de eerste toe. Stel aan elk uiteinde van de muur een sintelblok van 8 x 8 x 8 inch in, met de gladde zijde naar buiten gericht. Bekend als halve blokken, worden deze kleinere blokken gebruikt om een ​​lopend verbindingspatroon te creëren dat sterkte aan de muur geeft. (Om het patroon voort te zetten, begint u afwisselend met halve blokken.) Zodra beide hoeken op hun plaats zijn, voert u een metselaarlijn ertussen om te dienen als hoogtegids voor de blokken die in het midden worden toegevoegd. Net als in de eerste gang, boter de flenzen aan het ene uiteinde van elk blok dat u toevoegt aan het midden. Terwijl je vorderingen maakt en de muur begint vorm te krijgen, vergeet dan niet om af en toe de mortel te draaien. Dit helpt het langer werkbaar te houden. Vergeet ook niet dat alle mortelverbindingen onder de blokken en tussen de blokken moet 3/8-inch dik zijn. Wanneer u de laatste cursus bereikt, in plaats van standaard of halve blokken te gebruiken, kunt u overwegen om gladde kapblokken te gebruiken voor een afgewerkte look. Cap blokken worden gelegd als elk ander blok. Breng mortel aan langs de bovenste randen van de laatste cursus en leg vervolgens, na het instellen van de hoeken, in alle middelste beboterde middelste blokken.

STAP 6

Op dit punt, hoewel de muur compleet lijkt, is er nog wat werk te doen. Inspecteer de mortelverbindingen; zodra ze zijn ingesteld op het punt waarop u een kleine vingerafdruk in het materiaal kunt achterlaten, gaat u verder met 'slaan'. Voer hiervoor een concaaf voeggereedschap langs elk gewricht uit, waarbij de mortel wordt samengedrukt en gladgemaakt, terwijl het overtollige wordt verwijderd. Pak eerst de horizontale verbindingen aan, gevolgd door de verticale verbindingen. Door in die volgorde te werken, kan eventueel restwater vrij langs de muur lopen. Voor het beste resultaat slaat u twee keer op alle gewrichten en houdt u de voeg nat terwijl u werkt, waarbij u het gereedschap indien nodig bevochtigt.

Bekijk een videodemonstratie van blokmuren bouwen, met dank aan QUIKRETE®!

Bezoek QUIKRETE® nu voor meer informatie over het bouwen van een blokmuur!

Dit bericht is je aangeboden door QUIKRETE®. De feiten en meningen zijn die van BobVila.com.