Dakbedekking en gevelbeplating

Alles wat u moet weten over stucwerkwoningen


Gipspleisterbeplating, een soort met de hand geslepen metselwerkpleister bestaande uit cement, water en zand, is een definitief kenmerk van de Spaanse en mediterrane architectuur. Deze stucwerkwoningen hebben een buitenkant in verschillende texturen, van kiezelstenen tot vloeiende krullen tot vrijwel glad, afhankelijk van de applicatietechniek, en bieden duurzame bescherming tegen de elementen. Maar dit soort metselwerk heeft zijn nadelen, en het is niet geschikt voor elke eigenschap. Dus of uw huizenjacht u heeft aangetrokken tot deze specifieke look, u overweegt uw huis in stucwerk opnieuw te plaatsen, of u wilt de stucwerk buitenkant die u al hebt, behouden, lees verder voor een spoedcursus.

STUCCO GESCHIEDENIS EN GROEIENDE POPULARITEIT

Het vroegste stucwerk bevatte kalk in plaats van cement, en omdat de ingrediënten gemakkelijk in de natuur te vinden zijn, is het een van de oudste natuurlijke soorten gevelbekleding rond, daterend uit het oude Griekenland. Van Spanjaarden wordt gedacht dat ze stucwerk hebben geïntroduceerd in Mexico en het Amerikaanse zuidwesten, waardoor ze keiharde muren hebben gemaakt door het mengsel aan te brengen op stok-, steen- of houten lijsten.

Met de massaproductie van droog cement in de vroege jaren 1900, ging stucwerk een nieuw tijdperk in. Cement verhoogde de verwerkbaarheid van stucwerk, met langere droogtijden waardoor bouwers meer vrijheid hebben. Toch bleef het zuidwesten de perfecte plek voor stucwerk, dankzij de droge omstandigheden en het hoge zandgehalte dat de grond stabiel maakte.

Pogingen om traditioneel stucwerk te installeren in klimaten verder naar het noorden en oosten stuitten op gemengde resultaten. In gebieden waar de grond bewoog, waardoor huisfunderingen zich vestigden, verschenen barsten in het stucwerk waardoor regen kon doordringen en de gevelbekleding van de omhulling loskwam. Tegenwoordig heeft de toevoeging van polymeren en andere middelen voor verhoogde flexibiliteit, samen met verfijnde applicatietechnieken, de veerkracht van stucwerk verbeterd, waardoor het een groeiende keuze is in de Verenigde Staten.


STUCCO PROS EN CONS

Stucwerk is aantrekkelijk om een ​​aantal redenen, waaronder de brandweerstand. Een 1-inch laag stucwerk geeft een firewall-beoordeling van een uur, wat betekent dat het de verspreiding van vuur van de ene kant van de muur naar de andere kant gedurende minstens een uur voorkomt. Dit maakt stucwerk wenselijk voor meergezinswoningen met strikte brandcodes en die in buurten waar huizen dicht bij elkaar worden gebouwd.

Dan is er het uiterlijk en die aantrekkelijke tinten - van zachte tinten tot diepe aardetinten - bereikt door kleurstoffen aan de mix toe te voegen. Gewoonlijk werd stucwerk vaak gecombineerd met platte daken en dakbedekking van kleitegels, maar mensen vinden het oppervlak zo aantrekkelijk, dat je nu stucwerk ziet in huizen met hellende daken en gecombineerd met zowel dakspaan- als metalen dakbedekking.

Maar vanwege de broze aard, zal stucwerk opruimen barsten als een huis stichting vestigt. Het is gewoon niet de beste keuze in gebieden waar de grond veel klei bevat, berucht om zwelling en ervoor zorgen dat funderingen verschuiven.

Na verloop van tijd kan zelfs stucwerk in huizen met een stevige ondergrond haarscheuren veroorzaken. Hoewel kleine scheuren geen invloed hebben op de integriteit van de gevelbeplating en vaak kunnen worden gerepareerd zonder een professional te bellen, scheuren van 1/4 inch of bredere spellproblemen. Sommige gepleisterde huizen gebouwd na de Tweede Wereldoorlog werden gemaakt met een spray-on vorm die niet zo stevig bleek als traditionele hand-troffel stucwerk. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen deze huizen gevoelig zijn voor grote meerdere scheuren en / of stukjes stucwerk die vallen, en de enige echte optie is om de defecte gevelbeplating te laten verwijderen en vervangen door een gerenommeerde aannemer.

Ten slotte heeft stucwerk geen merkbare isolatiefactor: een 1-inch laag stucwerk heeft een 0,20 R-waarde, wat betekent dat het slechts 20 procent van de isolatiefactor heeft in dezelfde dikte van hout - niet al te wenselijk in een koude New England-winter!


HET APPLICATIEPROCES VAN STUCCO

Stucwerk wordt in lagen geïnstalleerd, een tijdrovend, arbeidsintensief proces dat wordt uitgevoerd door ervaren professionals - geen taak voor zelfs de meest ambitieuze doe-het-zelver - en daarom kan het duur zijn. In het zuidwesten, waar stucwerkaannemers goed geïnformeerd en overvloedig zijn, kunt u het laten aanvragen voor $ 4 tot $ 7 per vierkante voet, maar verwacht in andere klimaten tussen $ 6 en $ 10 per vierkante voet te betalen.

Het applicatieproces is afhankelijk van de structuur van het huis, houten wanden vereisen meer lagen traditioneel stucwerk dan blok of beton. Door stucwerk in lagen aan te brengen en elke laag te laten uitharden, bouwt de aannemer geleidelijk de dikte van de gevelbeplating op.

• Traditioneel stucwerk wordt aangebracht in een drielaags proces op buitenmuren met houten kozijnen. Het begint met een "kraslaag" verspreid over metalen lat bevestigd aan de buitenmantel van een huis. Door het ruwe oppervlak kan de volgende laag, de 'bruine vacht', hechten. De bruine vacht voegt kracht toe en fungeert als basis voor de "afwerkingslaag", die met de hand kan worden geschud om een ​​aangepaste oppervlaktestructuur te creëren.

• Tweelaags stucwerk wordt gebruikt op muren van beton, baksteen en blokken. Het bestaande metselwerk maakt een schraaplaag overbodig. In plaats van een metalen lat wordt een lijm op de muur aangebracht voordat twee stuclagen worden aangebracht.

• Eenlagig stucwerk is een relatief nieuw proces met stucwerk gemengd met glasvezel, aangebracht op metalen lat. Niet alle stucwerkaannemers bieden het éénlaagsproces aan, dus u moet misschien bellen om er een in uw omgeving te vinden.


ZORG EN ONDERHOUD VAN STUCCO

Als u al een van deze stucwoningen bezit, let dan op het onderhoud ervan om het maximale uit deze buitenkant te halen.

• Als u zich zorgen maakt over het vestigen van funderingen, neem dan maatregelen om de grondbeweging te verminderen. Door goede goten en regenpijpen te installeren en door uw tuin te rangschikken om van de fundering af te hellen, beperkt u de bodemverzadiging en vermindert u het risico op funderingsbewegingen.

• Verwijder vuil en puin dat zich op het stucwerk verzamelt met een borstel met medium haar en een tuinslang. Reinigen met een hogedrukreiniger wordt niet aanbevolen, omdat dit het oppervlak kan beschadigen.

• Om schimmel te verwijderen, combineert u een deel chloorvrij bleekmiddel met drie delen water en brengt u de vlekken rechtstreeks aan met een spons of borstel. Laat de oplossing in het oppervlak weken voordat u deze afspoelt met een slang.

• Efflorescentie, een witte vlek die kan ontstaan ​​op stucwerk dat aan langdurig vocht wordt blootgesteld, kan worden verwijderd door besproeien met witte azijn. Wacht enkele minuten voordat u afspoelt met een slang. Indien nodig opnieuw behandelen om de vlek volledig te verwijderen.

• Houd er rekening mee dat stucwerk kan worden geverfd als u moe bent van de kleur en dat u het werk waarschijnlijk zelf kunt doen. Met slechts een beetje zorg, zal uw stucwerk gevelbeplating zijn karakteristieke uiterlijk behouden voor de komende jaren.