Dakbedekking en gevelbeplating

5 vragen om te stellen voordat u uw dak vervangt


Het dak vervangen: veel mensen doen het slechts één keer, of helemaal niet, in hun ambtstermijn als eigenaar van een huis. Alleen al om die reden - gewoon omdat het onbekend is - kan dakbedekking een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Afgezien van de stress van het inhuren van een aannemer, zijn er nieuwe voorwaarden om te leren en moeilijke beslissingen te nemen. Dan is er natuurlijk de financiële dimensie: een belangrijke klus voor woningverbetering, dakvervanging kost meestal duizenden dollars, genoeg om elke budgetbewuste huiseigenaar te laten aarzelen. Wanneer je echter een beetje dieper graaft, begin je te begrijpen dat het vervangen van het dak niet alleen geld uit je zak haalt; de upgrade voegt vaak aanzienlijke waarde toe aan het huis. Bij doorverkoop recupereren eigenaren doorgaans meer dan de helft van het bedrag dat ze in een nieuw dak investeren, volgens Jim Eldredge, een manager bij Sears Home Services. Toch komt angst met het territorium wanneer u een project met een hoog prijskaartje uitvoert, zelfs als het onderdeel in kwestie een essentieel doel dient om de integriteit van uw huis te waarborgen.

Zeker, er zijn meer glamoureuze projecten voor huisverbetering, maar er is misschien niets essentiëler dan het beveiligen van een stevig, ondoordringbaar dak. Naast het buiten houden van het weer en het voorkomen van waterschade, biedt een degelijk dak een aantal minder voor de hand liggende voordelen, waaronder maar niet beperkt tot verbeterde energie-efficiëntie en aantrekkelijkheid van de trottoirband. Het is een "functionele upgrade", zegt Eldredge. Simpel gezegd, een nieuw dakhuis presteert over het algemeen beter. De variabele hier is dat aannemen en werken met een betrouwbare aannemer de sleutel tot succes zijn. Iedereen heeft horrorverhalen gehoord van amateuristische bemanningen die een slap klusje doen (of zelfs niet het werk voltooien). Je kunt dergelijke verschrikkingen vermijden door een aantal eenvoudige vragen te stellen aan het begin van je relatie met een bepaalde professional. Tenzij u een ambitieuze doe-het-zelver bent die het allemaal alleen doet, hangt de kwaliteit van uw nieuwe dak grotendeels af van de mensen die u de taak toevertrouwt. Dus, voordat je een cent uitgeeft, verdien het jouw bedrijf om meer te weten te komen over hoe contractanten zich gedragen hun bedrijf. Zorg ervoor dat u in uw interviews de volgende onderwerpen behandelt.

1. BEGROTING

Is de schatting volledig? Het is één ding om duizenden te investeren in een nieuw dak. Het is weer iets om veel meer uit te geven dan je bereid was te betalen. Doe jezelf de voorkeur om de schattingen volledig te bekijken, in plaats van naar het gedeelte over het projecttotaal te gaan. Let op anomalieën, maar net zo belangrijk is om weg te lopen als je een schatting tegenkomt die niet compleet lijkt. Neem serieus alleen rekening met schriftelijke schattingen die rekening houden met alle kosten, van de vergunningen en inspecties tot en met de bevestigingsmiddelen en slabben. Zoek bovendien naar voorzieningen die zijn gemaakt om diverse onverwachte kosten te dekken, zoals de reparatie van de multiplexmantel onder de gordelroos. Iedereen kent het oude gezegde: "Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook zo." Die wijsheid is zeker van toepassing op schattingen, maar even verdacht is elke aannemer die niet bereid is een schatting diepgaand uit te leggen. Houd er rekening mee dat de projectadviseurs bij Sears Home Services de huiseigenaar door elke regel van een werkvoorstel loodsen. De reden? Wanneer klant en bemanning zich op dezelfde pagina bevinden, zijn onaangename verrassingen zeldzaam.

2. MATERIALEN

Welke materialen zullen worden gebruikt? Je krijgt waar je voor betaalt. Hoewel dat in vrijwel elk huisverbeteringsproject waar is, is het nooit waarder dan in dakbedekking. Vaak, als een dak voortijdig faalt, zijn de niet-standaard gordelroos de schuld. Het afsnijden van hoeken werkt gewoon niet. In feite zult u waarschijnlijk op de lange termijn meer uitgeven als u eerst probeert te krabben. Leg uw kwaliteitsproblemen uit aan de aannemers op uw radar en verwacht op hun beurt dat elk van hen inzicht in uw opties biedt. Voordat u begint met werken, moet u een materiaalspecificatie schriftelijk aanvragen. Controleer vervolgens, zodra de materialen zijn aangekomen, of deze overeenkomen met wat is overeengekomen. Wees in het algemeen op uw hoede voor elke aannemer die niet de beste aanbeveelt. In haar streven naar duurzame resultaten werkt Sears Home Services exclusief samen met Owens Corning, een toonaangevende fabrikant van gordelroos sinds de jaren 1930. Bovendien overlegt Sears met de klant om gordelroos te selecteren die de huisstijl aanvullen en het uiterlijk verbeteren. Opnieuw dakbedekken kan evenveel gaan over esthetiek als over prestaties, als u de hulp hebt die u nodig hebt om de juiste keuzes te maken.

3. INSTALLATIE

Welke methoden is het installatieprogramma van plan te gebruiken? Om u op korte termijn geld te besparen, kunnen sommige aannemers voorstellen om nieuwe gordelroos direct op de bestaande laag toe te passen. Het kan verleidelijk zijn om een ​​stap uit het proces te schrappen, maar er zijn dwingende, legitieme redenen om de juiste volgorde van activiteiten na te streven. Kortom, gordelroos zijn veiliger wanneer ze rechtstreeks op het dakterras worden bevestigd. Bovendien biedt het verwijderen van de bestaande dakmaterialen de waardevolle mogelijkheid om het dakdek te inspecteren. Negeer de kans, en het kan slechts een kwestie van tijd zijn voordat momenteel verborgen problemen zich bekendmaken in de vorm van uitgebreide, dure waterschade. Dat is de reden waarom Sears Home Services bij elke klus die wordt uitgevoerd, de oude gordelroos verwijdert om de onderliggende omhulling te onthullen en, indien nodig, te repareren. Voordat de nieuwe gordelroos wordt aangebracht, voegen installateurs een ijs- en waterscherm toe om te beschermen tegen schade door ijsdammen. Onderweg worden belangrijke accommodaties gemaakt voor voldoende zolderventilatie. Het is verstandig om een ​​aannemer in te huren die niet het gemakkelijkste wil doen, maar wat het beste is voor uw huis.

4. AANSPRAKELIJKHEID

Wat gebeurt er als er iets misgaat? Wanneer de gemiddelde huiseigenaar een dakvervangende taak verhuurt, doet hij of zij dat in de veronderstelling dat de eindverantwoordelijkheid voor het project nu bij de professional ligt. De harde realiteit is dat, hoewel de meeste staten en gemeenten redelijk strenge eisen stellen aan aannemers, niet iedereen in de industrie de letter van de wet volgt. Dat betekent dat het in uw eigen belang is om te bevestigen dat uw aannemer naast de relevante licenties een obligatie- en verzekeringscertificering heeft. Een deugd van het kiezen van een groter, stevig gevestigd bedrijf zoals Sears Home Services is dat er naast voormannen en werknemers teamleden zijn die niet gericht zijn op de bouw, maar op het papierwerk. Op die manier kunt u met een gerust hart het project binnengaan, vol vertrouwen dat u in het slechtste geval wordt beschermd. De meeste kleine, lokale aannemers zijn gelicentieerd, verzekerd en gebonden, maar controleer voordat u er een aanneemt drie keer of u niet aansprakelijk bent voor eventuele ongevallen.

5. GARANTIES

Hoe lang kan het nieuwe dak worden verwacht? Typisch, asfalt shingledaken gaan tientallen jaren mee, maar terwijl sommige na ongeveer 20 jaar moeten worden vervangen, blijven andere levenslang levensvatbaar. De door Sears Home Services geïnstalleerde Owens Corning-shingles bieden bijvoorbeeld een garantie voor probleemloze prestaties voor een volledige 50 jaar (bekijk details). Natuurlijk, als de gordelroos onjuist was geïnstalleerd, zou zelfs een genereuze productgarantie de huiseigenaar weinig helpen. Sears Home Services onderscheidt zich hier. Zeer weinig lokale aannemers bieden garanties voor hun vakmanschap. Maar Sears weet dat, als het gaat om een ​​dergelijke grootschalige investering, de klantenservice die na de installatie wordt ontvangen vaak het belangrijkste is. Om die reden biedt het bedrijf een schriftelijke beperkte garantie op arbeid, en niet te vergeten een tevredenheidsgarantie. Huur goed en u kunt verwachten dat de door u gekozen dakdekker de klus op tijd en binnen het budget afmaakt. Met Sears Home Services kunt u dat en meer verwachten, namelijk een toewijding aan uw tevredenheid die zich uitstrekt lang nadat de installateurs hun spullen hebben ingepakt en zijn vertrokken.

Andere huisverbeteringen zijn puur electief, maar dakvervanging is iets anders. Het is niet zozeer een keuze, het is een essentiële stap voorwaarts in het verdedigen van de structurele integriteit van uw huis, terwijl het de wederverkoopwaarde een enorme boost geeft. Sla niet alleen de gele pagina's open en vestig u op het eerste bedrijf dat wordt vermeld. Doe in plaats daarvan uw due diligence, stel goede vragen en besteed aandacht, zorg en aandacht aan uw selectie van wie u vertrouwt om een ​​dak boven uw hoofd te zetten.

Dit bericht is u aangeboden door Sears Home Services. De feiten en meningen zijn die van BobVila.com.