How To's & Quick Tips

How To: Een Shag-tapijt reinigen


Shag-tapijten genieten van een heropleving, dankzij hun groovy gestructureerd uiterlijk en comfortabel gevoel onder de voet. Het potentiële probleem? Die lange ranken vangen snel vuil en stofdeeltjes op. Of het nu gemaakt is van wol of synthetische vezels, een shag-vloerkleed moet vaker en zorgvuldiger worden schoongemaakt. Een vuistregel is om de zorg die u aan traditionele tapijten zou geven te verdubbelen, zowel voor stofzuigen als voor diepe reiniging. Maar omdat het bellen van een professional prijzig kan zijn, probeer je het vierstappenproces hier en je zult merken dat het bezitten van een shag geen belemmering hoeft te zijn!

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Witte azijn
- Water
- Witte microvezeldoek
- Zwabber of bezem
- Stofzuiger
- Bevestiging stofzuigerbekleding
- Droge tapijtshampoo (optioneel)

STAP 1
In het ideale geval gebruikt u deze methode om een ​​lekkage te behandelen voor het heeft een kans om binnen te komen, maar zelfs als het droog is voordat je er bent, is er nog hoop. Combineer gelijke delen gewone witte azijn en water op kamertemperatuur en giet het direct op het getroffen gebied. Voor een kleine vlek veroorzaakt door een paar eetlepels gemorste vloeistof of voedsel, begint u met ½ kopje van elk ingrediënt om het mengsel te vormen, indien nodig meer maken.

Werk de oplossing in de vlek met een witte microvezeldoek - beter dan een doek omdat het geen vlekken of pluisjes achterlaat - met wat elleboogvet om het van de vezels los te maken. Zodra je de vlek volledig hebt geëlimineerd, hang je het schone shag-vloerkleed in een goed geventileerde ruimte om volledig te drogen.

STAP 2
Neem het droge kleed mee naar buiten, waar u het krachtig kunt schudden om los vuil en stof vrij te maken.

Vervolgens, als het shagdeken kleiner is dan 3 of 4 voet breed, vouw het dan in tweeën, met de voorkant naar beneden, over een schone leuning of de achterkant van een stoel en gebruik een zwabber of bezemsteel (niet het zakelijke einde) om te meppen het vloerkleed vanaf de achterkant om hardnekkige vuildeeltjes los te laten. Stop er voldoende spiermassa in om het losse vuil los te schudden, maar let op uw doel en pas op dat u de reling of stoel daarbij niet beschadigt.

STAP 3
Schoonmaakprofessionals raden af ​​om een ​​shagdeken te stofzuigen, omdat zuigkracht de lange vezels kan breken. Het is echter zeer effectief om het tapijt met de voorkant naar beneden te draaien en de achterkant te stofzuigen, waardoor de pool veilig blijft en diepgaand vuil verder wordt verwijderd. Dit zal ook de ranken van achteren herverdelen om ze weer op te pluizen. Gebruik voor een extra diepe reiniging een bekledingsopzetstuk dat sterker zuigt in een geconcentreerd gebied.

STAP 4
Als dingen er nog steeds smerig uitzien en u bereid bent om een ​​risico te nemen, overweeg dan om te reinigen met shampoo voor droog tapijt. Schud of spuit een kleine hoeveelheid op het minst zichtbare gedeelte van het shagdeken, zorg ervoor dat u een product gebruikt dat veilig is voor de inhoud (sommige shampoos zijn beter voor wol, terwijl andere geschikt zijn voor synthetische stoffen) en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

Stofzuig alleen voorzichtig over het gedeelte met de shampoo; een handstofzuiger is ideaal omdat het u volledige controle geeft. Als een stapel afbreekt, stop dan en breng het shag-tapijt naar een tapijtreiniger. Als alles goed is, gaat u echter voorzichtig te werk en herhaalt u het proces totdat uw tapijt eruit ziet shagadelic zoals altijd.


Bekijk de video: Vloerkleed reinigen (December 2020).