Gazon en tuin

How To: Mulch van scratch maken


Door uw bomen, tuin en tuinbedden te mulchen, helpt u het bodemvocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en planten te wapenen tegen extreme temperaturen - bovendien zien deze functies er fris en verzorgd uit. Organische mulch heeft het extra voordeel van het aanmoedigen van nuttige tuinorganismen zoals regenwormen en het terugvoeren van voedingsstoffen naar de bodem als deze ontbindt. Maar het is niet nodig om het spul te kopen! Je kunt leren hoe je mulch kunt maken van tuinafval dat je anders weg zou kunnen slepen. Of u nu mulcht in het voorjaar of in de herfst, volg dit plan om geld te besparen en de hulpbronnen van de planeet efficiënt te gebruiken.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Werfafval (bladeren, grasresten, afgevallen takken, enz.)
- Grasmaaier
- Hark
- Chipper
- Hooivork of schop

STAP 1
Om gevallen bladeren te mulchen, wendt u zich tot uw vertrouwde grasmaaier voor het versnipperen van kracht - zonder deze zullen ze ongetwijfeld wegwaaien. Hark ze in stapels en ren er meerdere keren overheen met de maaier. (Om bladmulch te versnijden, kunt u grasresten mengen voordat u met de maaier hakt.) Richt op stukken die ongeveer de grootte van een dubbeltje hebben. De bladmulch is nu klaar voor gebruik, maar als u houtmateriaal bij de hand hebt, gaat u verder met de volgende stap.

STAP 2
Als je bomen hebt gesnoeid of takken hebt laten vallen tijdens een storm, gebruik dit hout dan goed door het aan je bladmulch toe te voegen. Houtsnippers vallen langzamer uiteen dan bladeren, dus houtmulch vereist minder zorg en kan de esthetische aantrekkingskracht van mulch in uw tuin vergroten.

Om mulch van hout te maken, huur een houtversnipperaar voor ongeveer $ 75 per dag - een waardevolle investering als je bedenkt dat mulch van $ 22 tot $ 30 per tuin kan kosten. (Een kubieke meter mulch bedekt een gebied van 80 vierkante voet op een diepte van 4 inch.) Volg de instructies van de fabrikant op de versnipperaar om twijgen en takken in kleine stukjes te veranderen. Nadat je je stash hebt omgezet, voeg je deze toe aan bladmulch en meng je het samen met een schop of hooivork.

STAP 3
Nu je mulch goed is om te gaan, houd je deze twee cruciale tips in gedachten om het moeilijker voor je te maken, je landschap te beschermen en te verwennen:

• Eerst wiet, of ongewenst groen zal ook profiteren van de voedingsrijke mulch!
• Mulch planten bedden en bomen op een diepte van 3 tot 4 inch. Vermijd het opstapelen van mulch rond de basis van bomen en de kronen van planten, omdat dit de zuurstofstroom remt en mogelijk kan leiden tot verstikking en rot.

Ga vooruit, plan vooruit om mulch te maken, niet verspillen! Je landschap zal er dol op zijn.


Bekijk de video: No dig, two ways to clear weeds (Mei 2021).