How To's & Quick Tips

How To: zich te ontdoen van spintmijten


Kleine, sap-zuigende spinachtigen bekend als spintmijten kunnen een probleem zijn op elk moment van het jaar, in je tuin en ook met het kweken van kamerplanten en kasvariëteiten. Met vrouwtjes die om de paar weken maar liefst 300 eieren kunnen leggen, kunnen spintmijten in enkele dagen exploderen. Vertel verhaaltekens dat je besmet bent, zoals gespikkelde bladeren of bruinachtig web op het oppervlak van de bladeren. Helaas kan het gebruik van chemicaliën om ze te bestrijden een tweeledig probleem zijn: ten eerste kunnen mijten resistentie ontwikkelen, en ten tweede, pesticiden doden vaak dergelijke nuttige insecten als lieveheersbeestjes die graag op mijten smullen. Ga in plaats daarvan met de eenvoudige technieken en niet-toxische remedies die hier in deze gids worden beschreven om spintmijten te verwijderen.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Vergrootglas
- Wit papier
- Slang met spuithulpstuk
- Sproeifles (optioneel)
- Spons
- Emmer
- Snoeischaar
- Plastic zakken
- Rozemarijnolie
- Lemonscented vloeibaar afwasmiddel
- Een kwart kan

STAP 1
Je planten zitten in de problemen: bladeren kunnen vlekkerig zijn, met zwemvliezen zijn, met zilver of goud zijn gestreept, of bruin worden en eraf vallen. Maar zijn spintmijten de schuldige? Deze plagen zijn minder dan een millimeter lang, dus pak een vergrootglas en inspecteer de onderkant van de bladeren, waar ze samenkomen. Als u de daders niet kunt zien, plaatst u een stuk wit papier onder het gebladerte en schudt u de bladeren en onderzoekt u wat er op het vel valt. Langzaam bewegende, achtbenige plagen - rood, geel, bruin of groen van kleur - betekenen dat je spint hebt. Twee-gevlekte spintmijten, zo genoemd voor het duo van stippen op hun rug, worden door experts als 'bijzonder lastig' beschouwd, maar zorgvuldige behandeling kan hun invasie beperken.

STAP 2
Was de buggers gewoon weg! Met water onder druk gespoten water is een verrassend effectief tegen spint, of u nu een krachtige spray uit uw slang buiten gebruikt of gewoon een sterke stroom uit een spuitfles op kamerplanten. Schiet planten van onderaf om de achterkant van de bladeren te raken. Neem vervolgens een schone, met water bevochtigde spons om de achterkant van de bladeren af ​​te vegen en spoel de spons na elke veeg af door deze in een emmer water te dopen.

STAP 3
Snoei bladeren en stengels die spintmijten hebben aangevallen, plaats het knipsel in een plastic zak en leg het in de prullenbak, niet uw compost (eieren kunnen slapend liggen tot het perfecte broedklimaat ontstaat). Als de hele plant tekenen van mijten heeft, of de gezondheid ervan te ver lijkt te stuiteren, overweeg dan om hem volledig te trekken om te voorkomen dat de besmetting zich naar de buren verspreidt.

STAP 4
Meng deze volledig natuurlijke, niet-giftige oplossing die de indringers zal verbannen zonder schade toe te brengen phytoseiulus persimilis, een heilzame mijt die snacks op spintmijt.
• ½ ounce etherische olie van rozemarijn (te vinden in natuurvoedingswinkels)
• 1 liter kraanwater
• 1 theelepel vloeibaar afwasmiddel met citroengeur

Een zeep-watercombinatie wordt vaak alleen gebruikt als een afweermiddel, maar rozemarijnolie helpt de oplossing te emulgeren, waardoor het gemakkelijker te spuiten is. Combineer alle ingrediënten in een kan, schud goed en vul een spuitfles. Voor gebruik goed schudden, planten vroeg of laat op de dag sproeien, waarbij de heetste periodes worden vermeden. Spray planten (en omliggende grond) dagelijks gedurende minimaal vier dagen, en vervolgens op alternatieve dagen gedurende twee weken. Als je de situatie grondig onder controle hebt, blijf dan eenmaal per week sproeien om de planten gezond te houden.

STAP 5
Overweeg voor buitenplanten om roofmijten, lieveheersbeestjes, gaasvliegen en andere nuttige insecten te introduceren (vind ze online of op kwekerijen) zodra je het probleem in de hand hebt. Ze eten de spintmijtlarven, mijtvolwassenen en alle mijten ertussen die proberen zich te herstellen in je herstelde territorium. Misschien wilt u ook metgezel planten, kruipend Chinese peterselie, bieslook, dille, chrysanten, knoflook en ui in uw tuin om spintmijten af ​​te weren.

STAP 6
Wanneer planten gestrest zijn, zijn ze meer vatbaar voor invasie door spint en andere opportunistische voeders. Dus houd ze water volgens hun behoeften en zorg ervoor dat overtollig water goed wordt afgevoerd. Gebruik voedingsrijke grond en varieer dienovereenkomstig als de seizoenen veranderen. Zorg ervoor dat planten de juiste lichtomstandigheden hebben voor hun soort. Wees dan waakzaam, inspecteer op vroege tekenen van besmetting en doe wat nodig is om het in de kiem te smoren.


Bekijk de video: filmpje 25: Spint en de bestrijding ervan (Mei 2021).