Handleidingen en snelle tips

DIY Kids: maak je eigen tafelblad-schildersezel


Niets geeft een jonge, ambitieuze kunstenaar net zoveel voldoening als een ezel om aan te werken. Maar een traditionele ezel kan omvangrijk zijn en kan daardoor grotendeels beperkt blijven tot een kelder of ambachtelijke kamer. Om mijn twee meisjes die van kunst en ambacht houden, de vrijheid te geven om altijd te kunnen profiteren van het beste natuurlijke licht, hebben we een tafel-ezel voor onderweg gemaakt die gemakkelijk overal naartoe kan worden vervoerd naar de keuken, de veranda of zelfs buiten.

Dankzij onze zorgvuldige planning is deze ezel geschikt voor allerlei projecten: we hebben de ene kant gecoat met krijtbordverf en de andere voorzien van clips die papier kunnen bevatten tot 18 bij 24 inch. Het kleine dienblad aan de onderkant van deze MDF-schoonheid kan zelfs overschakelen van het vasthouden van een penseel of krijt naar het oprichten van een canvas! Deze draagbare ezel is uitzonderlijk aanpasbaar, dus voel je vrij om hem aan te passen aan de behoeften van je gezin.

VAARDIGHEIDSNIVEAU: GEMAKKELIJK
Met slechts drie bezuinigingen (wat overigens in het algemeen met grote doos hardware-winkels voor u te maken is), omvat dit project slechts schilderen, een paar gaten boren en een paar schroeven aandraaien.


MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- 2 'x 4' projectbord van 1 / 2inch MDF
- Rolmaat
- Potlood
- Cirkelzaag
- Schroefpistool
- Schopbit van 5/8 inch
- Schuurpapier
- Vodden
- Primer
- Verf kwasten
- Spuitverf
- Krijtbord verf
- Tarp of oud laken
- 2 klembordklemmen met laag profiel
- 3 / 8inch schroeven (4)
- Kruiskopschroevendraaier
- Gipsplaatschroeven (8)
- Scharnieren met schroeven (2)
- 1 / 2inch gevlochten poly touw (5 tot 6 voet)
- Schaar
- Aansteker

STAP 1

Snijd 3 inch van de breedte van het MDF-projectbord zodat je twee stukken overhoudt: een groter bord van 21 inch bij 4 voet en een magerdere lengte die 3 inch bij 4 voet is. Meet en markeer op elk bord het middelpunt van de langere zijde van 4 voet; het middelpunt is 2 voet (24 inch) in vanaf beide uiteinden. Zaag de planken op dit punt precies in de helft. Je blijft zitten met vier stukken - het paar 21-inch bij 24-inch planken worden de panelen van je tafelblad-ezel en de twee 3-inch bij 24-inch planken zullen de laden zijn voor rustende kunstvoorraden.

Zoals altijd, als je thuis geen cirkelzaag hebt, neem dan contact op met je huisverbeteringswinkel waar je de MDF ophaalt om te zien of zij de bezuinigingen voor je kunnen maken.

STAP 2

Deze draagbare ezel wordt gedragen door een touwhandvat, en lengtes touw zorgen ook voor spanning tussen de twee panelen zodat ze niet helemaal open schuiven terwijl uw kinderen (of u!) Aan de ezel werken. Dus, uw eerste stap is om gaten in de panelen te boren om het touw door te voeren.

Begin door de panelen precies op elkaar te stapelen. Vergeet niet dat je ezel iets breder zal zijn dan hij lang is, dus de gaten voor het handvat gaan door een van de langere, 24-inch zijkanten en de gaten voor de touwen die de ezel open houden, gaan door de kortere, 21-inch zijkanten. Plaats de planken dienovereenkomstig en meet en markeer op het bovenste bord voor één gat aan elke 21-inch zijde, halverwege en ongeveer 1 inch vanaf elke rand. Dit zijn de gaten die het spankoord vasthouden. Markeer vervolgens de gaten voor de handgreep aan de bovenkant van het paneel door te meten om het midden te vinden (dat moet 12 inch vanaf elke kant zijn), en markeer vervolgens twee gaten 1-1 / 2 inch aan elke kant van het midden en 1- 1/2 inch naar beneden vanaf de bovenrand.

STAP 3

Boor de gaten met de 5/8-inch spadebit terwijl de planken gestapeld zijn, zodat de gaten perfect op elkaar aansluiten. Reinig eventuele ruwe randen rond de boorgaten met schuurpapier.

STAP 4

Veeg de panelen nu af met een nauwelijks vochtige doek om het stof te verwijderen. Omdat het poreus is, moet MDF worden verzegeld, dus zorg ervoor dat u beide kanten primt voordat u het schildert. Leg een oud laken of een zeil neer zodat u geen ongewenste spatten achterlaat en ga aan het werk! Een handige tip: krijtbordverf bedekt beter dan een donkerdere primer.

STAP 5

Nadat de primer is opgedroogd, spuit alle delen (beide zijden) in de kleur van uw keuze. Laat ze nogmaals goed drogen voordat ze meer werk doen. Als ze droog zijn, spuit je een kant van een paneel met krijtbordverf.

STAP 6 (optioneel)

Je kunt klembordclips online kopen of een paar goedkope klemborden kopen en de klinknagels uit de clips boren om ze te verwijderen. De klinknagels zijn aluminium en zachter dan elke boor. Zoek gewoon een boor die iets kleiner is dan de klinknagel en boor aan beide kanten. Het moet vrij gemakkelijk loskomen.

STAP 7

Plaats de clips (in de winkel gekocht of "gestolen") op een kant van het paneel zonder krijtbordverf - deze kant van de ezel wordt gebruikt voor meeneemkunstwerk, het soort dat u kunt inlijsten of op de koelkast kunt plakken! Plaats de clips aan de bovenkant van het paneel (het uiteinde met het paar gaten voor de handgreep), plaats elke 3 inch van de bovenkant en 4-1 / 2 inch van de zijkanten. Dit moet voldoende ruimte laten voor de clips om een ​​groot stuk krantenpapier te bevatten.

Gebruik een potlood om de gaten van de clips te markeren en boor de gaten voor de 3/8-inch schroeven voor en schroef elke clip op zijn plaats.

STAP 8

Bevestig een 3-inch dienblad aan de onderkant van een paneel met behulp van vier gipsplaatschroeven. Herhaal op het tweede paneel.

STAP 9

Draai nu beide panelen met de voorkant naar beneden - het bord en de clips zullen op de vloer of het werkoppervlak rusten - met hun bovenranden tegen elkaar, en verbind ze met twee scharnieren. Plaats elk scharnier ongeveer halverwege tussen een van de gaten van de kabelgreep en de buitenrand en schroef vervolgens een plaat van elk scharnier op de bovenkant van de krijtbordzijde en de andere op de clipzijde.

STAP 10

Knoop een uiteinde van het touw en rijg het door de voorkant van een schildersezelpaneel, meet dan 2 voet uit het touw en snijd het. Steek het afgesneden uiteinde door het andere paneel (dit keer door de achterkant en de voorkant) en maak een knoop, waarbij u ongeveer 14 tot 18 inch touw tussen de twee knopen laat. Herhaal het proces aan de andere kant.

Knip het touw bij elke knoop af en wikkel vervolgens een stuk tape rond de uiteinden of smelt ze met een aansteker om te voorkomen dat ze rafelen. Opmerking: je kunt polytouw smelten maar niet touwen gemaakt van natuurlijke vezels. Ga met tape als u de laatste gebruikt.

STAP 11

Steek ten slotte een stuk touw door de gaten in de bovenkant van de ezelpanelen en knoop de uiteinden aan elkaar om een ​​handvat te maken.

Met het handvat op zijn plaats, bent u klaar om uw DIY-ezel overal mee naartoe te nemen waar u wilt schilderen of tekenen. Na je kunstsessie kan je ezel plat worden opgevouwen, zodat hij onopvallend in een hoek kan staan, achter in een kast, achter een deur of ergens waar je hem wilt opbergen totdat de creatieve impuls weer toeslaat.