Grote systemen

Opgelost! Wat te doen met een afvalwatergeur in de badkamer


Vraag: Ik heb de laatste tijd een rotte geur uit mijn badkamer opgemerkt en kan de bron niet achterhalen. Heb je enig idee wat deze aanhoudende geur zou kunnen veroorzaken en hoe ik er vanaf kan komen?

EEN: Rioolgeuren in je badkamer kunnen het gevolg zijn van een paar verschillende problemen, dus je moet een beetje tijd in de kamer doorbrengen om de bron te snuiven. Als je eenmaal hebt geïdentificeerd waar de geur vandaan komt, zal de oplossing waarschijnlijk gemakkelijk voor je zijn om zelf aan te pakken.

Het is slim van je om de aanstootgevende geur meteen aan te pakken: In sommige gevallen kan het inademen van hoog rioolgas leiden tot gezondheidsproblemen. Langdurige blootstelling aan rioolgassen kan misselijkheid, duizeligheid en, in het geval van waterstofsulfidevergiftiging, zelfs fataliteit veroorzaken. Extreme opbouw kan een explosie veroorzaken.

Bovendien kunnen ziekteverwekkers in de lucht binnensluipen wanneer de afdichting die rioolgassen buiten houdt, is verbroken, waardoor je kwetsbaar bent voor in riool levende bacteriën. Zorg ervoor dat je, voordat je begint rond te snuffelen, het masker van een schilder op doet, zodat je geen giftige dampen inademt. Neem vervolgens de dingen stap voor stap.

Controleer eerst op verstoppingen.

Dit is het snelste probleem om op te lossen, want alles wat je nodig hebt is een fles afvoerreiniger uit de supermarkt of bouwmarkt. Giet het in de douche en gootsteenafvoeren om eventuele smurrie die zich in de pijpen heeft opgehoopt en de stank heeft veroorzaakt te elimineren. Volg de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig op en wacht voldoende lang voordat u de afvoeren met water spoelt. Als de geur na een dag of twee verdwijnt, gefeliciteerd! Je bent goed om te gaan.

Als het probleem zich blijft voordoen, moet u lekken in uw gootsteenleidingen.

Controleer op stilstaand water op de vloer of kastbasis onder de U-vormige buis (de P-val) onder de gootsteen. Steek uw hand ook over de lengte van de buis om vocht te detecteren. Vocht op beide locaties is een duidelijk teken van een lek.

Normaal verzamelt zich een kleine hoeveelheid water in de P-val, zelfs wanneer deze niet in gebruik is, waardoor rioolgassen worden opgevangen die anders door de afvoeropening zouden sluipen. Maar als het water in de P-trap naar buiten druppelt en de binnenkant van de pijp droog laat, zullen die gassen ontsnappen en in de lucht blijven hangen.

Wanneer dat gebeurt, is dit waarschijnlijk omdat de ringen zijn gecorrodeerd en een kleine breuk hebben veroorzaakt. Als dat het geval is, moet u ze kunnen vervangen en uw werk kunnen versterken met afdichtingstape of loodgietertape om een ​​goede afdichting te garanderen.

Roep een professional in voor inspectie.

Als uw afvoer leeg is en uw P-trap niet hoeft te worden gerepareerd, moet u waarschijnlijk een loodgieter inhuren.

Het kan zijn dat er een gebroken wasring is waar het toilet de vloer raakt - een situatie die u kunt detecteren door na te gaan hoeveel water er in de kom achterblijft tussen het gebruik door. Als er niet voldoende water is voor een spoeling, kun je heel goed een lekke afdichting hebben die je commode heeft verstoord en rioolgas in de kamer laten sijpelen - zowel onhygiënisch als onveilig.

Als alternatief kunnen verstopte of onjuist geïnstalleerde ontluchtingspijpen de boosdoeners zijn. Deze leidingen voeren rioolgassen uit uw huis en voor het repareren ervan is gespecialiseerde apparatuur en een tocht naar het dak vereist. Als het gaat om de ontluchtingsleidingen, is het opsporen van de bron van de geur en het oplossen van het probleem een ​​taak die het beste aan een professional kan worden overgelaten.


Bekijk de video: Moordzaak 11-jarig jongetje na 20 jaar opgelost - RTL LATE NIGHT (December 2020).