Vloeren en trappen

How To: Maak je eigen tapijtreiniger


Hoe meer u vermaakt, des te waarschijnlijker is het dat u te maken krijgt met vlekken. Een gemorst glas wijn, een vlekje vuil - het is frustrerend om hardnekkige vlekken op een anders schoon tapijt te zien. Maar vlekken zijn dat niet enkel en alleen probleem. U moet zich ook zorgen maken over de gevolgen van langdurige slijtage. Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat tapijt zijn gloednieuwe glans begint te verliezen. Voordat je veel geld uitgeeft aan een zware, vrij verkrijgbare tapijtshampoo, probeer je je eigen zelfgemaakte tapijtreiniger op te zuigen en smerige gebieden (en dwalende vlekken) een goede scrub te geven. We hebben het perfecte recept - u hoeft alleen maar een weekend te reserveren om u te concentreren op het echt schoon krijgen van uw vloerbedekking.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- 2 eetlepels vloeibaar wasmiddel
- 1/4 kop universeelreiniger (bijvoorbeeld Formula 409)
- 1 schep OxiClean
- 1 theelepel donzig wasverzachter (optioneel)
- 1 gallon heet water
- Beschermende handschoenen
- Grote kom
- Onegallon pot
- Tapijtreinigingsmachine

STAP 1

Giet 1 gallon water in de pot en laat het koken op het fornuis. Terwijl je wacht tot het water kookt, trek je rubberen handschoenen aan en combineer het vloeibare wasmiddel, allesreiniger, OxiClean en wasverzachter (als je ervoor kiest om het te gebruiken) in een grote kom.

STAP 2

Wacht een paar minuten totdat de reinigingsproducten zijn opgelost. (De OxiClean is meestal in poedervorm, wat betekent dat u het mengsel mogelijk een beetje moet roeren.) Voeg vervolgens langzaam de gallon heet water toe. Zorg ervoor dat je het voorzichtig giet, zodat je niet te veel bubbels creëert, wat kan leiden tot luchtbellen in de zelfgemaakte tapijtreiniger.

STAP 3

Trek vervolgens uw tapijtreinigingsmachine eruit. (Er zijn veel modellen op de markt, maar als u niet wilt investeren in een, neem dan contact op met uw plaatselijke winkel voor thuisverbetering om te zien of ze machines verhuren.) Breng de zelfgemaakte tapijtreiniger over naar uw apparaat, volg de instructies voor het apparaat. Houd er rekening mee dat de reinigingsoplossing die u hebt gemaakt al een behoorlijke hoeveelheid water bevat, zodat u deze op volle sterkte in de machine kunt gebruiken.

STAP 4

Voordat u uw zelfgemaakte tapijtreiniger overal gaat laten werken, test u deze op een minder zichtbaar deel van de vloer om er zeker van te zijn dat er twee dingen zijn: dat de machine goed schoonmaakt en dat noch de oplossing, noch de machine de vloerbedekking beschadigt. Vergeet niet dat tapijten zijn gemaakt van verschillende materialen; u wilt de vlek niet verergeren of uw tapijt beschadigen. Wacht minimaal 24 uur tot de testplek is opgedroogd om de resultaten te zien.

STAP 5

Nadat u de werkzaamheid van de machine hebt gecontroleerd, laat u deze over de hele vloerbedekking met de machine lopen, met speciale aandacht voor vlekken en gebieden die er bijzonder smerig uitzien. Zorg ervoor dat u niet te veel zelfgemaakte tapijtreiniger gebruikt, omdat zeepachtige resten het tapijt kunnen beschadigen en te veel vocht kan tot schimmel leiden. Net als bij de testplek, wacht minstens 24 uur tot je vloerbedekking is opgedroogd en dan ben je klaar!