Grote systemen

Het venster AC-alternatief waarover u moet weten


Het is de tijd van het jaar waarin je, als je goed luistert, praktisch de zuchten van huiseigenaren opnieuw kunt horen, geconfronteerd met het vooruitzicht van een zinderende zomer met verlichting geboden door niets meer dan een raamairconditioner. Vergis je niet: onder bepaalde omstandigheden is er geen verstandiger optie. Omdat ze draagbaar en relatief eenvoudig te installeren zijn, zijn raamunits misschien de beste tijdelijke koeloplossing die er is. Maar wanneer ze over een lange afstand worden bekeken, worden raam-AC's veel minder aantrekkelijk. Ten eerste zijn ze duur in gebruik. Natuurlijk is er geen betere dan de lage aanschafprijs, maar wanneer ze vaak worden gebruikt, betalen zelfs de nieuwste energie-slimme modellen de energierekening. Bovendien belemmeren raamunits het zicht naar buiten en blokkeren het natuurlijke licht de woning binnen. Ze zijn ook lawaaierig en kunnen op de begane grond op zijn minst een veiligheidsrisico vormen. En dan is er dat jaarlijkse ritueel van ze uit de opslag slepen, ze in positie hijsen, ze veilig in het raam vastzetten - en dan, kom vallen, het proces in omgekeerde volgorde herhalen. De lijst gaat verder. Geen wonder dat zoveel huiseigenaren een andere aanpak zoeken.

Steeds meer omarmen huiseigenaren minisplits zoals de iSeries, een nieuw aanbod van categorieleider Unico. Reeds ingeburgerd in Europa, Azië en delen van de Verenigde Staten, biedt mini-split-technologie misschien het beste alternatief voor raam-AC's, niet in de laatste plaats vanwege het compacte, gestroomlijnde ontwerp van het systeem. In tegenstelling tot uitgebreide, uitgebreide opstellingen die veel ruimte in beslag nemen en renovatie vereisen voor installatie, bestaat de iSeries uit slechts twee afzonderlijke componenten. De ene gaat naar buiten en de andere wordt aan de muur gemonteerd in de kamer die je wilt koelen. De twee eenheden zijn verbonden door twee koelmiddelbuizen die klein genoeg zijn om door een smal gat in de buitenkant van het huis te passen. Omdat het zo onopvallend is, wordt de volledig kanaalloze iSeries met opmerkelijk gemak geïnstalleerd, meestal binnen een enkele dag. Hoe indrukwekkend ook, de typische huiseigenaar waardeert de andere voordelen van het systeem nog meer: ​​de uitzonderlijke energie-efficiëntie, de topprestaties en de veelzijdigheid.

EFFICIËNTIE

De Unico iSeries helpt de energierekening te minimaliseren door ten minste twee van de meest energieverslindende aspecten van traditionele HVAC te omzeilen. Om te beginnen gaat het bij mini-splitsingen om nul kanaalwerk. Dat is van cruciaal belang, omdat buizen notoir lek zijn en vaak genoeg energie verliezen om de efficiëntie van het totale systeem met maar liefst 25 procent of meer te compromitteren. Daarom verspilt de iSeries, simpelweg omdat hij ductloos is, minder energie (en minder dollars). Bovendien bespaart de iSeries, in plaats van steeds opnieuw in en uit te schakelen, in een cyclus die de bedrijfskosten opdrijft, door continu op een laag stroomniveau te werken. Je hoort het keer op keer: koeling kost een klein fortuin. Maar dankzij systemen zoals de iSeries hoeft dat niet langer het geval te zijn.

PRESTATIE

Zeker, er zijn veel dwingende redenen voor een budgetbewuste huiseigenaar om het venster AC te verwijderen en in een minisplitsing te plaatsen zoals de Unico iSeries. Uiteindelijk spreekt de iSeries niet alleen aan omdat hij efficiënt is, maar ook omdat hij efficiëntie combineert met opvallende prestaties. Wanneer u tijd doorbrengt in een kamer die wordt gekoeld door een raam AC, zult u merken dat hoe verder u zich van het apparaat verwijdert, hoe minder comfortabel u zich voelt. De iSeries behoudt daarentegen een uniforme temperatuur dankzij twee functies van het systeem. Ten eerste, omdat de hoge wandunit in de geconditioneerde ruimte wordt gemonteerd, kan hij de omgevingstemperatuur bewaken en zijn output automatisch op elk gewenst moment aanpassen aan de vraag. Ten tweede, dankzij een integrale ventilator die een gelijkmatige luchtverdeling bevordert, worden warme en koele plekken geëlimineerd. Een laatste belangrijk punt: het is bekend dat raamunits een racket maken, de iSeries genereert niet meer dan 23 decibel geluid tijdens het gebruik. Wat betekent dat? Het is zo stil als een fluistering.

VEELZIJDIGHEID

Een enkel venster AC kan slechts één kamer koelen, maar de iSeries kan nog veel meer. Natuurlijk kunt u de Unico-minisplitsing gebruiken om een ​​bepaalde ruimte te koelen, maar u kunt de technologie ook gebruiken voor klimaatbeheersing in het hele huis. Configuraties variëren, maar fundamenteel, met meerdere binnenunits die samenwerken met een of meer buitenomvormers, kunt u de efficiëntie en prestaties van de iSeries uitbreiden naar een willekeurig aantal "zones" in uw huis. Of een zone nu één kamer of een hele verdieping omvat, deze kan onafhankelijk van de andere worden bediend. Op die manier kun je klimaatbeheersing richten op bepaalde gebieden, zodat je niet hoeft te betalen voor de energie die wordt verbruikt om niet-bezette ruimtes te koelen - iets wat huiseigenaren met centrale lucht vaak moeten doen. Evenzo, als een familielid van dingen een beetje koeler houdt, kun je de thermostaat een paar graden lager zetten in de zone met zijn of haar slaapkamer, terwijl de temperatuur in de rest van het huis hoger blijft. Met andere woorden, zonering geeft u een fijne mate van controle.

Alsof al deze functies niet genoeg waren, heeft de indrukwekkend veelzijdige Unico iSeries nog een truc voor de boeg: hij biedt zowel koeling als verwarming. Om een ​​ruimte te koelen, trekt de technologie warmte uit het huis en voert deze naar buiten. Voor verwarming werkt het systeem in omgekeerde richting, waarbij warmte wordt onttrokken aan de lucht rondom het huis (zelfs bij temperaturen tot -35 graden Fahrenheit) en naar binnen wordt gestuurd. Deze mogelijkheid maakt de iSeries een bijzonder verstandige keuze voor koelruimtes in de zomer die ook in de winter te koud aanvoelen. Gewoon Think-One systeem kan u comfortabel houden, niet alleen op het hoogtepunt van de zomer, maar het hele jaar door!

Dit artikel is u aangeboden door Unico System. De feiten en meningen zijn die van.


Bekijk de video: Calling All Cars: June Bug Trailing the San Rafael Gang Think Before You Shoot (Juni- 2021).