Handleidingen en snelle tips

Is het verstandig om te klussen? Een nieuw onderzoek zegt niet altijd


Wij Amerikanen zijn een fanatiek publiek, vooral als het gaat om het onderhouden en verbeteren van onze huizen. Bewijs nodig? Zoek niet verder dan een recente enquête gesponsord door Esurance. De resultaten ondersteunen het idee dat huiseigenaren vaker dan wel eens niet nadenken over het uitvoeren van een breed scala aan projecten zonder een aannemer, ongeacht hun eerdere ervaring of vaardigheidsniveau. Wat meer is, sommige van deze huiseigenaren denken vrij hoog aan hun capaciteiten. 45 procent beweert zelfs dat ze beter in staat zijn om voor hun huizen te zorgen dan zelfs een aannemer zou zijn.

Waar halen deze huiseigenaren hun vertrouwen? Komt het voort uit de overvloed van huisvernieuwingsprogramma's op televisie, of is het gewoon de menselijke natuur om in zichzelf te geloven? We kunnen het niet zeker weten, maar één ding is zeker: maak een reis naar een huisverbeteringscentrum op een zaterdagochtend, en het is duidelijk te zien dat we een natie van hamer-swingende doe-het-zelvers zijn geworden. Hoewel 67 procent van de ondervraagden zelf een groot thuisproject heeft afgehandeld, geeft 52 procent meteen toe dat ze een professional hebben moeten inhuren om een ​​mislukte doe-het-zelfzaak te repareren of af te werken.

Het blijkt dat er een verband bestaat tussen de perceptie van huiseigenaren over hun doe-het-zelfvaardigheden en de realiteit. En deze loskoppeling beïnvloedt niet alleen het occasionele doe-het-zelfproject, maar ook het basisonderhoud van huishoudens. Denk maar aan: hoewel 88% van de respondenten van de enquête beweert te weten hoe ze hun huis moeten onderhouden, geeft een verrassend aantal toe dat ze belangrijke taken verwaarlozen. 74 procent zegt bijvoorbeeld dat ze geen plannen hebben om de fundering te handhaven, hoewel experts jaarlijkse inspecties aanbevelen. Evenzo zegt 54 procent dat ze geen onderhoudsplan hebben voor grote systemen zoals verwarming en koeling, ondanks het feit dat, zoals elke technicus u zou vertellen, hardwerkende HVAC-apparatuur TLC nodig heeft om zijn best te doen en de tand des tijds te doorstaan.

Vergis je niet: zelfverzekerdheid kan ernstige gevolgen hebben voor je bedrijfsresultaten. Wees getuige van het feit dat 22 procent van alle ondervraagde huiseigenaren - en maar liefst 54 procent van de duizendjarige huiseigenaren - een verzekeringsclaim hebben ingediend in de nasleep van een 'doe-het-zelf-mislukking'. velen begrijpen ook bepaalde basisprincipes van verzekeringsdekking niet. Op de vraag of zaken als rioolback-ups en termietschade onder een standaardbeleid zouden vallen, had 99 procent op ten minste één telling ongelijk.

Simpel gezegd, er zijn nadelen aan DIY. Als er iets misgaat, kan dit tot kostbare fouten leiden. Wanneer u halverwege een project een aannemer binnenhaalt, met name als er schade is ongedaan te maken, kunt u meer uitgeven dan als u gewoon een professional inhuurt om alles vanaf het begin af te handelen. De beste cursus? Neem aan het begin van elk project, voordat je voor het eerst duikt, de tijd om te beoordelen of je echt klaar bent voor de taak die je moet doen. Doe je due diligence-leer alles wat je kunt over elke stap van het proces - stel jezelf dan de volgende vragen:

• Hoeveel kost het om te kopen wat je nodig hebt om de klus te klaren? Vooral als je je niet voorstelt om de benodigde benodigdheden meer dan eens te gebruiken, is de kans groot dat je, in tegenstelling tot intuïtie, geld zou besparen door een professional in te huren die toegang heeft tot alle tools van het vak.

• Is een vergunning vereist voor het project dat u plant? Zo ja, dan is waarschijnlijk ook een gemeentelijke inspectie vereist. Als dat het geval is, betekent het zelf doen het risico lopen dat de inspectie mislukt en dan meer materialen moet kopen - en meer tijd en energie moet investeren - om de klus goed te doen.

• Zou de kwaliteit van het eindresultaat de doorverkoopwaarde van uw huis beïnvloeden? Hoewel het een ding is om een ​​slap klusje te doen om de logeerkamer te schilderen, is het iets anders om dakshingles of gevelbekleding op de verkeerde manier te installeren. Zorg ervoor dat u volledig begrijpt wat er op het spel staat voordat u zich verbindt.

• Zijn er gevaren verbonden aan het zelf doen? Veel huiseigenaren kiezen ervoor om hun eigen goten niet schoon te maken, niet omdat het ingewikkeld is, maar omdat het werk inhoudt dat ze op een wankele uitschuifladder moeten staan ​​om de goten te bereiken. De les hier: verleid het lot niet als u dat niet hoeft te doen.

Zoals het gezegde luidt: "Je kunt nooit teveel van het goede krijgen." Ondanks de wijsheid van die woorden, is het inderdaad mogelijk om te veel zelfvertrouwen te hebben - een tekortkoming die een oordeel kan beïnvloeden en een huiseigenaar ertoe kan brengen projecten ver te ondernemen boven zijn mogelijkheden. Dus ga je gang en leer nieuwe vaardigheden en breid je reservoir van kennis uit, maar verlies je sterke en zwakke punten niet uit het oog. We hebben allemaal onze grenzen; de kunst is om de uwe te omarmen, niet alleen voor uw gemoedsrust, maar ook om uw grootste investering, uw huis, te beschermen. DIY? Het is maar één manier, maar het is niet de enige manier.

Dit artikel is u aangeboden door Esurance. De feiten en meningen zijn die van.


Bekijk de video: TV Rijnmond Nieuws van donderdag 8 april 2010 (December 2020).