Keuken

DIY Lite: Maak een zelfgemaakte snijplank


Familie en eten gaan in deze tijd van het jaar hand in hand en de keuken bruist over het algemeen van alle actie. Als je van plan bent om te hosten (of op zoek bent naar het perfecte cadeau voor de alles-in-één gastheer en gastvrouw in je leven), personaliseer dan de vakantiebijeenkomst met een op maat gesneden snijplank. Met details in een unieke geometrische vorm, gesneden hart en tweekleurig kleurenschema, kan uw voltooide project zich thuis voelen in de keuken tijdens het bereiden van maaltijden of op het buffet als dienblad voor hapjes.


GEREEDSCHAP EN MATERIALEN Beschikbaar op Amazon
- Loofhout, 8 inch bij 15 inch
- Gradenboog
- Heerser
- Potlood
- Handzaag
- Puzzel
- Boren
- 1⁄2 inch houtboor
- Klem
- Schuurpapier (80 en 150grit)
- Schilders tape
- Foodsafe acrylverf
- 1'brede schuimborstel
- Minerale oliën
- Rubberen kussens

STAP 1

Om een ​​snijplank duurzaam te maken voor al uw toekomstige maaltijdbereidingen, is het het beste om een ​​hardhout te kiezen, zoals esdoorn of beuk. Vermijd dennenhout allemaal tezamen, dit zal snel beschadigd raken door het snijden en in blokjes snijden van uw messen.

Snijd een stuk hout tot 8 centimeter breed en 15 centimeter lang; deze lengte is voldoende materiaal voor één snijplank. Meet aan een van de kortere zijden om het midden te vinden. Gebruik vanaf hier uw gradenboog om twee rechte lijnen onder een hoek van 45 graden te maken om de punt van uw dak te maken. Als je wilt, kun je zelfs een schoorsteen langs de daklijn tekenen; voeg gewoon een rechthoekige vorm toe aan een van de schuine lijnen.

STAP 2

Knip de dakvorm uit langs de potloodlijnen met een handzaag of een decoupeerzaag.

STAP 3

Vervolgens voegt u een hartvormig gat in het 'dak' toe om de snijplank te rijgen en later op te hangen. Centreer het handgetekende hart aan de bovenkant van de snijplank. U gebruikt een 1⁄2-inch bit om de gebogen delen van het hart te boren, dus uw schets moet minimaal 1 inch breed zijn bij 1-1⁄4 inch lang.

STAP 4

Snijd eerst de twee bochten van het hart uit door twee gaten heel dicht bij elkaar te boren met behulp van een 1⁄2-inch houtboor. (Het is geen slecht idee om deze snee een of twee keer te oefenen op een van de schuine sneden die je in stap 2 van je hout snijdt voordat uitproberen op je snijplank.)

STAP 5

Bevestig vervolgens het bord met klemmen en gebruik een decoupeerzaag om de puntige onderkant van je hart te snijden.

STAP 6

Schuur het bord volledig naar beneden, vooral de hoeken en de binnenkant van de uitsparing. Begin met grof 80-korrelig papier en eindig met een fijnere korrel 150 om het oppervlak glad te maken. Om in het hartgat te schuren, gebruikt u een ronde vijl of wikkelt u eenvoudig een stuk schuurpapier rond een potlood en manoeuvreert u het ad hoc-hulpmiddel langs de randen.

STAP 7

Leg je huisvormige snijplank plat en schets de bovenkant van het hout in stroken schilderstape, inclusief zo ​​goed als je kunt rond het gat. Herhaal het proces aan de achterkant, zodat geen penseelstreken de snijkant raken wanneer u de randen van het bord gaat schilderen.

Aangezien dit houtbewerkingsproject zal worden gebruikt voor het bereiden van maaltijden en het serveren van snacks, is het belangrijk om een ​​voedselveilige acrylverf te selecteren. Controleer het verfetiket op een AP niet-giftige afdichting (uitgegeven door het Art and Creative Materials Institute, Inc.) voordat u begint. Nadat je de juiste verf hebt gekozen, breng je een laag aan op de rand met een kleine schuimborstel. Leg het bord plat om te drogen.

STAP 8

Nadat de zijkanten van je bord helemaal droog zijn, trek je de tape van de schilder eraf. Wrijf vervolgens een voedselveilige minerale olie over de boven- en onderkant van de snijplank en werk in de richting van de houtnerf met een schone doek. (Opmerking: kies minerale of lijnolie boven plantaardige, zoals olijfolie of maïs, die ranzig kunnen worden en een onaangename smaak op uw voedsel achterlaten.) Een gelijkmatige laag olie om de zes maanden gebruik voorkomt dat uw handwerk uitdroogt en barst .

STAP 9

Lijm een ​​rubberen pad in elke hoek aan welke kant de onderkant van uw snijplank zal zijn; deze helpen je snijplank rond te glijden terwijl je een mes hanteert. Ga vervolgens op het aanrecht liggen voor onmiddellijk gebruik en serveer feestelijke wijn en kaas!


Ama is een DIY-verslaafde en de creatieve geest achter Ohoh Blog. Ze houdt van woondecoraties, verlichting en meubelprojecten waarbij schilderen, naaien, boren nodig is ... ongeacht de techniek! Wat ze bij de hand heeft, is inspiratie om te creëren en voer voor haar serieuze verslaving aan upcyclen.