Tools & werkplaats

Radio: voorkom elektrische schokken in uw werkplaats


Als u een thuisworkshop voor uw doe-het-zelf-projecten opzet, moet u erkennen dat het in een ruimte met zoveel elektrisch gereedschap alleen verstandig is om stappen te ondernemen om elektrische schokken te voorkomen.

Luisteren naar OP GROND STORINGSCIRCUIT ONDERBREKINGEN of lees de onderstaande tekst:

Voor de beste bescherming kiest u stopcontacten die zijn uitgerust met aardlekschakelaars, beter bekend als GFCI's. Als er een stroomlek is, onderbreken GFCI's onmiddellijk de stroom, waardoor u geen onaangename of potentieel gevaarlijke schok kunt ervaren.

Natuurlijk moeten doe-het-zelvers altijd de beste praktijken voor elektriciteitsveiligheid naleven, met of zonder GFCI's. Wees verstandig in uw besluitvorming. Onthoud bijvoorbeeld dat het een veel beter idee is om een ​​beschadigd snoer te vervangen dan om de levensduur te verlengen door rafelige gebieden in elektrische tape te wikkelen. Gebruik ondertussen alleen snoeren met een classificatie die meer dan voldoende stroom leveren voor de tools die u van plan bent te gebruiken. Vergeet ten slotte uw werkbank niet; als het metaal is, is het alleen verstandig om ervoor te zorgen dat het geaard is. Huur hier een elektricien in om een ​​draad van de bank naar een elektrisch subpaneel te leiden.

Radio is een 60 seconden durende thuisverbetering van de dag op meer dan 186 zenders op 75 markten in het hele land. Klik hier om je te abonneren, zodat je automatisch elke nieuwe aflevering kunt ontvangen zodra deze aankomt - helemaal gratis!