Fundering & Inlijsten

3 oplossingen voor gescheurd beton


Ondanks zijn reputatie als een van de meest robuuste bouwmaterialen ooit bedacht, heeft zelfs beton een gevoelige kant. Drogende krimp, chemische of omgevingscorrosie, of zelfs gewoon normale slijtage kan scheuren veroorzaken die in grootte en ernst groeien als ze niet worden behandeld. Gelukkig kunnen kleine scheuren in opritten, trappen of de fundering worden gerepareerd zonder al te veel gedoe of gedoe. Trek dus je handschoenen en veiligheidsbril aan en voeg deze solide betonreparatie-oplossingen toe aan je vaardigheden voor metselwerk!

OPrijlaan DINGS

Kleine oppervlakkige kloven kunnen ontstaan ​​op opritten nieuw en oud, maar ze vormen geen aardverscheurend probleem als ze vroeg worden gevangen. Deze haarscheurtjes, vaak ontstaan ​​wanneer beton verweert en scheidt, kunnen gemakkelijk en economisch worden opgevuld. Verwijder eerst alle losse deeltjes beton met een schroevendraaier of beitel en gebruik vervolgens een staalborstel gevolgd door een bezem om al het resterende vuil te verwijderen. Pak een kleine voorraad betonpleister of metselwerkscheurvuller (je vindt ze in de ijzerhandel verpakt als knijpflessen of buizen om in een kitpistool te steken) en breng de verbinding in de scheur aan met een plamuurmes om het overtollige weg te werken. Nadat de verbinding is uitgehard, verspreidt u een sealer om te voorkomen dat de scheur groter wordt en om deze te beschermen tegen de schadelijke elementen.

TRAP REPARATIES

Gescheurd beton aan trapranden of hoeken kan een loopbrug van stijl beroven en tegelijkertijd een veiligheidsrisico vormen voor voorbijgangers. Gelukkig kun je deze afbrokkelende contouren transformeren in een prachtige trap met behulp van eenvoudige materialen en gereedschappen. Na het verwijderen van beschadigd beton met een kleine voorhamer, veegt u het gebied schoon met een borstel en bezem en spoelt u het vervolgens af met water om een ​​optimale hechting voor de pleister te verkrijgen. U wilt een houtvorm gebruiken om ervoor te zorgen dat uw beton de juiste vorm krijgt, dus plaats een of twee planken tegen de rand die u probeert te vullen en plaats een steen tegen de buitenkant van het hout om het stabiel te houden. Zorg ervoor dat de hoogte van de planken exact overeenkomt met de hoogte van de trap. Volg de instructies van de fabrikant en schep voorgemengde vinylverbinding in de ruimte die door het formulier is gecreëerd. Zodra de pleister is uitgehard, verwijdert u de vorm en laat u de verbinding uitharden in een vlekkeloze trap.

STICHTINGSFLAWS

Vergeten scheuren in uw betonnen fundering vandaag kunnen ernstige structurele problemen opleveren die morgen wellicht een professional vereisen. Om kleinere scheuren in te dammen (tussen een achtste en een kwart van een inch), begint u met het afbrokkelen van beton met een beitel of een voorhamer, waarbij u de randen ondermijnt zodat de lijm niet uit de scheuren glijdt. Borstel het gebied vervolgens schoon en besproei het royaal met water om uw compound te helpen plakken. Breng een mengsel van droog vinylbetonpoeder en latex aan op de scheur en strijk het glad met een troffel. Als het omringende beton niet glad is, veeg dan met een bezem over het gebied totdat de pleister naadloos overgaat.


Bekijk de video: Betonreparatie (Juni- 2021).