How To's & Quick Tips

How To: Paint een garagevloer


Parttime werkplaats, opslagcentrum voor buitenuitrusting, onderdak voor de gezinsauto's - de garage is een alleskunner. Gezien al het voetverkeer (om nog maar te zwijgen knoeien) dat hier gebeurt, verdient die ruimte evenveel aandacht als elke andere kamer in huis. Gelukkig kan een eenvoudige update uw multifunctionele zone zowel vernieuwen als behouden: de vloer verven.

Goed voor meer dan alleen het inkleuren van uw beton, kan epoxyverf het oppervlak gemakkelijker reinigen en fungeren als een schild tegen vet- en olievlekken, die beide veel gemorste garages zijn. De sleutel tot een expertapplicatie? Houd het bij mild weer, zoals de frisse en droge temperaturen die in de herfst aankomen voordat je aan het werk gaat aan dit weekendproject. Volg daarna deze stappen om zorgvuldig een garagevloer te schilderen en je rolt in een mum van tijd op glazen vloeren.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Beschermende uitrusting (rubberen handschoenen, stofmasker, veiligheidsbril)
- Bezem met stijve haren
- Bleekmiddel
- Harde boender
- Metaalborstel
- Hogedrukreiniger
- Betonvuller of betonnen pleister
- Betonetsreiniger (optioneel)
- Plastic emmer (optioneel)
- Primer
- Verfroller met lange steel
- Epoxy verf
- Nylon penseel
- Waterbestendige verfroller

STAP 1: Zorg voor goede ventilatie in de garage.

Zorg ervoor dat het werkgebied (uw garage) goed geventileerd is, aangezien u werkt met epoxyverf en bleekmiddel, beide producten met sterke dampen. Open een raam - of uw garagedeur - om ervoor te zorgen dat lucht constant door de ruimte circuleert. Trek vervolgens de juiste beschermingsmiddelen aan: rubberen handschoenen, stofmasker, veiligheidsbril, evenals een set kleding die u niet erg vindt om spattende verf aan.

STAP 2: Verwijder de vloer van stof en vuil, dit kan voorkomen dat epoxyverf blijft kleven.

Veeg over de vloer en was alle vlekken weg met een mengsel van bleekmiddel en water, zodat deze helemaal schoon en vrij van stof en vuil is voordat u begint met schilderen. (Volg de productinstructies om de verhouding van bleekmiddel tot water precies goed te krijgen.) Als u vlekken tegenkomt die bijzonder hardnekkig zijn, schakel dan over van een standaard schrobborstel naar een met metalen borstelharen om ze uit te werken.

Als je klaar bent, spoel je het hele gebied met schoon water - dit is waar het huren van een hogedrukreiniger van pas kan komen.

STAP 3: Vul eventuele onvolkomenheden in de betonnen vloer in.

Als je scheuren in de vloer opmerkt, wil je deze invullen voordat je over het volledige oppervlak schildert, anders zouden ze merkbare deuken in je vernieuwde vloer achterlaten. Gebruik een betonvuller om kleinere scheuren te behandelen en een betonnen pleister voor grotere. Zorg ervoor dat de scheuren volledig schoon en droog zijn voordat u de verbinding aanbrengt.

STAP 4: Breng betonetser aan om de vloeren voor te bereiden op epoxy.

Nadat alles is opgedroogd - zowel de bleekoplossing als eventueel vulmiddel - controleer of je het oppervlak van de vloer moet etsen (een proces dat de verf helpt beter te absorberen) door een paar druppels water op de verdieping. Als het snel absorbeert, ben je goed en kun je doorgaan naar de volgende stap; als de druppels niet doen absorbeer snel, uw beste weddenschap is om een ​​betonetser op het oppervlak aan te brengen.

Je kunt een betonnen etser halen bij je lokale hardware- of woningverbeteringswinkel. Volg de instructies van de verpakking, verdun de betonetser met water en meng het in een plastic emmer. Breng het op de hele vloer aan met een bezem met stijve haren om het te verplaatsen. Laat het zo lang staan ​​als het product nodig heeft, schrob het met de bezem en spoel vervolgens het extra water af. Uiteindelijk zal je vloer een textuur hebben die vergelijkbaar is met die van een schuurpapier met gemiddelde korrel. laat de vloer een nacht drogen voordat je begint met schilderen.

STAP 5: Prime voordat u gaat schilderen.

Breng vervolgens, net als op muren of meubels, een grondverflaag aan op uw droge garagevloer. Om het terugbrekende buigen uit het applicatieproces te halen, vervangt u in plaats daarvan een standaard penseel of roller voor een verfroller met lange steel.

Laat het zes tot acht uur drogen voordat je doorgaat naar de toplaag.

STAP 6: Leg twee lagen epoxy voor extra bescherming.

Meng de epoxyverf goed en breng de eerste laag aan met een nylon borstel en een waterbestendige rolafdekking. Geef die eerste laag 24 uur om te drogen voordat u de tweede aanbrengt.

Wacht vervolgens minimaal vijf dagen voordat u op de vloer loopt (of rijdt). Een week later, wanneer je je auto over de nieuwe vloer rolt, ben je zeker dat je het ermee eens bent dat dit een verfrissing is die het wachten waard is.