Fundering & Inlijsten

De gemakkelijke manier om metselwerkoppervlakken waterdicht te maken


De afgelopen 50 jaar zijn bijna altijd nieuwe funderingen voor huizen gemaakt van beton. Beton behoort tot de zwaarste materialen ter wereld en overtreft sterkte en duurzaamheid. Het is ook kosteneffectief en, voor de gemiddelde contracterende bemanning, relatief eenvoudig om mee te werken. Gezien de vele deugden, is het niet verwonderlijk dat de bouwers bij de bouw van mijn eigen huis vier jaar geleden geschikt achtten om het houten frame over een fundering van gegoten beton te plaatsen.

Hoewel het duurzaam en slijtvast is, is beton verre van onoverwinnelijk. Het is van nature poreus en dat betekent dat het gevoelig is voor vocht. Als het wordt blootgesteld aan voldoende vocht gedurende een voldoende lange periode, kan een betonnen fundering een huis kwetsbaar maken, niet alleen voor schadelijke lekken, maar ook voor ongezonde schimmel en meeldauw. In ernstige gevallen kan gecompromitteerd beton op funderingsniveau zelfs de algehele structurele integriteit van het huis verstoren, waardoor uitgebreide, dure reparaties nodig zijn.

Daarom hebben de bouwers voorafgaand aan het opvullen rond de fundering een voorzorgsmaatregel genomen. Ze maakten de betonnen muren waterdicht die onder de grond zouden komen te liggen, en eventueel grondwater dat deze zou kunnen bevatten. De bouwers hebben de garage echter niet waterdicht gemaakt. De funderingsmuren bevinden zich boven de grond; hier zou het grondwater duidelijk geen rol spelen. Dat was toen allemaal logisch voor mij. Maar ik was nieuw in het gebied en wist niet wat ik kon verwachten.

Het duurde slechts een paar maanden voordat ik me volledig bewust werd van wat een bepalend kenmerk van het leven hier aan de kust van Delaware zou zijn. Slechts twee mijl van de oceaan ligt ons eigendom op vlak, boomloos land dat ooit toebehoorde aan een grote, oude boerderij. Het resultaat is dat bij slecht weer een verbluffende hoeveelheid door wind aangedreven regen de zijkant van ons huis treft - en ja, de onbeschermde funderingsmuren van onze garage. Uiteindelijk hebben we als afdekking tegen waterschade het interieur waterdicht gemaakt.

Van de beschikbare opties hebben we om een ​​paar redenen de DRYLOK Masonry Waterproofer gekozen. Ten eerste is het veelzijdig: het past zowel op buitenmuren als op metselwerkmuren en kan zelfs dienen als een dampremmende laag onder zelfklevende vloeren (dat moeten we onthouden voor ons komende kelderafwerkingsproject). Ten tweede is het niet alleen bestand tegen hydrostatische druk, maar ook bestand tegen regen tot 98 mijl per uur. Gegarandeerd 10 jaar, gaat het product vaak langer mee, ervan uitgaande dat het correct wordt aangebracht.

Werken met DRYLOK Masonry Waterproofer kan niet veel eenvoudiger. De latexbasis is geurarm en sneldrogend en zorgt ervoor dat het product gemakkelijk wordt schoongemaakt met warm zeepwater. Als het eenmaal is uitgehard, lost de waterdichte coating een hoogglanzende afwerking op die, indien nodig, gemakkelijk te reinigen is. Voor de gemiddelde, redelijk handige huiseigenaar verschilt het aanbrengen van DRYLOK slechts licht van het schilderen van een muur. Het kostte me slechts drie eenvoudige stappen om het hele proces te voltooien. Hier is hoe ik het deed.

STAP 1

Voordat ik serieus aan het project begon, zorgde ik ervoor dat ik de garagedeur opendeed, omdat het productetiket de noodzaak van voldoende ventilatie aangeeft. Vanaf daar ging ik verder om het gebied vrij te maken. Vervolgens, zonder obstakels op mijn manier, heb ik de betonnen oppervlakken grondig gereinigd waarop ik de waterdichtingbehandeling zou toepassen. Zodra de garagewanden volledig waren uitgedroogd en nadat ik had bevestigd dat de temperatuur boven 50 graden Fahrenheit was (opnieuw, zoals bepaald in de instructies), ging ik verder met de volgende stap. Merk op dat een gallon DRYLOK Masonry Waterproofer voldoende is om 75 tot 100 vierkante voet oppervlakte te bedekken met twee lagen.

STAP 2

Nadat ik het oppervlak had voorbereid, heb ik de DRYLOK Masonry Waterproofer goed geroerd, net als met verf. Toen begon ik de coating aan te brengen met een gewone nylon borstel. (Voor een grotere hoeveelheid beton, had ik misschien gekozen voor een rol met een dutje van 3/8 inch) Hoewel het product er melkachtig uitzag in het blik - en nog steeds een beetje melkachtig bij de eerste toepassing - werd het transparant toen het droogde. Eén ding om te onthouden bij het aanbrengen van een dergelijk product op beton: in tegenstelling tot gipsplaten, heeft beton de neiging om ongelijk te zijn, met kuilen en poriën ingebed in het oppervlak. Zorg daarom voor uw slagen en zorg ervoor dat elke barst en spleet in het metselwerk wordt opgevuld.

STAP 3

Ik bleef de behandeling borstelen totdat ik alle funderingsmuren van de garage had bedekt met een doorlopende basislaag. Toen wachtte ik. Net als bij een grondige verfbeurt, vereist een juiste toepassing van DRYLOK Masonry Waterproofer twee lagen. Droogtijden variëren op basis van temperatuur en vochtigheid, maar het duurt meestal minimaal vier uur voordat het product is opgedroogd. Toen ik er zeker van was dat de eerste applicatie was genezen, volgde ik een tweede laag op, net zoals ik de eerste had aangebracht. Voordat ik het een dag noemde, eindigde ik door de muren nauwkeurig te inspecteren en ervoor te zorgen dat ik alle kleine gaatjes bedekte die ik eerder had gemist.

Voor mijn project heb ik gekozen voor een heldere formulering van DRYLOK Masonry Waterproofer, omdat mijn enige bedoeling was om het binnendringen van regenwater in mijn garage te voorkomen. Gezien mijn doelstelling was ik blij om te zien dat de behandeling, nadat de tweede laag was opgedroogd, volledig onzichtbaar was, afgezien van de glans. Als ik echter een ontwerpdimensie aan de upgrade had willen toevoegen, had ik dat gemakkelijk kunnen doen. Dat komt omdat DRYLOK een reeks waterdichtingsproducten aanbiedt, waarvan er verschillende beschikbaar zijn in verschillende niet-transparante afwerkingen. DRYLOK Masonry Waterproofer is bijvoorbeeld tintbaar, en is verkrijgbaar in een aantal kant-en-klare kleuren, zodat u een metselwerkmuur waterdicht kunt maken, zowel binnen als buiten, en tegelijkertijd het visuele uiterlijk kunt transformeren. DRYLOK Extreme waterdichting is ook kleurbaar, waardoor decoratieve flexibiliteit mogelijk is, zelfs in veeleisende toepassingen. Ten slotte bevat de Designer DRYLOK-lijn een reeks unieke gespikkelde afwerkingen die op meesterlijke wijze beschadigde buitenoppervlakken verbergen. Deze geven je de mogelijkheid om de uitstraling van je huis te vergroten en het te beschermen tegen vochtschade, alles in één klap.

Ik koester de gemoedsrust die gepaard gaat met de wetenschap dat zelfs als de wind hard waait, de metselwerkwanden van onze garage droog moeten blijven. Kom maar op met de regen!

Dit is een gesponsord gesprek dat ik namens UGL heb geschreven. De meningen en teksten zijn allemaal van mij.

-->