Kelder & Garage

How To: een garagedeur schilderen


Zolang het op commando op en neer gaat, is het gemakkelijk om uw garagedeur te negeren. Toch is dit aspect van de buitenkant van uw huis een cruciaal onderdeel van de uitstraling. Als het er sjofel uitziet, is het alsof uw gazon kniehoog wordt. Gelukkig zal een nieuwe toepassing van verf het uiterlijk van uw garagedeur verbeteren en ook bescherming bieden tegen de elementen, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Zoals alle verfwerkzaamheden buitenshuis, zal deze wat tijdrovend zijn vanwege de vereiste droogtijd. Anders is het een vrij eenvoudig project. Zet gewoon twee tot drie dagen opzij om een ​​garagedeur te schilderen en geniet vervolgens van de mooie resultaten.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Rubberen handschoenen
- Stof masker
- Veiligheidsbril
- Staalborstel
- Fijn schuurpapier
- Allesreiniger
- Spons
- Tuinslang
- Schone handdoeken of vodden
- Schilders tape
- Drop doek
- Latex grondverf
- Latex buitenverf
- 2 inch nylon penseel
- ¾inch verfroller
- Opstapje of ladder

STAP 1: Plan om uw project op een koele dag te starten.

Controleer de weersvoorspelling de week voordat u van plan bent om te beginnen. De ideale temperatuur voor het schilderen ligt tussen 50 en 75 graden, met een lage luchtvochtigheid en indirect zonlicht. Kies drie opeenvolgende dagen die zo dicht mogelijk bij deze criteria passen.

Verzamel vervolgens uw materialen: zorg ervoor dat u verf en primer selecteert (om de hechting en duurzaamheid te bevorderen) die geschikt zijn voor uw specifieke garagedeur; de meeste zijn nu gemaakt van aluminium, maar als u een ouder huis heeft, kan het uwe zijn van hout. Als u twijfelt over wat u moet kopen, vraag het dan aan de experts van uw plaatselijke verfwinkel. Een gallon verf zou meer dan voldoende moeten zijn voor een garagedeur voor twee auto's plus een beetje te sparen. Maar vergeet niet dat voor het aanbrengen van een lichtere kleur op een donkere meer dan één laag nodig kan zijn.

STAP 2: Verwijder roest, zand en was het oppervlak voordat u de garagedeur schildert.

Door de garagedeur voor te bereiden, zorgt u ervoor dat de verf gemakkelijk aan kan en goed blijft zitten. Trek uw beschermende kleding aan (werkhandschoenen, stofmasker en veiligheidsbril) en verwijder vervolgens geroeste of afgebrokkelde plekken door met een staalborstel te schrobben. Schuur vervolgens deze gebieden met fijn schuurpapier om een ​​gladde basis te creëren. Reinig het gehele oppervlak met allesreiniger en een spons. Zodra alle vuil en vuil zijn verwijderd, spoelt u de deur met een tuinslang. Droog het oppervlak met schone handdoeken of doeken en laat het vervolgens minimaal een uur aan de lucht drogen.

STAP 3: Bedek alles wat u niet wilt schilderen met tape.

Om te voorkomen dat verf gaat waar je het niet wilt, gebruik je heavy-duty schilders tape om handgrepen, sloten en ramen af ​​te schermen. Als u niet van plan bent om de bekleding te schilderen, plak deze dan af; als je gaat knippen, plak dan de randen van de garage af. Bescherm de oprit en het interieur van de garage door beide een binnenkleed neer te leggen en buiten de deur.

STAP 4: Stel de garagedeur zo in dat u deze handmatig omhoog en omlaag kunt brengen.

Buigen terwijl schilderen vraagt ​​om rugpijn! Om het manoeuvreren gemakkelijker te maken, schakelt u het elektrische openingsmechanisme uit zodat u de deur handmatig kunt verplaatsen en tilt u de deur op zodat de bodem op een comfortabele hoogte is.

STAP 5: Prime de garagedeur met een verfprimer die geschikt is voor het materiaal van de deur.

  • Als uw garagedeur inzetpanelen heeft, prime deze eerst met behulp van een hoogwaardige 2-inch penseel met nylon haren. Veeg overtollig vuil weg dat buiten de panelen is gekropen, in de gebieden die bekend staan ​​als de 'stijlen'. Dit zorgt voor een supergladde afwerking.
  • Prime vervolgens de stijlen met behulp van de borstel of een ¾-inch roller. Zorg ervoor dat u ook tussen de "lippen" van de horizontale panelen komt.
  • Laat de deur naar beneden zakken en ga op een opstapje of ladder staan ​​voor het bovenste gedeelte.
  • Doe de trim als laatste.
  • Laat de primer minimaal 12 uur drogen.

STAP 6: Verf de garagedeur.

Breng een hoogwaardige buitenverf aan op de deur met dezelfde methode als beschreven voor het gronden: van onder naar boven, beginnend met de binnenpanelen en naar buiten toe naar de stijlen.

STAP 7: Breng indien nodig een tweede laag verf aan.

Ga nu terug om je werk te overzien: als het oppervlak volledig bedekt lijkt, ben je klaar! Als er ongelijke plekken of vlekken zijn waar de oude kleur doorschijnt, breng dan een tweede laag aan - laat de eerste minimaal 12 uur drogen voordat u begint. Als u klaar bent, verwijdert u de tape en laat u de verf een nacht drogen voordat u de deur opent.

U zult uw mooie als nieuwe garagedeur waarderen en uw buren ook. Wat betreft een nieuwe auto, het is aan jou!