Groen

Uw 3 beste weddenschappen voor het bestrijden van luchtvervuiling binnenshuis


Verwarming en koeling zijn niet goedkoop, vooral als uw HVAC-systeem harder moet werken om warmteverlies door tocht te overwinnen. Dat is waarom remodellerende professionals aanbevelen om inefficiënte luchtlekken te minimaliseren door de woning zo dicht mogelijk af te dichten. Er is maar één nadeel: die warmtezuigende scheuren en openingen laten frisse lucht binnen en oude lucht ontsnapt. Wanneer een huis effectief is dichtgeknoopt, kan het niet langer in staat zijn om zelf lucht te wisselen. In dat geval moet u speciale maatregelen nemen, niet alleen om voor een goede ventilatie te zorgen, maar ook om de kwaliteit van de lucht die u dagelijks inademt te waarborgen.

Ondanks het feit dat Amerikanen gemiddeld ongeveer 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen, denken relatief weinig mensen twee keer na over de luchtkwaliteit thuis. Is luchtvervuiling immers niet beperkt tot de drukke straten van grote steden? Het Environmental Protection Agency (EPA) zegt nee. Volgens de EPA, "hebben steeds meer wetenschappelijke gegevens aangetoond dat de lucht in huizen en andere gebouwen ernstiger vervuild kan zijn dan de buitenlucht." Dit betekent dat in de gesloten omgeving van een moderne woning, een concentratie van onzuiverheden kan de gezondheid van het huis in een vaak verrassende mate in gevaar brengen.

Als een huiseigenaar ooit stopt met de luchtkwaliteit binnenshuis, "zal dit waarschijnlijk in de winter zijn", zegt Daniel O'Brian, een technisch specialist bij SupplyHouse.com. Dat komt omdat wanneer het kwik daalt, "je opent niet de deuren en ramen voor de wind - je doet het tegenovergestelde." Plus, hoewel het typische geforceerde luchtverwarmingssysteem warmte en comfort biedt, introduceert de technologie ook een stabiele toevoer van warme, droge lucht die op zichzelf niet ongezond is, maar die, volgens O'Brian, "zeker niet prettig is voor veel mensen" en ernstige problemen zoals astma kan verergeren.

Het bevorderen van de binnenluchtkwaliteit is niet eenvoudig. O'Brian vervolgt vaak dat succes een veelzijdige strategie vereist die "verschillende aspecten van het probleem aanneemt". Gelukkig zijn er tal van fabrikanten die aan boord springen om de gezondheidsproblemen van thuis aan te pakken, er zijn veel overtuigende opties om te overwegen. Hiervan vallen de meest populaire producten in een van de drie categorieën: bevochtiging, filtratie of luchtreiniging. Niet elke technologie is mogelijk geschikt voor uw huis, zegt O'Brian, maar "het is de moeite waard om de voordelen van elke te overwegen."

HUMIDIFIERS VOOR HET HELE THUIS

Als je ooit de uitdrukking 'het is niet de hitte, het is de luchtvochtigheid' hebt gehoord, weet je dat comfort niet alleen afhangt van de temperatuur, maar ook van het vochtgehalte van de lucht. "Mensen hebben de neiging om luchtvochtigheid te beschouwen als iets waar je alleen buitenshuis mee te maken hebt," zegt O'Brian, "maar het is net zo belangrijk voor gezondheid en geluk binnenshuis." naar de rode ogen en keelpijn die de winter zo ongemakkelijk kunnen maken. Om de jeukende, krassende situatie te verhelpen en de luchtvochtigheid in de winter te normaliseren, kiezen velen ervoor om een ​​hele luchtbevochtiger te installeren.

In tegenstelling tot de draagbare, plug-in apparaten die slechts één ruimte tegelijk bevochtigen, worden hele-huisunits rechtstreeks op het HVAC-systeem van het huis aangesloten voor maximale impact. Naast de ovenventilator geïnstalleerd, bestaat een trommelbevochtiger uit een spons die langzaam door een reservoir met water roteert. Terwijl de blazer verwarmde lucht door de luchtbevochtiger duwt, neemt het vocht op voordat het het kanaal en uiteindelijk de woonruimtes binnentreedt. Bypass-bevochtigers werken op een vergelijkbare manier maar worden in het kanaal zelf geïnstalleerd. "Beide werken om de luchtvochtigheid binnen een gezond, comfortabel bereik te houden," concludeert O'Brian.

MEUBILAIR FILTRATIE

Stof, pollen, dierenharen ... op elk willekeurig moment zweven ontelbare deeltjes rond in de lucht in het typische huis. Als er niet zoiets als een ovenfilter zou zijn, zou het aantal deeltjes in de lucht alleen maar toenemen, en het HVAC-systeem in huis circuleert ze allemaal, steeds weer, door het hele huis. Gelukkig zijn ovens uitgerust met filters om schadelijke deeltjes te verwijderen uit de lucht die erdoorheen gaat. Naast het beschermen van de oven zelf tegen schade, profiteert een HVAC-filter direct van de binnenluchtkwaliteit, zolang de huiseigenaar actie onderneemt om te voorkomen dat het filter verstopt raakt.

Sommige filters moeten zo vaak als om de paar maanden worden vervangen. Anderen zijn herbruikbaar maar moeten handmatig worden schoongemaakt. "Het een of het ander is misschien handiger voor u," zegt O'Brian, "maar geen van beide typen belooft betere of slechtere prestaties." Voor filtereffectiviteit doet niets er meer toe dan de minimale efficiëntie rapportagewaarde of MERV-rating van een filter. "Hoe hoger de MERV-rating, hoe beter", legt O'Brian uit. Elk conventioneel filter kan relatief grote deeltjes vangen, zoals sigarettenas en stofkonijntjes. Maar met filters met een hogere beoordeling, vervolgt O'Brian, "krijg je ook bescherming tegen kleinere deeltjes."

LUCHTREINIGERS

Vergis je niet, 'ovenfilters zijn essentieel en bieden een belangrijke verdedigingslinie', zegt O'Brian, maar 'ze werken veel beter in combinatie met een luchtreiniger'. Waarom? Ovenfilters hebben een achilleshiel: ze doen niets om te beschermen tegen schimmels, meeldauw, ziektekiemen en andere microscopische onzuiverheden. Met andere woorden, in een huis met uitgebreide bescherming van de luchtkwaliteit binnenshuis, "gaat de luchtreiniger verder waar het ovenfilter stopt", zegt O'Brian. Hoeveel een luchtreiniger helpt "hangt vooral af van de technologie die u kiest."

Verschillende luchtreinigers vertrouwen op verschillende luchtreinigingsmethoden. Elektrostatische luchtreinigers laden bijvoorbeeld onzuiverheden positief in de lucht en vangen die onzuiverheden vervolgens op een reeks interne, negatief geladen platen. Ionenluchtreinigers verspreiden ondertussen geladen ionen die zich hechten aan deeltjes in de lucht en deze neutraliseren. Ten slotte bestaan ​​zeer efficiënte deeltjesluchtreinigers - ook bekend als HEPA-units - uit meerdere ingebouwde filters, elk speciaal ontworpen om een ​​ander type gemeenschappelijke luchtvervuiling binnenshuis op te vangen.

Als u zich zorgen maakt over de inhoud van de lucht die u thuis inademt, de plek waar u zich geen zorgen hoeft te maken, neem dan contact op met uw aannemer of neem contact op met SupplyHouse.com-experts, die altijd beschikbaar zijn om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw huishoudelijke behoeften en budget. Onthoud dat, zoals O'Brian het stelt, “luchtkwaliteit en efficiënte verwarming en koeling hand in hand werken.” Met andere woorden, gemakkelijker thuis ademen betekent vaak ook gemakkelijker ademen wanneer de energierekening aan het einde van de maand komt!

Dit artikel is u aangeboden door SupplyHouse.com. De feiten en meningen zijn die van.


Bekijk de video: Weddenschappen die je niet kunt verliezen - GALILEO (December 2020).